Autor Zpráva
Miky
Profil *
Zdravím, měl bych takový dotaz sice normálně frontpage nepoužívám, ale našel jsem tam webovou šablonu nazvanou Osobní web, kde je funkční menu tak jak bych potřeboval, ale bohužel nějak jsem nepřišel na to jak toto menu změnit případně dodat nějaké věci a tak. A zdá se mi, že celá složka má moc věcí. Tuto složku jsem chtěl umístit na web, ale bohužel mi ji Commander nedá vůbec na výběr i když existuje.
Nesetkal se s tím někdo? Snažím se nějak co nejrychleji předělat web a nechci použít služeb jako je webzdarma a podobně, jelikož to už není ono, ale například zmiňovaná šablona by se měla dát lépe upravit si myslím.

Dik moc za každou radu
Miky
Profil *
esetkal se s tím někdo? Snažím se nějak co nejrychleji předělat web a nechci použít služeb jako je webzdarma a podobně, jelikož to už není ono, ale například zmiňovaná šablona by se měla dát lépe upravit si myslím.
Omlouvám se spletl jsem název myslel jsem weby, kde se v podstatě pracuje s předdefinovými prvky tedy RSS
vydrus
Nechápu. Zkus si to zazipovat a stáhnout si nějakej free ftp program a hodit to tam.
Miky
Profil *
Total commander má přístup na ftp když si ho nakonfiguruji akorát mě nenapadl ten zip. Tak tady to je.
Líbí se mi tu, že tam je menu krásně funkční já měl dřív tuhlestránku. Ale sami uznáte to je děs. A říkal jsem si kdyby se tohle dalo nějak rozumně předat, že bych tomu mohl smazat ten styl tý stránky. Myslím pozadí a tak, což je vlastně ve složce _themes to sky. Takže vlastně bych měl rozložení tý stránky, což je vlastně css v tom index.htm, dál funkční menu, ale pozadí a takový to už bych si tam chtěl dát vlastní. Třebas vůbec se mi nelíbí to jak maj řešený přípomínky a tak, že se to ukládá na web a tak. Snad už je to jasnější. Dik moc
Miky
Profil *
Nevím, připadá mi to takové kapku prasácké, protože když přepíšu autora webu a tak. Hned to blbne jak přičemž by nemělo, maj to podle mě divný :(((
Dik moc
vydrus
Miky

Pořád mi není jasný, co s tím chceš udělat. Nauč se html a na fronpage se s chutí vykašli.

OT:Jaktože v menu nejde označit text a rightclick, ty lamo? Taky tam nemáš všechny stránky (error 404).

edit: no....
Chamurappi
Reaguji na vydruse:
Mírni slovník.
Miky
Profil *
Tak teď nevím jak to myslíš s tim označením textu, ano na mých původních stránkách nešel označit text, bylo to kvůli části osobních údajů a nakonec sem to nakopíroval všude. A už je tam pouze úvodní stránka, jelikož informace už tam nebyli aktuální. Jinak prostě se mi na tom líbilo, že už to byla hotová struktura psaná kakádovejma stylama a měla funkčí i. A ten zbytek jako, že maj udělaný ty velký nápisy vždy v horní části dané stránky a takové to bych vůbec nepotřeboval.
Snad už mě chápeš.
peta
Miky
Tak to je teda dilo :) jak jsi rekl...
menu, zkus css.interval.cz

<style>
.menu a {color:#00bb00;}
.menu a:hover {color:#ff0000;}
.menu a.sel {font-weight:bold;}
</style>

<div class=menu>
<ul>
<li><a href=#>odkaz</a></li>
<li><a href=# class=sel>odkaz</a></li>
</ul>
</div>

ty odrazky se daji zrusit, jestli budes potrebovat... jakpsatweb - css
.menu ul,
.menu li {margin:0padding:0;list-style-type:none;}

A tvuj dotaz nechapu uplne. Ta slozka ma jednu zvlastnost, ukazuje mi u ni internetovou zemekouli. Pokud ji TC neukazuje, zkus si vnem zapnout zobrazeni skrytych a systemovych souboru. TC nepouzivam, takze ti nereknu, kde to tam je. Ve Faru vidim, ze ma nastaveny atribut - priznak System. Tim padem ji win skryva jako systemovy soubor. Cili staci zmenit atributy slozky.
Atributy - rozkliknes si tento pocitac tak, abys tam mel slozku. Kliknes na vlastnosti, pak Obecne, pak dole u Atributy vyskrtnes jen pro cteni (tady by melo byt 8 moznosti) a kliknes na Upresnit. Hm, a tam jsem nic nevykoumal. (mozna bude treba tez povolit v moznostech skryte a systemove soubory)
Dobra, tak trochu drasticke reseni. Vytvor ty slozky kompletne nove a nakopiruj do nich soubory. Protoze mne zrovna nenapada jiny dalsi postup, jak tam zmenit atributy pres win.
Miky
Profil *
Jj tu mi to také ukazuje, proto jsem to musel zabalit. To udělá nejspíš Frontpage jako označení složky s weby. Dělá to pouze nový Frontpage staré to neděli. A musim přiznat, že mě to nastavení nenapadlo pak už je to vidět. Za menu sice dik, ale vzniká mi problém menu už sem měl i najitý, ale musel bych ho opakovat na každé stránce vždy. A tady právě má výhodu, že má CSS strukturu stránky udělanou a po kliknutí na položku v menu mu to normálně chodí. Je fakt, že ho má opakované na každé stránce samozřejmě také, ale má to dělaný nějak, že to vždy nemusí opisovat a řekl bych, že tam má moc složek. Špatný je, že do toho menu nemůžu nijak zasáhnout. Jako změnit text barvu a tak. A připadá mi to, že to má moc složek a souborů. Jinak kód vypadá dobře. Vlastně většina je dělaná přes nějaký webbot bot což mi sice nějak nic neřiká a dobře tim šetří kód. Například si myslím, že bych klidně mohl smazat složku
_themes akorát je toho v tom moc a je to složka pro samotný skin, který bych si dal vlastní. Ale zajisté bych mohl smazat i další složky a soubory. Protože se mi třebas popisy Vítá vás můj webový server a další tam zdaj divný. Sice stránka vypadá dobře, ale řek bych, že ty složky například má Microsoft dost sprasený.
Dik moc za pomoc.
Miky
Profil *
Jako například když si člověk smaže <meta name="Microsoft Theme" content="sky 1011, default"> stačí jen Microsoft změnit na AAA. A už se to nelíbí stránce
Miky
Profil *
Jo jinak co se týče té stránky tam jsem jedno přemýšlel nad tím Layoutem Svatý grál, ale má dost chyb bohužel :(
Miky
Profil *
Tak jsem se rozhodl, že si udělám layout, má vrchní pruh levý a pravý uprostřed je obsah a dole patička. A měl bych nyní 2 dotazy. První je jak v CSS nadefinuji, aby byl text zarovnán na šířku z šířky. Například když mám vrchní pruh nazvaný #hlavicka a mám ho nadefinovaný na height: 15% tak je mi jasné, že určím text na šířku pomocí text-align: center; , ale už mě nenapadá jak napsat aby byl vystředěn na šířku těch 15%.
A druhý dotaz zajisté je tu spousta lidí co tvoří weby více a nebo na to má nějaký názor a tak mě zajímá jak by jste řešili prostor mezi hlavičkou a patičkou nastavit ho aby měla hlavička například šířku 15% patička 5% a to co je mezi zbývajících 80% a nebo by jste to dělali jinak? To je zatím vše dik moc za pomoc.
Miky
Profil *
Ahojky potřeboval bych prosím radu jak vyřešit abych tam viděl i text, který teď nevidím? Dik moc

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0