Autor Zpráva
lesley
Profil *
Zdary, potřeboval bych trošku pomoc s php. Moc to zatim neovládam, takže mi vůbec nenapadá jak to udělat :(
Chtěl bych udělat, že když se klikne na odkaz, tak než se to přesměruje na danou stránku, tak aby se tam objevila ještě jiná (příklad: chci stáhnout obrázek image.jpg, kliknu na odkaz, a hodí mi to na stránku kde je: stahujete soubor image.jpg pokračujte zde) Nevim jak to popsat, prostě chci aby to s tim textem stahujete soubor... byla jenom jedna stránka a pokaždý se tam akorát objevil jinej danej název a cesta k souboru
Matty
Profil
lesley
Můžeš například název a cestu obrázku posílat v URL a pak na té stránce za pomocí GET ty hodnoty dostat a dosadit.
Pochopil jsem to správně?
lesley
Profil *
eh no asi jo :-) moch bys uvést jako příklad?
Matty
Profil
lesley
O pár vláken vedle máš podobný příklad.
lesley
Profil *
:-D tomu vůbec nerozumim
Timy
Profil
Pošleš člověka na stránku download.php?file=blabla.exe. V těle stránky potom vypíšeš ten svůj text a z GETu si zjistíš, co se vlastně stahuje $_GET["file"] ti vrátí blabla.exe. Pak patrně použiješ javascript, aby se ti to za pár sekund automaticky přesměrovalo na ten program, který se má stáhnout.
lesley
Profil *
takže nějak takle?
if(isset($_GET["file"]))
{$file=$_GET["file"];}



switch($file){
case "blabla":include ("blabla.zip");break;
}

a pak bych měl index.php?file=blabla ?
Matty
Profil
lesley
a pak bych měl index.php?file=blabla ?
Ano.
Ale ten tvůj kód je složitý, stačilo by toto:
if(isset($_GET["file"])) {
include($_GET["file"].'.zip');
} 

A místo include() by bylo vhodnější dát jinou (nějakou, nevim) funkci.
edit: Timy: Pravda, chvilku jsem žil v představě, že nic takového neexistuje.
Timy
Profil
Matty
„Ale ten tvůj kód je složitý, stačilo by toto:“
Složitý, ale bezpečný. To tvé je zralé na PHP injection.
lesley
Profil *
přes to include to nejde stáhnout, je nějakej jinej způsob?
Timy
Profil
lesley
Includem to nepůjde, musíš to přesměrovat na daný soubor. Buď takhle http://www.jakpsatweb.cz/presmerovani.html#typ nebo přes PHP funkci header(). O té se tam taky někde píše.
ahmed
Profil *
Matty
Tohle je opravdu nevhodně zabezpečený příklad... pomoci tveho scriptu muzes vlozit do stranky infikovaný kod php a mas to pod palcem..
lesley
Profil *
Timy
ale jak do toho mam přiřadit to download.php?file=1 ? že prostě aby když dam to =1 tak aby mi to přesměrovalo na ten danej soubor?
lesley
Profil *
ha, tak už to mam :-) udělal sem to takle

<?
if(isset($_GET["file"]))
{$file=$_GET["file"];}

?>
<?
switch($file){
case "1":header ("Location: 1.rar");break;
}
?>
lesley
Profil *
a ještě jednu věc potřebuju.....tendle script mam na stránce d.php, ale ještě předtim chci mít stránku download.php na který bude stahujete soubor ze serveru blabla pokračujte zde, a tim zde aby to přešlo na ten d.php
nevim jak to poslat pomocí toho get přes to download.php
Timy
Profil
Třeba nějak takhle:

download.php?file=soubor&akce=cteni
download.php?file=soubor&akce=stahovani

if($_GET["akce"] == "cteni")
// stahuje soubor blabla
else if ($_GET["akce"] == "stahovani")
// header, přesměrování
lesley
Profil *
a jako jak to tam mam přidat?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: