| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Cup Profil |
#1 · Zasláno: 26. 7. 2008, 16:47:14
Dobrý den. chtěl bych se zeptat zda si někdo (je to asi zbytečné ale jen tak ze zvědavosti) monitorujete počty kliků na odchozí odkazy a jak to děláte
já to dělám tak že mám stránku odkazy.php ke které v getu dovedu id odkazu a odkaz ... přičtu klik a hlavičkou přesměruji na požadovanou stránku ... příklad: <a href="odkaz.php?odkaz=http://www.example.cz&id_odk=5" target="blank">odkaz</a> ale ted sem začal číst knihu SEO v php a jaksi sem pochopil že takovýto odkaz neni nic pěknýho (co se týče vyhledávačů ) takže jak bych to mohl monitorovat jiným způsobem ... aby odkaz byl klasicky <a href="www.odkaz.com">odkaz</a> nebo se na to mam uplně vykašlat? díky cup |
||
| Nox Profil |
#2 · Zasláno: 26. 7. 2008, 16:51:31
Toto moje řešení je nejspíš špatné, ale napadlo mě javascriptem při načtení stránky přepsat všechny odkazy (klidně třeba vyselektovalé, kterým dáš třeba rel="pocitat", nebo naopak rel="nepocitat"), na tento tvar, protože boti javascript neovládají
Ale snad tu někdo přijde s lepším řešením |
||
| vertigo4 Profil |
#3 · Zasláno: 26. 7. 2008, 18:29:32
No imho nejlepší řešení je využít Google Analytics, kde se dá měřit počet kliknutí na odkaz pomoci přidání tuším onclicku do odkazu...
|
||
|
Časová prodleva: 20 dní
|
|||
| ic Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 8. 2008, 15:15:29
Onclick je hezký, nejen u Google Analytics ovšem nepočítá průchodem na jinou stránku přes kontextovou nabídku pravým tlačítkem, když chce uživatel otevřít odkaz v novém okně/záložce a že takových odchodů není málo, dneska jich je víc než kliknutí napřímo. To původní metoda je spolehlivější
|
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0