Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
starecml Profil |
#1 · Zasláno: 16. 6. 2005, 08:31:27
mám stránku, kde bych potřeboval do sekce head nebo někam tam narvat tag, kterým bych celé stránce přikázal, aby se jakýkoliv odkaz otevřel v novém okně... jak?
děkuju |
||
Petra Profil |
#2 · Zasláno: 16. 6. 2005, 08:42:55
Takový tag neexistuje a otevírat všechny odkazy do nového okna je velký nesmysl.
|
||
Charlie Profil |
#3 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:02:32
Maximálně to můžeš udělat přes Javascript, aby každému odkazu přidal atribut target="_blank"
|
||
ronnie Profil |
#4 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:06:35 · Upravil/a: ronnie
No a co přes generovaný obsah? Každému elementu přiřadit target="_blank" v CSS? Ale souhlasím s Petrou, že je to hloupost...:/
|
||
starecml Profil |
#5 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:07:09
Maximálně to můžeš udělat přes Javascript, aby každému odkazu přidal atribut target="_blank"
a vy máte kód takového JS? |
||
starecml Profil |
#6 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:07:59
No a co přes generovaný obsah? Každému elementu přiřadit target="_blank" v CSS?
to mě taky napadlo, ale není možnost udělat to v css... |
||
ronnie Profil |
#7 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:09:19
A proč by to nešlo? Sice jsem tohle nikdy nezkoušel, ale fungovat by to mělo...a pokud to chteš jen na jedne stránce, tak to stačí vložit do sekce head...
|
||
starecml Profil |
#8 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:11:58
abych to teda objasnil... tvořím galerii... používám na to program, který to otevírá v tom samém okně jako je řekněme přehled... je tam možnost upravit sekci head... takže jsem chtěl do této sekce vložit tag, který by to udělal...
2ronnie prosím o kod jak jste to myslel... |
||
Charlie Profil |
#9 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:13:13
starecml, píšu ti již podruhé, protože mi někteří moderátoři stále bezdůvodně mažou příspěvky do diskuse, i když občas jsou docela užitečné, jako třeba teď.
Dá se to udělat přes JavaScript tak, že projedeš všechny odkazy v dokumentu a každému dáš atribut "target" s hodnotou "_blank". Na to je funkce která se IMO jmenuje setAttribute, nebo tak nějak. Projdi si sekci javascriptu na jakpsatweb.cz a určitě se ti to nějak podaří. |
||
petris Profil |
#10 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:14:34
Na to existuje tag <base target="_blank"> který musí být v hlavičce. Všechny odkazy se pak budou otevírat do nového okna.
Občas je to opravdu nutné něco otevřít v novém okně, doporučoval bych ale s tím co nejvíce šetřit. |
||
Charlie Profil |
#11 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:14:50
Omlouvám se moderátorům, jsem teď na IE a nějak divně mi to cachuje stránky. Zobrazila se mi stará stránka a neviděl jsem tam svůj příspěvek.
Ještě jednou se omlouvám. |
||
starecml Profil |
#12 · Zasláno: 16. 6. 2005, 09:25:24
Na to existuje tag <base target="_blank"> který musí být v hlavičce. Všechny odkazy se pak budou otevírat do nového okna.
Občas je to opravdu nutné něco otevřít v novém okně, doporučoval bych ale s tím co nejvíce šetřit. děkuju mockrát... funguje to... to jo přesně to co jsempotřeboval... fakt moc díky všem... |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0