Autor Zpráva
bajlek
Profil *
Mam problem a nenasel jsem zde v zadnym topicu reseni :( Potrebuju phpckovy kod,nebo neco,co mi pri odkliknuti vstup IE nebo vstup GECKO [url]http://www.sis03.wz.cz[/url] zmeni v php kodu stranky pouze css styl. Este jednou.... Click,zalezi na moznosti clicku, pak kdyz odkliknu "vstup IE" : tak mi to zmeni odkaz na css na : ie.css a kdyz klidnu na "vstup Gecko" : tak mi to zmeni odkaz na gecko.css. Nechci delat 2 slozky,je to neprakticky a po dlohue dobe neprehledny. Dekuji :)
halogan
Profil
Podmíněné komentáře.
Yuhů
Profil
nooo, nevím. Spíš bych to viděl tak, že bude potřeba uživateli uložit cookie, do které se poznamená, který styl se má připojovat. Je ale zbytečné sosat to z cookie v závislosti na kliknutí, když se to dá vyčíst z user-agenta (to určitě v PHP je v nějaké proměnné). Potom stačí v PHP kódu tam, kde se vypisuje <link>, prostě zapsat odpovídající soubor.

Dokonce se na to kdysi stavěla celé rozšíření, jmenovalo se to browscap.ini, ale to je kanón na vrabce.
Bajlek
Profil *
takze...lidicky....nemate nejakej link? pac php je pro me spanelska vesnice...teda aspon ted :D
Leo
Profil
"nooo, nevím. Spíš bych to viděl tak, že bude potřeba uživateli uložit cookie, do které se poznamená, který styl se má připojovat. Je ale zbytečné sosat to z cookie v závislosti na kliknutí, když se to dá vyčíst z user-agenta (to určitě v PHP je v nějaké proměnné). Potom stačí v PHP kódu tam, kde se vypisuje <link>, prostě zapsat odpovídající soubor."

Pokud na stejne adrese (URL) generujete RUZNY kod, pak to musite zohlednit v HTTP hlavicce. V opacnem pripade stranka zustane viset nekde v kesi po ceste a Firefox dostane verzi pro IE nebo naopak. Pokud generujete ruzny obsah podle prohlizece, musite do HTTP hlavicky pridat

Vary: User-agent

Problem ovsem je v tom, ze prakticky kazdy prohlizec ma jinou hlavicku user-agent, takze se stranka de-facto nebude kesovat skoro nikdy. Lepsi reseni je udelat varianty pro ruzny prohlizece do jednoho CSS, Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.