Autor Zpráva
Gwynbleidd
Profil
Čau, chtěl sem si zarovnat obrázek na střed jak vertikálně tak horizontálně a narazil sem na problém. Do tabulky, divu, spanu atd s danými rozměry to jde ale na prázdnou stránku se mi ho nedařilo vertikálně zarovnat. Tak sem si pohrál a chtěl bych se podělit, sem amatér, ale je to to nejlepší co mě napadlo. Zarovná to co chcete na úplnej střed a i při zmenšení okna se to přizpůsobí a rovná na střed. Ale NEFUNGUJE pro IE, tak sem pro něj napsal takovou alternativu celkem přesného zarovnání, ale nefunguje ten trýček se zmenšením. Doufám, že to někomu pomůže :-)

Takhle sem to chtěl zarovnat:


A tady posílám kód:


<!DOCTYPE html
     PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
     "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
     
<html lang="cs">

  <head>
  
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
    
  </head>
  
    <script>   
      if(navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer") //Podmínka speciálního řešení pro IE
      {
        var height = screen.availHeight; //Zjistí výšku celého okna prohlížeče
        document.write("<table width=\"100\%\" height=\"" + height*0.85 + "\">"); //Zkrátím výšku o 15% (O horní nabídku IE zhruba)
      }
      else
      {
        var height = window.innerHeight; //Zjistí výšku okna určeného pro zobrazení stránky
        document.write("<table width=\"100\%\" height=\"" + height + "\">"); //Napíše tabulku s přesným rozměrem
      }    
    </script>
  
  <body style="margin: auto; vertical-align: middle; text-align: center;" 
        onResize="location.replace('stejna_url_defakto_refresh');"> //Zarovná
        
        <tr>

          <td>
           <img src="flags/czech.gif" width="136" height="100" alt="vlajka">
          </td>

        </tr>

      </table>
      
  </body>
  
</html>
Honza_
Profil
Tabulky k tomu nepoužívej. Zde je návod jak na to v css.
panther
Profil
Honza_
nejsem si jistý, jestli to je nejlepší řešení, neboť se tomu prvku nastavuje pevná výška. Při velkém textu nebo zvětšeném písmu obsah přeteče.
Gwynbleidd
Profil
Tabulky k tomu nepoužívej. Zde je návod jak na to v css.

To by jsem chtel vidět, jak s tím uděláš to co umí můj script. Možná sem to jen nepochopil, moc sem to neprohlížel, ale zdá se mi, že to neřeší můj problém. Přesně řečeno, tohle mi tam vadí:

<div class="greenBorder" style="display: table; height: 400px;  #position: relative; overflow: hidden;">


Konkrétně height: 400px;

Já přece nemůžu tušit, jaká je výška okna návštěvníka stránek ;-)
Plaváček
Profil
Gwynbleidd

Pomiňme na chvíli fakt, že vertikální centrování jde proti smyslu webové stránky a zkus si prostudovat tohle fikané řešení: http://www.malenek.cz/cs/clanky/webdesign/vertikalni-a-horizontalni-ce ntrovani
Gwynbleidd
Profil
Plaváček

Díky za odkaz, to řešení se mi líbí, je to fakt dobrý. Rád sem si rozšířil obzory nemám na to zatím školu, sem jen takovej nadšenec :-D

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: