Autor Zpráva
Niky
Profil *
Ahojky, chtěla ybch se zeptat, jak udlat rámeček kolme stránky.
Na stránce mám několik prvků, které jsem dala do tagů <div> a určila jim pozici pomocí pozicování. Kolem všech těchto prvků bych chtěla udělat rámeček. Tuším, co musím napsat a jak (margin, border, padding), ale nevím kam to napsat a jak přesně.
Z kapitolky o margin jsem pochopila, jak bych udělala orámování odstavce, ale ne to, jak udělat orámování stránky:-/
vydrus
Profil
Niky
Strčit všechno do divu a udělat mu border :)

<html>
<body>
<div style="boder: 2px solid #000000;">
obsah stránky (divy, odstavce a další bordel)
</div>
</body>
</html>


Takhle? :)
Niky
Profil *
Jo, takhle! Tak to jsem byla blízko. Jen jsem to udělala trochu jinak. Použila jsem identifikátor a vlastnosti a jejich hodnoty jsem napsala do stylopisu do hlavičky dokumentu.
A do toho zápisu div style bla bla napíšu i margin a padding že jo?

Mocky děkuji, hodně jsi mi pomohl!
RadekJ
Profil *
nebo dej border u body boder:

<html>
<body style="boder: 2px solid #000000">

 bordel

</body>
</html>
Niky
Profil *
Už jsem to udělala pomocí toho <div>u. Funguje mi to. Tomu divu jsem nadefinovala i rozměry a pozici, takže už to v&yuml;padá tak, jak jsem si představovala. Jenom jeden malinkýdetail... U marginu jsemzadala tři hodnoty 10px 60px 10px, ale i přesto mám ve spodní části rámeček "nalepený k okraji prohlížeče:-/
Railbot
Profil
Niky
Margin je odsazení od vnějšího okraje prvku. Od čeho by se to dole mělo odsadit, když tam nic není?
panther
Profil
Niky
U marginu jsem zadala tři hodnoty 10px 60px 10px

chybí ti tam ještě ta čtvrtá :o)

zápis můžeš mít trojí:
margin: 10px; /* margin ze všech stran je stejný */, nebo
margin: 10px 20px; /* margin je dole/nahoře a vpravo/vlevo stejný */, nebo
margin: 10px 20px 30px 40px; /* nastavení všech marginů */

Tvoje trojhodnota u marginu nemůže fungovat
Niky
Profil *
Niky
U marginu jsem zadala tři hodnoty 10px 60px 10px
chybí ti tam ještě ta čtvrtá :o)
zápis můžeš mít trojí:
margin: 10px; /* margin ze všech stran je stejný */, nebo
margin: 10px 20px; /* margin je dole/nahoře a vpravo/vlevo stejný */, nebo
margin: 10px 20px 30px 40px; /* nastavení všech marginů */
Tvoje trojhodnota u marginu nemůže fungovat

V jedné knížce byl i zápis o třech hodnotách... Tak já tam tedy přidám i tu čtvrtou
Railbot
Profil
panther
Tvoje trojhodnota u marginu nemůže fungovat
Jistěže může a taky normálně funguje.
margin:10px 60px 10px = margin:10px 60px 10px 60px

Doporučuji to příště vyzkoušet než začneš plácat "rozumy".
Niky
Profil *
Další záludnost je na světě:-(
Když IE chápe hodnotu width jinak, jakou mám zadat šířku (aby se mi dole nezobrazila ta rolovací lišta)? Rozlišení monitoru mám nastaveno na 1152 x 864. Když však zadám width 1152, tak se mi dole zobrazí rolovací lišta. Jak mám tedy nastavit tu správnou šířku? Ať to počítám jakkoli, nevychází mi to. A taky nevím, jak zjistím, jak široký je prostor od jednoho okraje border k druhému okraji border. Potřebuju znát přesné hodnoty, abych mohla ostatní prvky na stránce umístit přesně na střed.

zápis vypadá takto:
<div style="border: 6px double black; margin: 10px 32px; padding: 0px; position: absolute; top: 0px, left: 0px; width: 1152px; height: 1100px; background-image: obrazky\pergamen4.png">
Nox
Profil
Niky
Definuj věci pro normální prohlížeče a pak pomocí podmíněných komentářů vlož další stylový soubor,
kde budou přepsány věci, které se u IE liší (pokud to nejde udělat univerzálně)

1152x864 je docela exotické rozlišení:)

Každopádně zadat napevno šířku 1152px nevím, vzhledem k tomu jak je to hodně... fixní webs se většinou dávají užší, případně můžeš mít
fluidní web, čili zadáš 100%
Niky
Profil *
Tak už jsem na to přišla. Ač ve článku stojí, že IE chápe width jinak (tj., že do šířky započítává i šířku border a margin), tak já, abych vevnitř dosáhla šířky 1000px, tak jsem k tomu muela přičíst 12px (2*6px = šířka border).
Niky
Profil *
Nox
Tak jsem to zadala v %. U marginu jsem zadala 0px, pozicování div je také top: 0px, left: 0px, takže rámeček je roztažen kekraji ze všech stran. Teď už zbývá jen zadat pozici všech ostatních prvků na stránce.
Jaké je tedy to nejběžnější rozlišení? 1024 x 768? Nebo je i jiné rozlišení časté Nejsem si jistá. Chtěla bych ostatní ušetřit zbytečného posouvání do stran...
vydrus
Profil
Niky
Jaké je tedy to nejběžnější rozlišení? 1024 x 768?
http://www.toplist.cz/stat/?a=history&type=3
peta
Profil
Niky
Sirku zadej napevno, to je nejlepsi reseni. Kdo ma min, zobrazi se mu lista, kdo ma vic, tomu to muzes zarovnat na stred.
Dalsi mozne reseni je pouzit max-width min-width a omezit sirku na od do. Problem je, ze to nektere prohlizece neznaji.
A predstav si, ze u nas v praci spousta lidi ma otevrenou listu se zalozkami, bookmars (ctrl+b) a mas po rozliseni.

Co se tyce tech marginu, tak bych pro html i body nastavil oboji na 0. Tim docilis stejneho zobrazeni Mozila Explorer a divem v body si to doresis.

Co se tyce dotazu. Novy dotaz, nove tema, pokus s aktualnim tematem nesouvisi. Nikdo ti nebude vycitat 3 ruzne rozumne dotazy.

width IE. tak tohle mne stve taky. Je mozne zmenit doctype na takove, ktere to chape vsude stejne. A nebo to obejit pomocny, prvkem, kterym resis bud width nebo padding

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: