21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Mack
Profil
potřeboval bych otestovat tento kód


<HTML><HEAD>

<STYLE>A {
DISPLAY: block; OVERFLOW: hidden; WIDTH: 220px;

CURSOR: default; HEIGHT: 100px;
BACKGROUND-COLOR: green
}
A:hover {
OVERFLOW: hidden; WIDTH: 220px; HEIGHT: 640px
}
.styl {
BORDER-RIGHT: 0px; BORDER-TOP: 0px; FONT-WEIGHT: 900;
FONT-SIZE: 2pc; MARGIN: 0px; BORDER-LEFT: 0px; WIDTH: 200px;
cursor: pointer; cursor: hand; COLOR: red; BORDER-BOTTOM: 0px;
HEIGHT: 80px; BACKGROUND-COLOR: yellow
}
</STYLE></HEAD>
<BODY style="BACKGROUND-COLOR: black"><A
href="#">
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
<FORM style="MARGIN: 10px" action=http://www.jakpsatweb.cz/>
<INPUT class=styl type=submit value=Jakpsátweb> </FORM>
</A></BODY></HTML>
Fred
Profil
V tagu <a> který je inline prvkem nemůžeš mít prvky blokové, sice to jakž takž funguje, ale je to z mnoha důvodů nepoužitelné.
Mack
Profil
To je sice hezké ale já bych rád věděl jestly to funguje v IE4 a ve vyšším
Leo
Profil
Ja tam zadne menu nevidim, kdo vam poradil pouzivat misto odkazu (znacka A) fomulare proboha, ze by inspirace ASP.NET? :-) Leo
ff
Profil *
a dokázal by mi někdo ukázat příklad opravdu funkčního a jednoduchého rozbalovacího menu bez JS? něco používam na www.straziste.cz, obdobu na www.techobuz.cz - oboje variace na pixyho, ale nezdá se mi to úplně dokonalý - musím dost šachovat s absolutní pozicí a to se mi nelíbí...
Leo
Profil
S absolutni pozici zapasite proc? Mimochodem ten text na straziste.cz je naprosto necitelny font, Leo
Fred
Profil
dokázal by mi někdo ukázat příklad opravdu funkčního a jednoduchého rozbalovacího menu bez JS Ne, ještě jsem sem nikdy nenapsal, že něco nejde, tentokrát udělám vyjímku. Ne to opravdu nejde, protože IE nepodporuje hover jinde než na tagu <a>
Leo
Profil
"Ne to opravdu nejde, protože IE nepodporuje hover jinde než na tagu <a>"

Coz v kombinaci s pravidlem ze odkaz nesmi obsahovat jiny odkaz znamena ze to OPRAVDU nejde. Leo
ff
Profil *
no já si myslím, že to nejde... ale doufal jsem, že mě někdo přesvědčí o opaku... :)

Leo: s absolutní pozící zápasím proto, že musí být rodičovský div taky absolutně pozicovaný, abych mohl menu pozicovat ve vztahu k němu, a ne k <body>
Leo
Profil
"Leo: s absolutní pozící zápasím proto, že musí být rodičovský div taky absolutně pozicovaný, abych mohl menu pozicovat ve vztahu k němu, a ne k <body>"

Tak to vam usetrim praci: Ten rodicovsky div muze byt i RELATIVNE posicovany (a pokud neuvedete top a left tak zustane na miste), abyste mohl pozicovat vzhledem k nemu :-) Zkuste a uvidite, Leo
ff
Profil *
hm... připadám si jako blbec...
co s tim menu?... porad verim ze se nekdo zjevi a rekne: ano, jde to, jde to takhle. a ukaze hezky konkretne ;)
Leo
Profil
S jakym menu? Leo
ff
Profil *
"dokázal by mi někdo ukázat příklad opravdu funkčního a jednoduchého rozbalovacího menu bez JS" ... ale to je asi jedno, začínám věřit, že to skutečně nejde
Mack
Profil
Leo co myslíš tím že nic nevidíš?!
Leo
Profil
"Leo co myslíš tím že nic nevidíš?!"

Nevidim tam zadne menu, v tom prapuvodnim kodu. Menu se sklada z vice odkazu (znacka A) a ty vam tam jaksi chybi, Leo
Mack
Profil
Ty toho naděláš...
Špatná správa
Funguje to sice i v mozille, ale nefunguje to ve firefoxu
Leo
Profil
"Ty toho naděláš...
Špatná správa
Funguje to sice i v mozille, ale nefunguje to ve firefoxu"

Pri takove zblastnenine neni divu :-) Prohlizece umi zpracovat HTML a XHTML, ale ne vsechno co pouziva spicate zavorky je HTML. Leo
Fred
Profil
Věřte nevěřte, jde to i bez js, ale ne ve strictu, napadlo mě totiž něco. http://psacake.com/web/jl.asp stačí posunout ten span na 0 0 a narvat do něj image mapu. Nic moc, ale funguje i bez js a je to validní, kromě xhtml strictu který nevaliduje na # v usemap ;-)
Leo
Profil
"Věřte nevěřte, jde to i bez js, ale ne ve strictu, napadlo mě totiž něco"

Bavime se jeste porad o rozbalovani podmenu bez JS? Pak v IE to vase bez JS nefunguje, Leo
Fred
Profil
Leo Právě že funguje jenom v IE, nedaří se mi to doladit pro ostatní. Testovací verze je tady http://xy.wz.cz/test/ hodně mi dnes blbne připojení, tak nemohu moc reagovat.
Fred
Profil
Jo a js tam není ani htc, stačí se občas mrknout do zdrojáku.
Fred
Profil
Leo Pak v IE to vase bez JS nefunguje Opravdu ??
Leo
Profil
"Leo Pak v IE to vase bez JS nefunguje Opravdu ??"

Opravdu. Kdyz si v IE6 vypnu JS tak nebeha, Leo
Fred
Profil
Tak to je divný, js mám v IE vypnutý a normálně to funguje IE5+
Fred
Profil
A co obrázky zapnuté?
Leo
Profil
Bavime se o

http://xy.wz.cz/test/

? Leo
Fred
Profil
Ano, běhá mi to v pohodě, dokonce i v IE 4, ale tam se nedostanu na tu image mapu kursorem, ztrácím hover.
Fred
Profil
To je fakt divný, dokonce i když se na to podívám s GreenBrowserem (upravená verze, bylo to tu jednou ke kritice), kde jsem si stoprocentně jist, že je vše vypnuto, funguje to.
Leo
Profil
Jsem vul, koukal jsem na to ve FF :-) Leo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0