Autor Zpráva
Blind King
Profil *
Zdravím. Potřeboval bych vědět jestli se pomoci CSS při najetí na odkaz dá změnit pozadí STRÁNKY. Nikoli odkazu samotného.. Doufám že mě chápete.
joe
Profil
Blind King
Dá, přes JS:

<a href="#" onmouseover="document.body.style.backgroundColor='red'" onmouseout="document.body.style.backgroundColor='auto'">změna pozadí při najetí</a>
Blind King
Profil *
Diky. S "JS" to neumim.. a malinko bych to chtěl ještě upřesnit.. Chtěl bych vlastně změnit obrázek na pozadí , o barvu mi ani tak nešlo. :-) Takže pardon že jsem to uplně neupřesnil.
Str4wberry
Profil
Nejlepší bude nastavovat pro <body> JavaScriptem třídu nebo id. A podle toho jej stylovat.
joe
Profil
JS = JavaScript

Tak pak takhle, ale to už je otázka CSS

<a href="#" onmouseover="document.body.style.backgroundImage='url(obr.jpg)'" onmouseout="document.body.style.backgroundImage='url(obr2.jpg)'">změna   pozadí při najetí</a>
Blind King
Profil *
To že JS= JavaScript jsem pochopil. ;-) Ale nak mi to nejde :-( Teprve začinam tak se všechno učim..no uplně všechno ne no..
Blind King
Profil *
To stou barvou mi maka.. Když nato najedu tak to zčervena, atd. Ale u těch obrázku mi to nic nedělá.. nwm proč..( Jo a Chtěl bych se jen tak zeptat sice to sem nepatři ale stejně se zeptam.. Kolik vam je ? a kdy jste asi začinaly?? ) Takže mužete mi stim ještě nak poradit?
Bubák
Profil
onmouseout="document.body.style.backgroundColor='auto'"
Barvu "auto" neznám. Pokud jsi chtěl výchozí hodnotu, tak tou je "transparent".

Já osobně raději používám sdruženou CSS vlastnost "background" a pro zprůhlednění hodnotu "none".

nak mi to nejde
To se nedivím.
<a href="#" onmouseover="document.body.style.background='blue url(obr2.png)'" onmouseout="document.body.style.background='red url(obr2.png)'">změna pozadí při najetí</a>
Chamurappi
Profil
Reaguji na Blind Kinga:
Ale u těch obrázku mi to nic nedělá..
Ukaž svoji nefunkční stránku a najdeme problém.

nwm proč..
Tím nwm sis zkazil celý příspěvek. Fuj!

Kolik vam je ?
3800 let.

a kdy jste asi začinaly??
Asi dávno. Vyskytují se tu různě zdatná individua, protože na to, abys mohl s něčím dobře poradit, nepotřebuješ léta zkušeností, takže dostaneš na své průzkumné dotazy hodně různorodé odpovědi, ze kterých nic zajímavého nevyvodíš.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Aha, joovi tam chybí obal „url(…)“.
Já osobně raději používám v podobném případě třídu, jak radí Str4wberry.
Manq
Profil
Chamurappi
„a kdy jste asi začinaly??“
Ženo...
joe
Profil
Opravím, přepisoval jsem jen Color na Image. V případě body nevidím důvod to dělat přes id, které se třeba může měnit ;-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Manq:
Mohou-li být prohlížečové životní, proč by nemohly být webkodéry neživotné? :-)
Cítím se spíš jako hrad než jako transsexuál.

Reaguji na joa:
Ještě jednou si to oprav, „url(…)“ patří do uvozovek, protože to není JS funkce, ale CSS pseudofunkce.
joe
Profil
Chamurappi
Uf, jsem se zase znemožnil. Nemam rád tyhle in-line zápisy. Tak v tom případě to snad ani nejde, když chci mít cestu v apostrofech, ne?
Chamurappi
Profil
Reaguji na joa:
Nevypadá to sice hezky, ale jde to několika způsoby:
onmouseover="document.body.style.backgroundImage = 'url(\'obr.png\')'"
onmouseover="document.body.style.backgroundImage = &quot;url('obr.png')&quot;"
onmouseover='document.body.style.backgroundImage = "url(\47obr.png\47)"'
habendorf
Profil
Já už jen dodám, že by nebylo na škodu mít ten obrázek už preloadnutý.
Blind King
Profil *
Diky lidi.. tak to mi už maka.. jen bych se chtěl ještě optat jak mam upravit zobrazovani toho obrazku ktery mi tam najede. Myslim tim aby se zarovnal na střed atd.. Nejspiš pomoci CSS .. ale jak to udělat abych upravoval to změněný pozadí.
Bubák
Profil
Do CSS bych dal něco takového:
body {background: blue url(obr1.png) center center no-repeat;}

V JS pak měnit backgroundImage, v tomto případě to bude vhodnější, něž měnit background, jak jsem radil výše.

http://www.jakpsatweb.cz/css/background.html
http://interval.cz/clanky/kaskadove-styly-v-dobrem-stylu/#inner-links- pozor-na-sdruzene-vlastnosti
Blind King
Profil *
Nemužu nato přijit. Pořád se mi to opakuje.. nemužu to zarovnat.. Nevite jak to určit pro každe pozadi ktere tam je??
když dam do CSS tohle
body {font-family: sans-serif; color: black; background-repeat: no-repeat; background-color: black; background-position: top center}
Tak nato najedu a pořád se ten obrázek opakuje. Nwm co dělam špatně.. :-(
Blind King
Profil *
A zkuste mi to prosim napsat nak pro novačky :-)
Anonymní
Profil *
color: black;
background-color: black;
Ty si čudák, pozadie aj text dáš čierny?
Blind King
Profil *
ÁÁ... toho si nevšimej oto mi ted nejde.. až budu tam neco psat tak to zmenim.. ted mam problem s nečim jinym.. ok? :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: