Autor Zpráva
x
Profil *
Zdravim, potřeboval bych poradit s Behaviorem. Používal jsem ho pro změnu barvy pozadí buňky v tabulce po najetí myší (používám ho kvuli exploreru, v mozille to stačí zapsat v CSS), ted bych potřeboval udělat to samý, ale neměnit background-color, ale změnit BACKGROUND-IMAGE. Moh by mi někdo poradit jak bude vypadat behavior pro změnu background-image ? V CSS používám tento zápis - background-image: url ('neco.gif');.....



<component>
<attach event="onmouseover" onevent="prebarvit('#000000')">
<attach event="onmouseout" onevent="prebarvit('#494f53')">

<script>
function prebarvit(barva)
{
element.style.backgroundColor = barva;
}
</script>

</component>
Bubák
Profil
Můžeš měnit barvu pozadí, i obrázek na pozadí, stačí mírně upravit.
<componet>
	<attach event="onmouseover" onevent="prekreslit('blue url(pozadi2.png)')">
	<attach event="onmouseout" onevent="prekreslit('red url(pozadi1.png)')">
	
	<script>
		function prekreslit(pozadi)
			{
			element.style.background = pozadi;
			// element je objekt, ktery udalost vyvolal
			// element.style je jeho styl
			// background je pozadi
			}
	</script>

</component>

Dodatek: netestoval jsem, odkud se počítá cesta k obrázku na pozadí, při testu jsem měl vše v jedné složce na hromádce.
x
Profil *
Díky ! už to jede... v podstate sem to měl dobře, zkoušel jsem toto element.style.backgroundImage, to ale nefungovalo...
Bubák
Profil
zkoušel jsem toto element.style.backgroundImage, to ale nefungovalo...
Vyšel jsi správnou cestou, ale někde jsi musel udělat chybu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
netestoval jsem, odkud se počítá cesta k obrázku na pozadí
Bude se odvozovat od adresy stránky, protože objekt „element.style“ pracuje s atributem style a ten je v dokumentu.

někde jsi musel udělat chybu
Možná mu tam chyběl obal „url(…)“, to je dost oblíbená chybička.
x
Profil *
už asi vim kde byla chyba, url jsem tam měl, ale muj zapis myslim vypadal nák takhle ...prekreslit('url('neco.gif')')... asi tam překážely ty uvozovky (nebo jak se to vlastně přesně nazývá) ''...
Bubák
Profil
ale muj zapis myslim vypadal nák takhle ...prekreslit('url('neco.gif')')
Buď bez uvozovek, nebo takto: prekreslit('url("neco.gif")')

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0