Autor Zpráva
jusak
Profil *
Servis.Jde někak pomocí php vypsat např. čísla od 1 do 1000: Hezky za sebou?Dík
Tomashek
Profil
<?
for($x=1;$x<=1000;$x++){echo "$x";}
?>
Tomashek
Profil
<? for($x=1;$x<=1000;$x++){echo $x;} ?>
jusak
Profil *
Jé díky, A neporadil by jsi mi jak je dát ty čísla ještě do pole? pomocí array? aby byla třeba pole [34] = 34.
kletely
Profil
jusak
<?php
for($x=1;$x<=1000;$x++){
$pole[$x] = $x;
}
?>
koudi
Profil
$pole = range(0,1000)
jusak
Profil *
díky moc dneska jste mi dost pomohli, ale stále by mě něco zajímalo nejde z toho výpisu ještě nějak udělat aby se to vypisovalo po 10 výpisech a na další by bylo nějaké stránkování prostě něco abych to pochopil i já :) Našel jsem spoustu stránkování ale všechny jsou z databáze. ale já bych potřeboval z něčeho takového:

<?php
$pole = range(0, 1000);

$index = key($pole);
$hodnota = current($pole);

while (list($index, $hodnota) = each($pole)) {
echo ("$index má hodnotu $hodnota.<br />");
}
?>

a proto se ptám šlo by tohle nějak nastránkovat? (Jednoduché vysvětlení pro lajka) prosím a děkuji
peta
Profil
<?php
for ($j=200,$i=1; ($i<=10 || $j<=1000); $i++,$j++)
{
echo $pole[$j];
}

$i=1;
while ($i<=10 && list(index, $hodnota) = each($pole)) {
echo ("$index má hodnotu $hodnota.<br />");
$i++;
mozna :)
jusak
Profil *
<?php
for ($j=200,$i=1; ($i<=10 || $j<=1000); $i++,$j++)
{
echo $pole[$j];
}

$i=1;
while ($i<=10 && list(index, $hodnota) = each($pole)) {
echo ("$index má hodnotu $hodnota.<br />");
$i++;
?>


bohužel nefunguje. Doplnil jsem u Indexu ($) které tam asi má být ale hodí to chybu (Parse error: parse error, unexpected $end in)
Domnívám se že je chyba někde v závorkách ale chybu nedokážu najít
jusak
Profil *
Tak jsem to oběvil ale jen vyjedou výpisy ale nestránkuje to.
<?php
for ($j=200,$i=1; ($i<=10 || $j<=1000); $i++,$j++)
{
echo $pole[$j];
}

$i=1;
while ($i<=10 && list($index, $hodnota) = each($pole)) {
echo ("$index má hodnotu $hodnota.<br />");
}
$i++;
?>
Tomasds
Profil
Stránkování není sranda. A navíc nerozumím, jaký smysl má stránkovat výpis řady čísel. Mám pocit, že i kdyby ti někdo popsal jak na to, tak se zeptáš, jak tam místo čísel vypsat texty. Zkus popsat co potřebuješ a ušetříš čas svůj i těch, co ti radí.
jusak
Profil *
Vypisuji tím obrázky podle id to mi funguje dobře ale stránkuji to ručně $pole = range(0, 20); , $pole = range(20, 40); $pole = range(40, 60); apodobně výpis a vše kolem něj jsem už splácal jen to nastránkovat ;)


Vypisuji přesně tohle :

<?php
$pole = range(0, 1000);

$index = key($pole);
$obrazekid = current($pole);

while (list($index, $obrazekid) = each($pole)) {



echo ("<a href=\"/obrazek.php?id=$obrazekid\"><img src="...... "></a>");

}
?>
Tomasds
Profil
Stránkování výpisu nemá žádné řešení na jeden řádek.

Prostě potřebuješ vědět, kolik položek máš a kolik položek vypisuješ na stránku. Pak se rozhodneš, jestli budeš čísla stránek zobrazovat všechna (odfláknuté řešení), nebo něco jako 1 2 .. 23 24 25 .. 47 48.
A pak to naprogramuješ.
jusak
Profil *
Stránkování výpisu nemá žádné řešení na jeden řádek.

Nevypisuje se jeden řádek ale tolik řádku kolik je v porměné $pole = range (0,1000).

Nejde to nějak jednodušě na nějakém příkladu vysvětlit? $pole = range (0,1000). Celkem je teda 1001 řádků i s 0. A potřeboval bych to vypisovat po 20.

Něco jako je limit v mysql. Ale jak na to.
Champion
Profil
$i = $pole
if($i > 20){
echo "<br>";
}

toto je kravina co mi teraz vyletela z hlavy
jusak
Profil *
mám pocit že to mi nijak nepomůže ;) Ale díky za snahu. Tvůj kód píše pokud pole vypíše více jak 20 řádků vypiš <br> ale řádkování mám vyřešené už za každým vypsaným obrázkem pomocí <br />. Teď je na řadě stránkování ale to sám nezvládnu
peta
Profil
Spis ti chteli rici, ze toto je postavene na hlavu
$pole = range(0, 1000);
list($index, $hodnota)
kdyz $index a $hodnota maji stejnou hodnotu

a ze by ti stacilo
$min = 0;
$max = 1000;
$po = 20
for ($i=$min; $i<=$max; $i++,$j++)
{
echo ("$i má hodnotu $i.<br />");
if ($j==$po) {$j=0;}
}
Timy
Profil
peta
K čemu je v tom cyklu proměnná $j a $po, když se podle nich nic neřídí? Ten tvůj cyklus vždycky vypíše čísla od nuly do tisíce.

jusak
Nějak nevím, co vlatně chceš, ale třeba to bude ono:

$pole = range(0,1000);
$limit = 20;
$stranka = intval($_GET["stranka"]);
$zacatek = ($stranka - 1) * $limit;
$konec = $stranka * $limit;

for($i = $zacatek; $i < $konec; $i++)
{
	echo $pole[$i], "<br>";
}


V chodu to je vidět u mě. Pomocí GET proměnné stranka nastavíš, která stránka se má zobrazit a cyklus pak vybere jen ty chlívky pole, které odpovídají rozmezí.
Tomasds
Profil
peta
Jednak ti tam chybí středník. Kromě toho udělat cyklus 1-1000 lze udělat s pomocí jedné proměnné, není k tomu potřeba to co tys vymyslel.

No a kromě toho jsi mimo mísu a tvůj příspěvek s aktuálním tématem nijak nesouvisí. Že ty sis přečetl jen #1?
imploder
Profil

echo $pole[$i], "<br>";


Nepatří tam tečka místo čárky?
Timy
Profil
imploder
Já nespojuju řetězce, jen je potřebuju vypsat.
jusak
Profil *
Timy díky to bude stačit. Všem díky za ochotu a přeji hezký zbytek dne
peta
Profil
Timy
Zrejme to bude tim, ze jsme kopiroval jeho priklad?
echo ("$i má hodnotu $i.<br />");
echo ("radek = $j : index = $i má hodnotu $i.<br />");
Ted uz tam mas vse?
Mim max je samozrejme od-do .

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: