Autor Zpráva
Vojtech
Profil
jsem pouhý začátečník. prosím nekoho aby mi pomohl nebo poradil jak udelat prihlašovací streánku na mém webu všem moc děkuji za odpověd
radas
Profil *
udělej si formulář db s uživatelem a pak si přihlašeného ulož do session...myslím že když se podívaš ta tyto věci na netu tak najdeš i hotová řešeni...
el mariachi
Profil
Zdravím :)
Dúfam že máš aspoň základy html a php...

V prvom rade treba urobiť formulár na mieste, kde sa chceš prihlasovať. Ten vyzerá cca takto (samozrejme si ho môžeš prispôsobiť svojim potrebám!) :

<form action="login.php" method="post">
      Meno: <input type="text" name="meno" value=""><br>
      Heslo: <input type="password" name="heslo" value=""><br>
      <input type="submit" name="prihlas" value="Login">
</form>

Táto časť kódu získa od užívateľa prihlasovacie meno a heslo a odošle tieto údaje súboru login.php. Nič zložité...

V druhom rade treba samozrejme vytvoriť samotný súbor, ktorý spracuje údaje získané z formuláru. Nazveme ho samozrejme login.php.
<?php
    if (isset($_POST['prihlas'])){ 
          $meno = $_POST['meno'];
          $heslo = $_POST['heslo'];
          include "heslo.php";
             
          if ($name == $meno && $password == $heslo){            //situacia ked sa udaje zhoduju
                session_start();           
                header("Location: skryta_stranka.php");
          }
          else echo "Nesprávne meno alebo heslo!";                     //a situacia kedy sa nezhoduju
     }
     else echo "Na túto stránku ste sa dostali asi omylom...";
?>

Tak, aby som to trošku vysvetlil...
V prvom riadku sme si overili, či sa človek dostal k súboru login.php cez odoslaný formulár, alebo či sa mu nejakým iným spôsobom podarilo na neho dostať (napr nejaké zvedavé dieťa skúšalo rôzne názvy súborov.) Potrebné to samozrejme k funkčnosti nie je, ale.. človek nikdy nevie :)
Nasledujú dva riadky, kde som priraďoval premenným hodnoty z formuláru. "$_POST" preto, lebo bol formulár odoslaný "post metódou" a v hranatých zátvorkách je atribút "name" z inputov. Prečo som to takto dodatočne priradil premenným, keď by teoreticky stačilo porovnávať valídne údaje priamo s $_POST premennými ? No preto, lebo sa predpokladá, že stránka bude zabezpečená a nebudeš pracovať priamo so vstupom, čo ti hocikto podstrčí... Nie každý môže chcieť tvojej stránke len dobre a nikdy nevieš čo ti tam budú návštevníci vpisovať. Tento skript je len na ukážku, teda napr to spomínané zabezpečenie bude ešte treba dorobiť!
Aby som vysvetlil ďaľšie riadky, skúsim to zhrnúť. Pre zjednodušenie situácie som vložil php súbor v ktorom sú údaje uložené normálne v premenných (napr $name = "Tomasko"; $password = "moje_heslo"; ). V praxi je ale určite lepšie zvoliť napríklad overovanie údajov z MySQL databázy...
Dúfam, že príkaz "if" vysvetlovať netreba.. Len dodám, že v prípade uspešného overenia údajov budeš presmerovaný na súbor skryta_stranka.php a v prípade neúspešného loginu ti to vypíše len chybu...

Celý tento text ti mal len priblížiť ako to približne funguje, treba kód ešte doupravovať, zabezpečiť, prispôsobiť. Skús to popozerať a ak dačomu nechápeš alebo potrebuješ viac pomôcť, tak napíš ;) Píšem to v rýchlosti, tak snáď som neporobil chybičky...
Vojtech
Profil
jj děkuji
moc zkusím to a ozvu se
Vojtech
Profil
dobre tosem ted udelal a neake upravy udelam casem ale potreboval bych este vedet jak se clovek ktery se chce prihlasit zaregistruje predem děkuji
Vojtech
Profil
el mariachi
dobre tosem ted udelal a neake upravy udelam casem ale potreboval bych este vedet jak se clovek ktery se chce prihlasit zaregistruje predem děkuji
radas
Profil *
no stačilo by snad jeden soubor který by to vše zvladl a na tu registraci pravě potřebuješ db...vy stylu login,password,jmeno,adresa,telefon atd..
el mariachi
Profil
Mno dá sa to spraviť tak, že si dáš k formuláru niekde odkaz na súbor, ktorý bude obsahovať ďaľší formulár s tým, že údaje z neho spracuješ a ak budú dobré (napr bude mať vyplnené všetky polia, nebudú obsahovať škodlivý kód atd atd), pridáš ich do MySQL databázy...V čom presne máš problém?
Vojtech
Profil
el mariachi
no sem pouze zečátečník a tak nerozumí m nekterým výrazům které puzíváš
Vojtech
Profil
Vojtech
potreboval bych zadat udaje napr jen pro pet uzivatelu
bohuzel neviem kam
Vojtech
Profil
el mariachi
stačí mi to pro pet lidi na jejichž udaje to bude reagovat kladne a presmeruje je to na me stranky
Vojtech
Profil
el mariachi
a neviem jak to udelat nedaji se jejich loginy nekam zazna menat
tak aby to poznalo ze jsou tu oni?
el mariachi
Profil
Ako som už písal ja a aj radas... Na toto je najlepšia asi databáza. Keď robíš prihlásenie len pre pár ludí, netreba ti ani registračný formulár, proste si spravíš v MySQL tabuľku cez phpmyadmina a v login skripte sa už len napojíš na túto databázu a budeš v nej hladať či sa vložené údaje zhodujú s tými, ktoré si určil v mysql alebo nie...
pokiaľ ale nevieš ani to, čo je to mysql databáza, tak to už sa potom bude ťažko radiť... prečítaj si o tom pár článkov, lebo naozaj nie je v silách jednotlivca ťa teraz učiť všetko
radas
Profil *
vřele doporučuji navštivit vyhledavač a kouknout se na tutorila na tema přihlašeni nebo registrace uživatelů v php je toho hromada..vím o dobrých člancich ale nevím jestli se to tady může psat...takže uričtě když daš registrace v php ve vyhledavači (stači česky nemusíš používat gugla..zbytečne..) tak ti to najde pár tutorialu...
Vojtech
Profil
dobře moc dekuji neco o tom si prectu a kldyby byly neaky nejasnosti tak ete skosim na psat zaztim moc dekuji
Vojtech
Profil
el mariachi
neak sem to nepochopil neslo by to prece jenom neak POLOPATE vysvětlit?
děkuji
el mariachi
Profil
išlo, problém je v tom, že pokiaľ ti to má niekto poriadne vysvetliť, tak to trvá dosť dlho... sú to síce jednoduché veci, ale je toho naozaj dosť na čo treba pri tom myslieť :)
vyskúšaj si o tom niečo pohľadať a keď budeš mať nejaký konkrétny problém čomu nebudeš rozumieť, kludne sem napíš a skúsime ti to vysvetliť
Vojtech
Profil
el mariachi
poradis mi jak nainstalovatphpmyadmin prosím?
el mariachi
Profil
robíš server na localhoste alebo ako to riešiš ?
radas
Profil *
hele jestli ti můžu poradit tak pro jednoduchou instalaci php+sql servru použij complex web server je to včešti ně je to save modu a donutí tě to pořadně psat skripty jinak nebudou fungovat...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: