Autor Zpráva
matalion
Profil
ahoj uz tady bouzel opet otravuji jelikoz jsou mi nejsne nektere veci. stahl jsem si na teto strance http://pecan.cz/index.php?id=38&n=registrace-prihlaseni-uzivatelu soubor kde je script na prihlaseni vcetne registrace a me by zajimalo zda by se to dalo trosku pozmenit nebo jen pridat neco co by udelalo pro kazdeho prihlaseneho uzivatele svuj profil. zkratka kdyz se prihlasi tak at nemaji vsichni vsechno stejne pristupne ale at ma treba Petr pristup na stranku jmenem stranka1 a honza jen pristup na stranku25
Str4wberry
Profil
Asi ano. V proměnné $_SESSION['UserId'] je nejspíše id uživatele, které stačí použít v podmínce. Příště, prosím, používejte diakritiku a interpunkci.
matalion
Profil
Jejda a trošku konkretněji?Když dam jiné ID tak stejně někde musím zadat tu jeho adresu ne?
mark
Profil
ja teraz pracujem na vlastnom projekte a tam som prihlasovanie a internú časť stránky riešil pomocou cookies. Do prehliadača užívateľa sa pri prihlásení vloží cookie s určitým číslom, rovnaké číslo sa pošle aj do databázy. Keď chodím po stránke, vždy sa kontroluje, či také cookie (číslo) v databáze existuje. To urobím pomocou:

$databaza=mysql_query("select * from uzivatelia where cookies=('".$_COOKIE["nazov_cookie"]."')");
$uzivatel=MySQL_Fetch_Array($databaza);
$pocet=mysql_num_rows($databaza);


vyberie všetky údaje z databázy, kde je v stĺpci cookies hodnota $_COOKIE["nazov_cookie"]
skontrolujem, či premenná $pocet = 1 . Ak áno (v databáze to číslo je), pustí ma na stránku. Ak nie, musím sa prihlásiť. Potom už stačí do internej časti vypísať napr.

echo $uzivatel["nazov_stlpca"]; a každému užívateľovi tam vloží jeho vlastný údaj z databázy, ktorý bude v danom stĺpci, napr. id, nick, meno, priezvisko, dátum narodenia, čokoľvek. Z toho sa dá urobiť napr. aj ten profil, ako si spomínal.
matalion
Profil
takže pokud to chápu dobře tak si musím vytvořit tabulku v msql?


ja teraz pracujem na vlastnom projekte a tam som prihlasovanie a internú časť stránky riešil pomocou cookies. Do prehliadača užívateľa sa pri prihlásení vloží cookie s určitým číslom, rovnaké číslo sa pošle aj do databázy. Keď chodím po stránke, vždy sa kontroluje, či také cookie (číslo) v databáze existuje. To urobím pomocou:
$databaza=mysql_query("select * from uzivatelia where cookies=('".$_COOKIE["nazov_cookie"]."')");
$uzivatel=MySQL_Fetch_Array($databaza);
$pocet=mysql_num_rows($databaza);
vyberie všetky údaje z databázy, kde je v stĺpci cookies hodnota $_COOKIE["nazov_cookie"]
skontrolujem, či premenná $pocet = 1 . Ak áno (v databáze to číslo je), pustí ma na stránku. Ak nie, musím sa prihlásiť. Potom už stačí do internej časti vypísať napr.
echo $uzivatel["nazov_stlpca"]; a každému užívateľovi tam vloží jeho vlastný údaj z databázy, ktorý bude v danom stĺpci, napr. id, nick, meno, priezvisko, dátum narodenia, čokoľvek. Z toho sa dá urobiť napr. aj ten profil, ako si spomínal.
Josefik
Profil *
Str4wberry
prosím mohl by sji to trošku rozšířit?
radas
Profil *
a co taková myšlenka že někdo bude mit vypnuté cookie? raději bych se přiklonil k session
Matalion
Profil *
radas
k session?
franta_špacír
Profil *
ahoj vidim ze se tohle tema nepohnulo mam stejny problem jako matalion proradi mi nekdo??
mark
Profil
Na internete som pozeral štatistiky. Cookies má vypnuté niečo pod 1% užívateľov internetu. Ja by som to riešil systémom: "nemáš zapnuté cookie? zapni si ich, alebo do videnia". Akvšak je to len môj názor, kotrý nemusí byť zrovna najlepší, preto tu uvádzam tento článok.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: