Autor Zpráva
ultrapako
Profil
dobrý den, potřeboval bych prohlížeč fotek, který vytáhne fotky jenom z jedné složky
vydrus
Profil
ultrapako
Tak na to doporučuji prostudovat PHP.
ultrapako
Profil
vydrus
prosím, jak?
ultrapako
Profil
vydrus
kde o tom píšou?
Medvídek
Profil
http://cz2.php.net/readdir třeba tady :)

<?php
// Note that !== did not exist until 4.0.0-RC2

if ($handle = opendir('/path/to/files')) {
    echo "Directory handle: $handle\n";
    echo "Files:\n";

    /* This is the correct way to loop over the directory. */
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        echo "$file\n";
    }

    /* This is the WRONG way to loop over the directory. */
    while ($file = readdir($handle)) {
        echo "$file\n";
    }

    closedir($handle);
}
?>
ultrapako
Profil
Medvídek
děkuji
Medvídek
Profil
<?php
if ($handle = opendir('.')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            echo "$file\n";
        }
    }
    closedir($handle);
}
?>


Pokud tam budou pouze fotky, tak mužeš udělat něco jako:

<?php
if ($handle = opendir('.')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            echo "<img src=\"".$file."\" alt=\"".$file."\"></ br>";
        }
    }
    closedir($handle);
}
?>

Samozřejmě poněkud "prasácké, obzvláště pokud budou fotky velké, pak bych doporučoal skript na tvorbu náhledu.

<img src=\"vytvor-nahled.php?fotka=".$file."\">

Kde v souboru vytvor-nahled.php budes mit script na tvorbu nahledu.
ultrapako
Profil
Medvídek
a kam dám ty fotky?
Medvídek
Profil
uděláš si složku na FTP třeba foto.
pak si vytvoříš soubor index.php kam dáš tento kód:
<?php
if ($handle = opendir('.')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            echo "<img src=\"".$file."\" alt=\"".$file."\"></ br>";
        }
    }
    closedir($handle);
}
?>

a do adresáře nahraješ fotky.Pak již jen zadáš adresu http://domena.tld/fotky/ [přepokládám vytvoření adresáře foto v kořenovém adresáři webu.]

Tady mam dokonce nějaké svoje starší skripty, teď bych to už asi řešil elegantněji :)

<?php
 $koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');
 $akce=opendir(".");
 while (($soubor = readdir($akce))!==false) 
 {
   if(filetype($soubor)!="dir")
   {
    if(in_array(strtolower(pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky))
    {
    echo "<a href=\"".$soubor."\"><img src=\"".$soubor."\">".$soubor."</a><br /><br />";
    }
   }
 }
 closedir($akce);
 ?>


a včetně adresářů:
<?php 
if($_GET["akce"]=="zip")
{
require "zip.lib.php";
$zip = new zipfile();
$slozka=$_GET["slozka"];
$adr=Dir("./$slozka/");
while ($file=$adr->Read()){
  if (!(($file==".")||($file=="..")||($file=="index.php"))){
    $files[]="$file";
  }
}
$adr->Close();
@Sort($files);
$max=SizeOf($files);
for ($i=0;$i<$max;$i++){
  $filename="./$slozka/$files[$i]";
  $f=FOpen($filename,"r");
  $add_to_zip = fread ($f, filesize ($filename));
  FClose($f);
  $zip->addFile($add_to_zip, "$files[$i]");
  
}
  
  $info="Staženo ze stránek XXXXX dne " . Date("d.m.Y");
  $zip->addFile($info,"_info.txt");
header("Content-Type: application/x-zip");
header("Content-disposition: attachment; filename=".$slozka.".zip");
echo $zip->file();
}
?>
<form action="slozky.php" method="post">
Složka: <input type="text" name="slozka"><input type="submit" value="Vytvořit složku">
<input type="hidden" name="akce" value="nova">
</form>
<?php
  
  if($_POST["akce"]=="nova")
  {
  mkdir($_POST["slozka"], 0777);
  }

 $akce=opendir(".");
 while (($slozka = readdir($akce))!==false) 
 {
   if(filetype($slozka)=="dir")
   {
    if($slozka=="." OR $slozka=="..")
    {
    echo "";
    }
    else
    {
    echo "<a href=\"?vypis=".$slozka."\">".$slozka."</a> .. <a href=\"?slozka=".$slozka."&akce=zip\">STÁHNOUT V ZIPu</a><br />";
    }
   }
 }
 closedir($akce);
 $vypis=$_GET["vypis"];
 if(!isset($vypis))
 {
 $koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');
 $akce=opendir(".");
 while (($soubor = readdir($akce))!==false) 
 {
   if(filetype($soubor)!="dir")
   {
    if(in_array(strtolower(pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky))
    {
    echo "<a href=\"".$soubor."\"><img src=\"".$soubor."\">".$soubor."</a><br /><br />";
    }
   }
 }
 closedir($akce);
 }
 else
 {
 $koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');
 $akce=opendir($vypis);
 while (($soubor = readdir($akce))!==false) 
 {
   if(filetype($vypis."/".$soubor)!="dir")
   {
    if(in_array(strtolower(pathinfo($soubor, PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky))
    {
    echo "<a href=\"".$vypis."/".$soubor."\"><img src=\"".$vypis."/".$soubor."\">".$soubor."</a><br /><br />";
    }
   }
 }
 closedir($akce);
 }
 ?>
Kde byla dokonce možnost si stáhnout adresář v ZIPu :)



http://ajax.tomjanda.eu/galerka/soubory.php

http://ajax.tomjanda.eu/galerka/slozky.php
Otys
Profil *
Tohle jsem pochopil
<?php
if ($handle = opendir('.')) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
echo "<img src=\"".$file."\" alt=\"".$file."\"></ br>";
}
}
closedir($handle);
}
?>
ale jak mam změnit velikosti obrázků nechápu...
Otys
Profil *
jak do toho mam dát tohle:
<width="100" height="100">
pls...
stepi15
Profil
nejspis pres GD knihovnu generovat nahledy o urcite velikosti nebo jestli to jde i nejak jinak to nevim
Medvídek
Profil
echo "<img src=\"".$file."\" alt=\"".$file."\" width=\"100\"></ br>";
Otys
Profil *
dík.... moc....
-_jan
Profil *
Jak vypsat jen poslední vloženou fotku ? dík
fuckin
Profil
nevytahuj pul roku stare tema, a jeste k tomu s nulovym popisem problemu.
Co bys me odpovedel na otazku - Nejede mi auto, jak ho spravim, Dekuji.
-_jan
Profil *
potřeboval bych

{
if(move_uploaded_file ($obr_upload['tmp_name'],"images/". $user_name . "/" . $obr_upload['name']))
{
///////////
//// Potřebuju smazat poslední / všechny files v adresáři a dát tam nové /////
/////////////
chmod("images/".$user_name . "/" . $obr_upload['name'], 0644);
echo "Ok podařilo se.<br />";

}
}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: