« 1 2 »
Autor Zpráva
KITT
Profil *
Když chci použít externí CSS styl, a pak ho dát do stránky jako tento zápis:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="pokus.css">, kde mám ten CSS styl umístit, aby si ho ta stránka načetla??
srigi
Profil
S takymto zapisom, hned vedla .html suboru.
Bubák
Profil
Obecněě tam, kam, odkazuje atribut href.
Ve svém případě do stejné složky, jako stránku a soubor se bude jmenovat pokus.css
KITT
Profil *
No, to mě právě nefunguje. Vůbec se tam ten styl CSS neobjevil. Když ho dám do indexu, tak tam je, ale když ho tam zapíšu, jak sem napsal, tak nic.
Nox
Profil
tvůj tag vložíš do html (php) souboru na kterým chceš aby se to projevilo
a soubor pokus.css nahraješ tam, kam ukazuje href (ve tvém případě na stejné místo
jako ten html)
Chamurappi
Profil
Reaguji na KITTa:
Prosím o odkaz na živou ukázku.
KITT
Profil *
Odkaz na to nemám, dám to sem takhle:

<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>

Pak mám vytvořenou složku Web a v ní index.html a style.css

Kde je chyba, nevím.
yFang
Profil
KITT
Pokud je ten kód, co jsi uvedl v index.html, tak by to mělo fungovat.
Hoď to někam na net, takhle tu záhadu asi nevyřešíme.
Falcon
Profil
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
<body>
<div id="divy a podobné CSS haluze></div>
</body>
</html>

Ak ti to tak nepôjde tak chyba bude inde ako v kóde...
Ešte skus dať namiesto style.css www.tvojweb.cz/style.css ale s tým by to nemalo mať nič...

// a ešte maš ten súbor style na nete nemáš ho v PC?
KITT
Profil *
Mám ho v PC. To se nezobrazí?
Když dám jen ten kód, tak se zobrazí.
Falcon
Profil
KITT
pokiaľ viem tak v externom style nie...Musíš ho upnúť na ic.cz alebo webzdarma.cz alebo iné free alebo platené hostingy
Chamurappi
Profil
Reaguji na Falcona:
maš ten súbor style na nete nemáš ho v PC?
Na tom nezáleží. Externí stylopisy fungují i z disku.

Reaguji na KITTa:
Nejspíš máš někde nějaký překlep nebo jinou hloupou chybu, kterou bys sis měl buď najít sám, nebo bys měl najít způsob, jak nám ji ukázat.
Falcon
Profil
Chamurappi
ano ale musí mať napísane- C:/files/style.css a ak ma iba style.css tak nie...a záleží aj na čom kód píše
Jimmy Hayek
Profil
Falcon
musí mať napísane- C:/files/style.css a ak ma iba style.css tak nie
Nemáš pravdu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Falcona:
Ne. Naopak jedině relativní adresa je spolehlivá. K absolutní adrese lokálních souborů přistupují různé prohlížeče různě (s „C:/“ nepoběží nejspíš nikde).
Falcon
Profil
Chamurappi
tak neviem potom ale na opere mi to ide iba tak
KITT
Profil *
Tak nevím.
Když dám celý kód toho CSS do indexu, tak to jde, ale, když ho tam dám jako externí, tak ne.
Zkusím to dát někam na web.
RockFire
Profil
Odšoupneme vše stranou a vezmeme to polopatě. Vytvoř si na pracovní ploše složku web. Do něj vlož soubor index.html s tímto obsahem:

<html>
<head>
<title>Titulek</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>

<body>
<p>Bla bla</p>
</body>
</html>


Teď do stejné složky vlož soubor style.css naoř. s tímto obsahem:

p
{
color: red;
}


Teď by se měl text bla bla vypsat červeně, když otevřeš soubor index.html v jakémkoliv internetovém prohlížeči. Funguje?
KITT
Profil *
Tak takhle to funguje.
Ale ten můj CSS styl ne. Kdyžtak je ten styl odtud:
http://www.emer.php5.sk/?stranka=clanok&id=0010

Tak možná tam je někde chyba.
RockFire
Profil
Chyba bude v tobě, pokud chceš tento kód, udělej to co jsem ti řekl, ale do index.html vlož toto:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Trojstĺpcový layout</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="hlavicka"><h1>Trojstĺpcový layout</h1></div>
<div id="vlavo">Napríklad navigácia</div>
<div id="stred"><h2>Nejaký obsah</h2></div>
<div id="vpravo">Nejaké informácie</div>
<div id="paticka">Created by <a href="emer.php5.sk">emer" target="_blank" rel="nofollow"></div>
</body>
</html>


a do style.css tohle:

body{height: 100%; margin:0px}
#vlavo, #stred{border-right: 1px solid black}
#hlavicka{height: 100px; width: 100%; background: gray; color: white; }
#vlavo{height: 100%; width: 20%; background: whitesmoke; float:left ; }
#stred{height: 100%; width: 60%; background: whitesmoke; float:left ; text-align: justify; }
#vpravo{height: 100%; width: 20%; background: whitesmoke; float:left ;}
#paticka{clear:both; width: 100%; height: 20px; background: gray; text-align: center}
panther
Profil
KITT
skoro mě napadá, že by kód zápis mohl fungovat, ale že by třeba nějaká chybějící závorka, středník? Jmenuje se css soubor skutečně tak, jak na něj odkazuješ? máš správně ve stylopisu # k příslušnému id v dokumentu (pomíchané identifikátory a třídy)..
KITT
Profil *
RockFire: To sice funguje, ale tzn. že do každého html souboru budu muset dávat část toho CSS stylu. To tam můžu rovnou dát celý ten kód.
panther: už sem to dělal hodněkrát znovu a nešlo to, takže chyba v závorce, či něčem jiném, tam asi nebude.
RockFire
Profil
nechápu tě. Do každého html budeš muset pouze do hlavičky vložit tento řádek: <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
Chamurappi
Profil
Reaguji na KITTa:
Tohle skutečně nemá smysl. Po dvaceti příspěvcích víme akorát to, že ti něco nějak nejde a že máš v kódu <link rel="stylesheet" type="text/css" href="pokus.css">. Nic víc.
panther
Profil
KITT
jak říká Chamurappi, bez odkazu to jde těžko. Nahraj ten web na wz.cz nebo někam podobně a pošli link, ať je problém vidět.
el mariachi
Profil
KITT
To sice funguje, ale tzn. že do každého html souboru budu muset dávat část toho CSS stylu. To tam můžu rovnou dát celý ten kód.
Vieš vôbec na akom princípe funguje externé css ?? Z tvojich príspevkov mám dojem že v tom máš nehorázny mišung.
Máš predsa súbor napr index.php. Ten obsahuje základnú štruktúru webu (rozčlenenie stránky podľa zvoleného layotu), menu a podobne. V jeho hlavičke máš odkaz na externé css a na zvolené miesto inkluduješ obsahy stránok tak ako potrebuješ.. Hlavička sa ti ale nemení, css píšeš predsa len raz do externého css súboru.
Pokiaľ to máš len čisto použitím html, tak budeš musieť použiť minimálne iframe... Ten Emerov príklad využiješ jedine v prípade, že by si sa naučil aspoň základ php a include, pri obyčajnom html bez php je postup a daktoré veci trošku iné.
Určite nepoužívaj odkazy v menu typu : <a href="kontakty.html">Kontakty</a> , lebo v tom prípade to bude neefektívne a hlavne zbytočné, lebo v tom prípade budeš musieť na každú takú stránku kopírovať zas celé menu, rozvrhnutie stránky atd miesto toho, aby si použil obyčajný iframe...Aj keď nie som vôbec zástancom framov, ale tebe očividne nepomôže nič iné a možno si aspoň uvedomíš princíp
KITT
Profil *
Zde si to můžete stáhnout:
http://www.knight-rider.ic.cz/web.rar
Plaváček
Profil
KITT

Huh. Máš v tom zmatek. Tohle:

body{height: 100%; margin:0px}
#vlavo, #stred{border-right: 1px solid black}
#hlavicka{height: 100px; width: 100%; background: gray; color: white; }
#vlavo{height: 100%; width: 20%; background: whitesmoke; float:left ; }
#stred{height: 100%; width: 60%; background: whitesmoke; float:left ; text-align: justify; }
#vpravo{height: 100%; width: 20%; background: whitesmoke; float:left ;}
#paticka{clear:both; width: 100%; height: 20px; background: gray; text-align: center}

patří do souboru style.css. Nic jiného

Tohle:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Trojstĺpcový layout</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="hlavicka"><h1>Trojstĺpcový layout</h1></div>
<div id="vlavo">Napríklad navigácia</div>
<div id="stred"><h2>Nejaký obsah</h2></div>
<div id="vpravo">Nejaké informácie</div>
<div id="paticka">Created by <a href="emer.php5.sk">emer" target="_blank" rel="nofollow"></div>
</body>
</html>

patří do souboru index.html
KITT
Profil *
Aha. Tak moc díky.
A tohle budu muset dát do každého souboru .html?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Trojstĺpcový layout</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="hlavicka"><h1>Trojstĺpcový layout</h1></div>
<div id="vlavo">Napríklad navigácia</div>
<div id="stred"><h2>Nejaký obsah</h2></div>
<div id="vpravo">Nejaké informácie</div>
<div id="paticka">Created by <a href="emer.php5.sk">emer" target="_blank" rel="nofollow"></div>
</body>
</html>
KITT
Profil *
A ještě, jak udělat menu s odkazy v CSS?
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: