Autor Zpráva
Pajik
Profil *
Prosím o radu. Potřebuji přidat do registračního formuláře při přihlášení nového uživatele proceduru, která po vyplnění údajů formuláře zašle mail na udanou adresu s aktivačním kodem. Po jeho aktivaci se registrace validuje. Jakou tabulku mám přidat v databázi a jaké údaje přidat do PHP souborů. Jsem úplný laik. Děkuji.
pEeLL
pokud neumis s php nebo jinym serverovym jayzkem nech si to raci od nekoho udelat.

jinak ve zkrace treba do tabulky uzivatelu by se dal pridat sloupec aktivated s hodnotami true/false.
do aktivacniho emailu udelas odkaz jehoz soucasti bude nejaka unikatni promena daneho uzivatele (id, jmeno). po kliknuti na tento odkaz si spustis scriptik ktery tu hodnotu activated u daneho uzivatele zmeni na true.
radas
Profil *
No ja bych to řešil takhle tabulka user by mohla vypadat takto

oc,login,heslo,jmeno prijmeni, adresa,e-mial,icq,telefon,kod,autorizovany a postup by byl nasledujici
při registraci by se vygeneroval kod ktery by se zapsl i s ostatními udaji do tabulky a na e-mail by se poslal zprava s registračními udaji a pak ještě odkaz pro kativaci kde by bylo id a kod v paramteru a když to vše bude zpravě tak by se změnilo z autorizovany Ne na autorizovany Ano ...tak nějak by to šlo..
radas
Profil *
pozdě:) byl jsem pomaly
Pajik
Profil *
Radas, ano přesně tak to funguje, tabulka user už je v databázi udělaná, jen tam chybý ta hodnota na ověření emailu. No a potom do registration.php dopsat ten script. Můžeš mně napsat, jaké údaje napsat ?

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0