Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
equilda Profil * |
Zdravím,
našel jsem tento script, který by měl sloužit ke stránkování pomocí JS, jen nemohu přijít na to, jak pro tento script bude vypadat SQL dotaz, představuji si to totiž tak, že by měl odeslat $stranka, kterou jen dosadím do dotazu WHERE stranka = $_POST['stranka'] <script type="text/javascript"> function strankovani(stranka) { document.searchform.id.value=''; document.searchform.stranka.value=stranka; document.searchform.submit(); } </script> chci to přes JS hlavně aby mi neblikala stránka při přechodu jako při klasickym html formuláři a jak se to jeste dá udelat, aby se i po jinym vyrušení - např. jinym $postu zůstalo číslo stránky v paměti? Díky. |
||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
Dranel Profil |
Dovolím si pokračovat.
Taktéž mám v plánu na jeden web nasadit javascriptové stránkování. Důvodem je, stejně jako u equildy, to, aby mi stránka neproblikávala a abych měl vše na adrese stranka a nemusel mít stranka-1, stranka-2 atd. Je tedy logické a mě jasné, že veškerý obsah bude fyzicky na stránce stranka, jen se bude skrývat/odkrývat jeho část dle toho, jaké číslo stránky dole vyberu. No a potřeboval bych naťuknout, protože si vůbec nevím rady. Samo sebou jsem narazil na http://interval.cz/clanky/strankovani-zaznamu-pomoci-javascriptu/ a rád bych se vás zeptal na názor na ten script, jelikož se v JS vůbec nevyznám. Moderátor Mistr: Přesunuto do neutrální Jak něco udělat?
|
||
srigi Profil |
#3 · Zasláno: 30. 12. 2008, 12:45:56
Strankovanie pomocou JS, s tym ze stranka bude obsahovat napr. cely clanok je blbost. Pri vypnutom JS sa bud nezobrazi nic (obsah bude v nejakej premennej v headri v JS), alebo vsetko (obsah niekde v body a skryvany). Ten clanok som necital (som v praci), ale IMO ak kcete obmedzit preblik, preco nepouziete AJAX? Na stranku tak vzdy dorazi iba aktualny obsah a aj pri vypnutom JS sa bude aplikacia spravat standardne.
|
||
Dranel Profil |
#4 · Zasláno: 30. 12. 2008, 18:41:44
srigi
Jde mi hlavně o to, abych měl vše na jedné stránce "stranka" a nemusel mít "stranka-1", "stranka-2" atd. Jinak samozřejmě dodržuji základy přístupnosti a použitelnosti, takže při vypnutém JS se zobrazí vše, právě na této jedné stránce. A mimochodem nejedná se o článek, u kterého by bylo opravdu nelogické ho dělit ;-) |
||
bohyn Profil |
#5 · Zasláno: 30. 12. 2008, 18:56:21
Dranel
Nepise se nahodou na konci toho clanku ze je to nevhodne jako "hlavní vypisovač záznamů"? Z principu to bez JS fungovat nemuze, takze treba google utre nos. To co potrebujes je, jak rika srigi, AJAX. |
||
srigi Profil |
#6 · Zasláno: 30. 12. 2008, 19:00:20 · Upravil/a: srigi
Dranel
Ok, no tak teda zapremyslajme. Cely obsah sa nasype napr. do div-ov. V CSS ich nastylujes tak aby sa zobrazil cely obsah. V JS potom po window.load skryjes (nastavis napr. display:none) vsetky div-y, okrem toho prveho. Urobis si nejake tlačice <a href> s onclick() eventom, ktore budu jednoducho manipulovat s CSS hodnotami div-ov. ThatsAll. A este to vylepsit a nasadit na to napr. jQuery. |
||
xy125 Profil |
#7 · Zasláno: 30. 12. 2008, 19:46:24 · Upravil/a: xy125
Na tohle není potřeba ani Javascript, šlo by to udělat čistě pomocí CCS, Jak psal srigi, všechno to natáhnout do divú a ty pak pomocí ccs správně poskládat např. dát všechny přes sebe a jen přepínat pomocí záložek atd..
Někdy se to může hodit, třeba když je strašně dlouhej formulář, tak se rozdělí na menší části. |
||
srigi Profil |
#8 · Zasláno: 30. 12. 2008, 21:27:10
„všechno to natáhnout do divú a ty pak pomocí ccs správně poskládat např. dát všechny přes sebe a jen přepínat pomocí záložek atd..“
To praveze nie, v zadani chalani pozaduju, ze pri vypnutom JS sa zobrazi cely obsah, takze div-y nesmu byt cez seba. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0