| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| radas Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2008, 09:07:18
Zdravim,
chtěl bych poradit, mam aplikaci a chtěl bych aby každý uživatel měl práva přidavat, editovat mazat články atd..a chtěl jsem se zeptat jak to mam řešit, protože se mi nabizeji dvě varianty ta první je jak je třeba u linuxu chmod 777 a takže každá akce má svoji váhu, a nebo v tabulce uživatele by bylo několik položek jako přidat, editovat, mazat a ty by měli svoji hodnotu buď ano nebo ne..kterou volbu by jste mi doporučili ja bych se přikláděl k té druhé je mnohem snažší.. |
||
| ninja Profil |
#2 · Zasláno: 30. 10. 2008, 09:37:25
Pro weby se nejcasteji pouziva system roli. Preddefinujes si jich nekolik (anonym, clen, redaktor, admin) a tm priradis jednotliva prava. Kazdy uzivatel ma nejakou roli.
Vyhoda je v tom ze vetsinou ma vice uzivatelu stejna prava a je snazsi je upravovat. |
||
| radas Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 10. 2008, 16:08:21
právě tohle řešení jsem navrhoval ale bylo zamítnuto..takže vysledny system asi bude pěkný bordel v tom kdo co může...asi se přikloním k tomu navrhovanému druhému..
|
||
| yFang Profil |
#4 · Zasláno: 30. 10. 2008, 17:15:51
radas
a nebo v tabulce uživatele by bylo několik položek jako přidat, editovat, mazat a ty by měli svoji hodnotu buď ano nebo ne.. Takhle bych to nedělal. Spíš si dej novou tabulku, kde budou práva, a další, kterou to spojíš s tabulkou uživatelů. |
||
| radas Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 10. 2008, 18:33:15
yFang
no to by taky šlo,ale nebudu zase moc zatěžovat db když to zase budu tahat z jiné tabulky..ikdyž to můžu udělat velkým sql dotazem..no to asi bude nej. řešeni.. |
||
| yFang Profil |
#6 · Zasláno: 30. 10. 2008, 19:45:47
radas
Takhle se normálně řeší vazba N:N. S přetěžováním by problém být neměl. |
||
| radas Profil * |
#7 · Zasláno: 30. 10. 2008, 22:19:33
díky za tipy..
|
||
|