Autor Zpráva
starburst
Profil
Zdravím, jak mám udělat upload souboru na server s tím, že po stisknutí tlačítka odeslat se nahraje soubor na server do urciteho adresare a zaroven se ulozi informace o tomto souboru do databaze? udelal jsem toto ale nefunguje mi to a kdyz spustim chybovou konzoli tak mi to rve ze formular neobsahuje method=post a enctype=multipart/form-data a ze formular nebude odeslan ale ja to tam samozrejme mam... chyba je nekde jinde ale nevim jak ji odstranit...

tady je muj paskvil:
<H1>Pridat dokument ke stazeni</H1>

<center>
<form name="upload" action="add_doc.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<table>
<tr><td><b>nazev dokumentu:</b></td>
<td><input type="file" name="file"></td>
</tr>
<tr><td><b>popis dokumentu:</b></td>
<td><textarea id="text" name="popis" cols="40" rows="5"></textarea></td>
</tr>
<tr><td><b>typ:</b></td>
<td><select name="typ">
<option selected="selected" value="doc">word</option>
<option value="xls">excel</option>
<option value="pdf">pdf</option>
<option value="rar">rar</option>
<option value="else">jiny</option>
</select></td>
</tr>
<tr><td></td><td></td></tr>
<tr><td></td><td align="left">
<input type="submit" name="upload" value="upload">
</td>
</tr>
</table>
</form>

<?php

ob_start();

include ('databaze_option.php');



$uploaddir = 'http://clenove.sdhzidenice.cz/dokumenty/'; // Relative path under webroot
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);
if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {
  echo "File is valid, and was successfully uploaded.\n";
}
else {
  echo "File uploading failed.\n";
}

if(count($HTTP_POST_VARS))
	{
    $popis  = $_POST['popis'];
    $date   = $_POST['date'];
    $typ    = $_POST['typ'];
	}
/* Ziskani datumu */
  $date = Date("Y-m-d");
  
/*získání jména souboru*/
  $name = $_FILES['userfile']['name'];

/* vlozeni zaznamu do databaze */
      if ($_POST['name'] !="")
	     {
	$tabulka = "downloads";
	  $dotaz = "INSERT INTO $tabulka VALUES (NULL,'$name','$popis','$date','$typ')";
	  mysql_query($dotaz) or die("Error: DB pridat!: ".mysql_error());
	// <script>  	alert("Záznam byl přidán!!!!!");</script>
       
       };

  mysql_Close();


ob_end_flush();

?>


dekuji za radu
starburst
Profil
pomozte prosim nekdo... jak to upravit...
Kajman_
Profil *
Zkusil bych číst poznámky a dát tam opravdu relativní cestu ve filesystému...

$uploaddir = 'dokumenty/'; // Relative path under webroot


Možná bude potřeba i přepsání $HTTP_POST_VARS na $_POST

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: