Autor Zpráva
Katie_BS
Profil
Ahojda,

možná to bude znít divně, ale mám tak trochu "filozofický" nebo možná jenom "přiblblý" problém. Mám staré stránky, které jsou dosti hutné. Teď se pokouším ukuchtit ty samé znovu a lépe :-) Trošku začínám s PHP, takže jsem se nadšeně vrhla rozdělení sektorů na stránce pomocí tabulky, s tím, že pro načítání jednotlivých bloků stránky použiju include_once z PHP. Bohužel mi to ale nefunguje, protože jsem si neuvědomila, že to nebude fungovat podobně jako v HTML když načítám "FRAME", nebo bych spíš chtěla, aby to takle fungovalo. Frame už bych dělat nechtěla, ale začínám mít pocit, že mi asi nic jiného nezbyde. Proč to takhle chci provádět? Protože bych touhle metodou načetla do prostředního pole stránky to původní povídání, které mám v HTML a nové věci už bych si řešila po novu. Nechce se mi zároveň vypisovat v každé stránce ty bloky okolo(myšleno "menu" a "banner"), protože to bude zatracená práce. Můžete mi, prosím, někdo poradit?
grimword
Profil
'ctrl+c' a 'ctrl+v'? :)
Katie_BS
Profil
'ctrl+c' a 'ctrl+v'? :)

Asi jsi mě špatně pochopil, moje otázka se týkala spíše funkčního hlediska, než hlediska tvorby stránky.
Takže, pokud máte někdo jinou radu, tak prosím, sem s ní :-)
yFang
Profil
Katie_BS
Jak konkrétně to nefunguje?
Katie_BS
Profil
yFang
Ve Framech tak, že mám např. tři aktivní, kdy každý z nich má své jméno. Já mu jenom příkazem řeknu, pošli tenhle obsah např. do frame_3. Tím nemusím znovu definovat menu=(frame_1) a banner=(frame_2), protože se prostě aktivuje jenom obsah daného frame_3 a ty ostatní zůstanou tak jak jsou, tedy beze změny. Tedy míněno: kliknu ve frame_2 na nějakou položku v menu a do frame_3 se mi načte požadovaný obsah. Viz. <a href ="cz_kontakt.html" target="ram_3">

S tou tabulkou už jsem to ale v podstatě vyřešila. Jde o naprosto jedoduchou tabulku o dvou řádcích a šesti buňkách celkem. V prvním řádku jsou tři buňky spojené a tam načítám pomocí php ten banner. Do první buňky druhého řádku načítám menu, atd. Myslela jsem si, že mi "include_once" nedovolí načíst
stejný obsah do shodného místa (banner a menu), ale tím, že to celé definuji znovu, tak to asi nevadí, protože to funguje. Nicméně z programátorského hlediska mi to nepřipadá moc elegantní :-)

Pokud máš pocit, že to vysvětluji moc krkolomě, tak mi dej, prosím, vědět. Mám s tím trochu problém :-)
Davex
Profil
Katie_BS
Vůbec nechápu s čím chceš vlastně poradit, ale místo tabulky pro rozdělení stránky se používá rozložení pomocí CSS. Myslím, že můžeš použít třísloupcový layout s hlavičkou a patičkou.
Medvídek
Profil
Katie_BS
Ve Framech tak, že mám např. tři aktivní, kdy každý z nich má své jméno. Já mu jenom příkazem řeknu, pošli tenhle obsah např. do frame_3. Tím nemusím znovu definovat menu=(frame_1) a banner=(frame_2), protože se prostě aktivuje jenom obsah daného frame_3 a ty ostatní zůstanou tak jak jsou, tedy beze změny. Tedy míněno: kliknu ve frame_2 na nějakou položku v menu a do frame_3 se mi načte požadovaný obsah. Viz. <a href ="cz_kontakt.html" target="ram_3">

Však to není problém, ne ?

<a href="http://tvojedomena.tld/stranka.php?obsah1=neco&obsah2=neco&obsah 3=neco">

Pokud chces zmenit pouze obsah jedne casti, tak inicializujes obsah pouze jedne casti :)
Třeba
<?php 
if(isset($_GET["obsah1"]))
{
 include $_GET["obsah1"].".php";
}
?>
Davex
Profil
Doplním Medvídka: podrobněji je to popsáno na Polopatě: Jak využít include a navazujícím.
Katie_BS
Profil
Moc vám všem děkuji za podnětné návrhy. Fakt jsou super. Jdu na tom dělat :-) Jo, jo, učit se, učit se.... :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: