Autor Zpráva
mildaL01
Profil
Prosím o radu,jak docílit toho,aby se k formuláři přiložil soubor. Když tam dám <input type="file" name="attachment"> tak mi to soubor odešle, ale já potřebuji dvě kolonky pro odeslání souborů,a když to tam dám dvakrát,tak mi to první soubor neodešle a druhý ano. Moc se mě nesmějte za blbý otázky, jsem fakt začátečník a už se nad tím potím celý den. Tak díky za radu a pomoc...,milda
OnZ
Profil
Napiš celý srcipt/kód pak bychmo mohli poradit
yFang
Profil
mildaL01
Nemáš třeba u obou stejné name?
mildaL01
Profil
<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="http://www.web4u.cz/formmail/formmail.php">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000">
<input type="hidden" name="recipient" value="email@domena.cz">
<input type="hidden" name="env_report" value="REMOTE_HOST,HTTP_USER_AGENT">
<table>
<tr>
<td>Váš telefon:</td>
<td>
<input type="text" name="phone_no">
</td>
</tr>
<tr>
<td>Váš e-mail:</td>
<td>
<input type="text" name="email">
</td>
</tr>
<tr>
<td>Obrázek1:</td>
<td>
<input type="file" name="attachment">
</td>
</tr>
<tr>
<td>Obrázek2:</td>
<td>
<input type="file" name="attachment">
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top">Jaký máte na nás dotaz:</td>
<td>
<textarea name="Dotaz na nás" cols="40" rows="3"></textarea>
</td>
</tr>
</table>
<input type="submit" name="Submit" value="Odeslat"><input type="reset" name="Reset" value="Reset">
<br>
</form>
mildaL01
Profil
odešle to pouze jeden obrázek...:-(((
Cup
Profil
mildaL01
jak říká yFang u obou stejné name
mildaL01
Profil
a jaké mám dát name k tomu druhýmu?
OnZ
Profil
mildaL01
To je jedno jakkoliv prvek se může jakkoliv jmeno pojmenuj ho třeba jako Pepa a bude fungovat nebo mu dej name Praha a taky bude funguvat. Až budeš pracovat s JavaScriptem PHP a dalšími budeš pracovat s name u těchto prvků tajže když ho pojmenuješ Pepa musíš s ním mluvit jako s Pepou. Chápeš?
mildaL01
Profil
tak jsem to zkusil,ani Pepa ani Praha nepomohly,furt chodí jeden soubor...:-(((
bohyn
Profil
mildaL01
nepresvihnes max. uploadovatenou velikost souboru?
mildaL01
Profil
velikost mám nastavenou
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="10000000">
mildaL01
Profil
tak už fakt nevím...:-(((
bohyn
Profil
mildaL01
A v PHP mas upload_max_filesize taky 10M?
Tomasds
Profil
Nemáš náhodou oba ty input type="file" pojmenované Pepa, že ne?
mildaL01
Profil
Tomasds
ne,ten první "attachment" to odešle a pepu furt nee...:-(
mildaL01
Profil
bohyn
no já se v PHP ještě moc nevyznám, takže jsem docela rád, že to vůbec odešle tak je to kousek výš ukázaný...
bohyn
Profil
mildaL01
kdyz zavolas phpinfo() tak ti to ukaze konfiguraci PHP. Standartne je povoleno uploadovat max. 2MB, na hostingu je to vetsinou 4-8MB.
Měsíček
Profil
Tak to shrneme ..

1.) Zkontroluj si kolik máš povoleno uploadovat.
2.) Nesmíš mít stejná jména u <input>ů tedy místo Pepa by se "možná" dalo použít Pepa[] a dávat to jako pole.
3.) Ukaž skript.

EDIT: já taky ne -> (+ šipka dolů)
bohyn
Profil
Hod sem jeste script kterym zpracovavas uploadovane soubory

Edit: nevsim sem si ze pouzivas hotove reseni
bohyn
Profil
Takye ve formulari musis mit toto:
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000">
<input type="hidden" name="path_to_file" value="<?=$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/upload_adresar";?>"> a ještě
<input type="file" name="file[]">
<input type="file" name="file[]">

Ale je otayka jestli je povolenz upload vice souboru. Maximalni velikost je 1MB dohromady

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: