Autor Zpráva
radas
Profil *
Zdravim,
chtěl bych na stránce počitat registrovanému uživateli čas který strávil na webu, může mi někdo poradit jak to řešit?nebo jestli existuje nějaká už hotová třída?
srigi
Profil
Pri prvej navsteve nastartujes session a do session ulozis aktualny timestamp. Pri kazdej dalsej navsteve (kliku) odpocitas casy a vysledok zobrazis.
radas
Profil *
Ale jak tohoto docílám
Pri kazdej dalsej navsteve (kliku) odpocitas casy
radas
Profil *
nemohl by jste někdo tedy alespoň naznačit jak by ten script vypadal (v php)
bohyn
Profil
na zacatku scriptu:
<? session_start();
if(!isset($_SESSION['prichod'])) {
  $_SESSION['prichod'] = time();
} ?>

pri vypisu pak:
<? echo "Delka navstevy: ".cas("h:i"); 

function cas() {
  $delka = time() - $_SESSION['prichod'];
  $hodiny = $minuty = $sekundy = 0;
  $str = "";

  if($delka > 3600) { // hodiny
    $hodiny = int($delka / 3600);
    $str = $hodiny." hod, ";
  }
  if($delka > 60) { // minuty
    $minuty = int(($delka - $hodiny * 3600) / 60);
    $str .= $minuty." min, ";
  }
  
  // sekundy
  $sekundy = int($delka - ($minuty * 60) - ($hodiny * 3600));
  $str .= $sekundy." s";

  return $str;
}
?>
radas
Profil *
jaj díky moc..vyzkouším to..
radas
Profil *
a když bych to chtěl přůběžně ukladat do bd tak tak mi stačí nějaký script na ukladani v intervalech a budu ukladat jen $str.....že ?
srigi
Profil
a když bych to chtěl přůběžně ukladat do bd tak tak mi stačí nějaký script na ukladani v intervalech a budu ukladat jen $str.....že ?

Pri beznom PHP nemozes nic ako "ukladaie v intervaloch". Okrem toho naco takuto informaciu pchat do DB? To je IMO zbytocne. Alebo snad kces robit kumulujuci sa cas?
radas
Profil *
možná jsem se šptaně vyjadříl chtěl bych jen ukladat celkový čas který uživatel strávil na stránce..
radas
Profil *
Jak by se ten script upravil tak, aby se do databáze ukládal celkový čas uživatele strávený na webu??? díky
radas
Profil *
a jak to poupravit tak, aby to fungovalo pro každého uživatele zvlášť, např. jen pro registrované uživatele.Děkuji moc za rady
radas_old
Profil *
to je sranda..tady si někdo pod mym jmenem položil dvě otazky..to jsou lidi už tak lidi si vymyšlet loginy???ano asi ho zaregistruji...
radas_old
Profil *
protože ty dvě otazky už mam vyřešeno..PS. podlen uloženého id v session...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: