21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
JerryCB
Profil *
Zdravím, a žádám tímto o radu, zda existuje nějaká možnost řešení na níže popisované :

Mám stránky skládající se ze dvou rámů, a rád bych věděl, zda existuje nějaká možnost jak zamezit tomu, aby čtenář uvízl pouze v jednom rámu. Zda existuje nějaká možnost že by se stránka přesměrovala na celou rámovou strukturu.

Pamatuji si, že když jsem jednou listoval internetem, tak po kliknutí na odkaz z vyhledávače jsem se ocitl v rámu nějakého webu, ale ještě než jsem stihl cokoli přečíst stránka se znovu načetla, ale tontokrát i s ostatními rámy. Kdybych tenkrát věděl o tom že budu řešit tento problém, tak bych sprostě zkopíroval zdrojový kód, ale onu stránku už jsem nenašel.

Předem děkuji za vaši radu...
Morgoloth
Profil *
Určitě ti to tu někdo vysvětlí obecně, já to řeším odkazem na hlavní rám s tím, že v odkazu je uvedena adresa i druhého rámu.

V praxi mám rámovou strukturu na webu:
www.domaci-poker.cz
Odkaz:
<a href="http://www.domaci-poker.cz/index.html?pod=102x0-bez-potisku-11-5 gr-.htm" target="_top">

Parametry:
_top ti zamezí větvení rámu, pokud by odkaz byl již někde v rámu, to je 100% univerzílní a je ideální používat všude při práci s rámy.

index.xtml?pod=
"pod=" mám řešeno na hlavní stránce skriptem:
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" type="text/javascript">if (window.name=="okno") location="uvod.htm" ;
var pod=" ";pod=location.href;if (pod.indexOf("pod=")>-1){ pod=pod.substring(pod.indexOf("pod=")+4,pod.length); }
</SCRIPT>

Případně si projdi celej zdrojovej kod úvodní stránky, tuhle strukturu mi vygeneroval historicky jeden z generátorů webu, co jsem používal :-) a je možný, že skcript k funkčnosti potřebuje ještě nějakej skript, ikdyž pochybuju.

dané části kodů týkající se framů a odkazů můžeš použít ;-)
(tímto jsem vykonal dobrý skutek a zabránil krádeži, ne? :-) )
bohyn
Profil
Thle by melo fungovat:
if(window == window.top) {
  location.href = "/index.html";
}
JerryCB
Profil *
Thle by melo fungovat:
if(window == window.top) {
location.href = "/index.html";
}



Díky, to je přesně ono ;-)
Bubák
Profil
JerryCB
To ti sice načte index, ale bude iritovat návštěvníka, který přišel kvůli úplně jiné stránce.
To už máš lepší, když mamí návštěvníci, o které jde především, sami možnost přejít na úvodní stránku webu.
document.write('<a href="\/">Hlavní stránka<\/a>');

if(window == window.top) {
document.write('<a href="\/">Hlavní stránka<\/a>');;
}

<noscript>
<a href="/">Hlavní stránka</a>
</noscript>
bohyn
Profil
Tak by slo jeste pouzit:
if(window == window.top) {
  location.href = "/index.html?main=".escape(location.href);
}

v kombinaci s noscript. V indexu to pak zpracovat pres PHP nebo JS
JerryCB
Profil *
Tak by slo jeste pouzit:
if(window == window.top) {
location.href = "/index.html?main=".escape(location.href);
}
v kombinaci s noscript. V indexu to pak zpracovat pres PHP nebo JS


Tak tomu jsem asi moc neporozuměl... jak to v indexu zpracovat? (Hlavně bez použití PHP)

Příklad: Stránka index: http://www.jerrycb.wz.cz/meteorologie/
Rám : http://www.jerrycb.wz.cz/meteorologie/mto_uvd_01.htm

Díky... ;-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0