Autor Zpráva
Bubo123
Profil
Jak to udělat? XML soubor je stejný jako zde:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=78 072

Je tam i jak vypsat právě hrané pořady, ale já bych potřeboval nechat vypsat pořady od určitého času daného dne. Např. aby se vypisovalo co je od 20:00 v ten den, a to třeba 5 pořadů, za sebou který jsou od těch 20:00. Za každou radu dííky :)
Mike8748
Profil
Bubo123
pokud budu predpokladat ze xml soubor myslis ten tejdeni program primy (to co je odkazovano v prvnim prispevku)
tak muzes pouzit http://ownroot.net/ondemand/tvprogram7.phps
akorat si tam v kodu do promeny $now nebudes prirazovat time() ale konkretni hodnotu casu kterej chces
Bubo123
Profil
akorat si tam v kodu do promeny $now nebudes prirazovat time() ale konkretni hodnotu casu kterej chces
JJ, myslel jsem ten XML soubor.

Takže to bude vypadat např. takto?
$now="20:00:00";


Já to nemůžu vyzkoušet páč na tenhle tejden zapomněli nahrát nový XML. :(
Mike8748
Profil
Bubo123
ne nebude to vypadat tak. kdyz se zamyslis co vraci stavajici pouzita funkce time() tak prijdes na to ze do $now potrebujes dostat unixtime hodnotu daneho casu

takze treba neco takoveho
$now=strtotime(date("Y-m-d 20:00:00"));
nebo tak nejak
Bubo123
Profil
takze treba neco takoveho

$now=strtotime(date("Y-m-d 20:00:00"));


Aha :D ... tak díky ...
Bubo123
Profil
$now=strtotime(date("Y-m-d 20:00:00"));


Dal jsem to tam a nic to nevypíše :( v XML jsem viděl datum ve tvaru den.mesic.rok tak jsem tam zkoušel také dát

$now=strtotime(date("d.m.Y 20:00:00"));
Mike8748
Profil
Bubo123
na formatu date nezalezi. ty casy se prevadi na unix timestamp pomoci fce strtotime, aby bylo mozny je porovnavat
Bubo123
Profil
Bubo123
na formatu date nezalezi. ty casy se prevadi na unix timestamp pomoci fce strtotime, aby bylo mozny je porovnavat
Aha! A co je teda v tom případě špatně??
Mike8748
Profil
Bubo123
ten kod byl spatne :)
1) chybelo tom osetreni na pulnoc
2) spatne podminka pro porovnavani casu

takze trosku poopraveno a dostavame

http://ownroot.net/ondemand/tvprogram11.php
http://ownroot.net/ondemand/tvprogram11.phps
Bubo123
Profil
Díky moc ...

chybelo tom osetreni na pulnoc
Co tím přesně myslíš? Týká se tahle chyba i toho původního souboru, co právě hraje?
A jde tam hodit hláška když se zapomene nahrát XML a ono to nebude mít z čeho číst?
Mike8748
Profil
„chybelo tom osetreni na pulnoc “

casy se porovnavaji na zaklade unix timestamp. na timestamp se to ale prevadi z formatu HH:mm, takze pokud nejakej porad konci o/po pulnoci tak cas konce je vlastne driv nez zacatek. proto je tam podminka if ($stop<$start) $stop+=86400;

existenci xml souboru muzes kontrolovat pomoci podminky a file_exists, pripadne podminku if ($day==null) { echo "Spatnej soubor s programem, neobsahuje dnesek."; } , upravis pro vypis ze nejsou data,...
Bubo123
Profil
Mike8748
Díky za vše. Všechno mi už fachčí jak má ...
Bubo123
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=78072

Promin že zase otravuji, jde ten program6.php upravit tak aby to při otevření vypsalo den co právě je? a odkazy by byly na následující dny + že by to načítalo i z následujícího XML?
Mike8748
Profil
Bubo123
ano, jde
Bubo123
Profil
A jak prosímtě :(
Bubo123
Profil
Tak alespoň, aby se zobrazil aktuální den při. prvním spuštění .. :D
Danke
Mike8748
Profil
Bubo123
to jako den v tydnu?
[kod]echo date('l'); // v zavorce je maly pismeno L [/kod]
a kdyz pred tim pouzijes spravny setlocale, tak to bude vypisovat i cesky

nebo
[kod]
$dny=array('nedele','pondeli','utery','streda','ctvrtek','patek','sobota');
echo $dny[date('w')];
[/kod]
Bubo123
Profil
Mike8748
To nedělá to co jsem myslel, vypíše to jen název dnu ...

Spíš by mi asi pomohlo kdyby se dala změnit struktura url místo ?den=1 (?den=datum) např. ?den=05-02-09
Mike8748
Profil
Bubo123
v tej funkci je tam podminka
	if ($den['day']==$days[$cisloDne])

to zmenis na
	if ($den['date']==$cisloDne)


kde promena $cisloDne bude obsahovat datum kterej chces zobrazit ve formatu 05.02.2009

datum ziskas volanim funkce date('d.m.Y');

predchozi a dalsi datum ziskas treba kombinaci funkci date() a strtotime() ( date('d.m.Y',strtotime($aktualnidatum. ' + 1 day')); pro dalsi den (nebo tak nejak)
Bubo123
Profil
.. při prvním spuštění mi to zobrazí dnešek, ale odkazy mi nefungují ...
Mike8748
Profil
>> if (isset($_GET['den'])) $den=intval($_GET['den']); else $den=date('d.m.Y');

ten datum nesmis prohanet funkci intval, tim to rozbijes
Bubo123
Profil
Aha .. tak co teda mám s tím dělat? :(
Mike8748
Profil
Bubo123
nic, primo hodnotu z $_GET['den'] pouzit

a naucit se php
Bubo123
Profil
Ano, učit se chystám .. :)

>> if (isset($_GET['den'])) $den=intval($_GET['den']); else $den=date('d.m.Y');

Ale nechápu tu v původním programu bylo else $den=1; pokud to budu mít převedené na tvar datumu, tam tam musím mít datum, či snad nikoliv?
Mike8748
Profil
Bubo123
v puvodnim bylo $den cislo 1..7 pro pondeli az nedeli a na zaklade toho to vybiralo z XML

tedko to vybira na zaklade datumu ve formatu d.m.Y
ta podminka, pokud je definovana hodnota den v GETu, tak ji ulozi do $den, jinak vlozi aktualni datum

problem je ze v url mas ?den=08.02.2009 , pak to v podmince prozenes intval() funkci a zbyde ti z toho jenom 08
proto rikam ze tam intval bejt nesmi
Bubo123
Profil
nic, primo hodnotu z $_GET['den'] pouzit
Sorry mě nedošlo, že je tam ten intval a že ten to katí, přitom jsem se ještě včera koukal co ta fce dělá.
Takže už to jde.

JAk teď mohu načíst dva soubory XML najednou?

PS: Jinak ti samozřejmě děkuji za trpělivost se mnou. :)
Mike8748
Profil
Bubo123
na zacatek neco jako
if (isset($_GET['den']) { $source="xml-".date("W",strtotime($_GET['den'])).".xml"; }
		else    { $source="xml-".date("W").".xml"; }


kdyz bude den definovanej v url, tak se to pokusi cislo tydne vytahnout z toho, jinak doplni aktualni
Bubo123
Profil
Bubo123
na zacatek neco jako
if (isset($_GET['den']) { $source="xml-".date("W",strtotime($_GET['den'])).".xml"; }
else { $source="xml-".date("W").".xml"; }
kdyz bude den definovanej v url, tak se to pokusi cislo tydne vytahnout z toho, jinak doplni aktualni


Děkuji, ale takhle asi nemůžu nechat vypsat dny, které jsou dostupné po dnešním dni a včetně dnešního dne
Bubo123
Profil
Takže nějakým způsobem nadefinovat source2 nejde?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: