Autor Zpráva
Maso
Profil
Zdravím vás, a v první řadě bych chtěl pochválit celý portál jakspatweb protože mi hodně pomohl při začátcích ale nyní se ocitám před problémem a nevím jak ho vyřešit. Všude možně na internetu sem hledal nějaky tutorial ale nic :(

Jde mi o to udělat upload formulář (ten již mám) který uploadoval fotky do galerie která by funguvala na principu že by zobrazovala uploadnuté fotky lightboxem (ten již také mám).

Nebaví mě věčně přidavát fotky ručně a také ostatní uživatelé mi musí fotky přeposílat a já potom musim otvírat FTP a všechno to tam házet atd... atd..

Moc by mi to pomohlo a ostatním určitě taky. Proto prosím zkuste zapojit vaše posvátné mozky a něco vymyslet
Předem dík ;)
Medvídek
Profil
Záleží, jestli to chceš řešit přes databázi, nebo pouze adresářem.

1. Případ: DB

název fotky se bude ukládat do DB, tím umožníš dobrou kategorizaci atd.
při výpisu z DB akorát uvedeš kód pro načtení Lightboxu, myslím že je to rel=lightbox.

čili při výpisu z DB:

<img src=\"adresar/".$vysledek_dotazu_do_db["nazev_fotky"]."\" alt=\"fotka\" rel=\"lightbox\" />


2. Případ složka

Uděláš si pouze upload do určíté složky, napíšeš si skript pro výpisu souborů z adresáře s omezením na obrázky a opět přidáš rel="lightbox"
Maso
Profil
Uděláš si pouze upload do určíté složky, napíšeš si skript pro výpisu souborů z adresáře s omezením na obrázky a opět přidáš rel="lightbox"
Nemoh by si my ho předepsat? :(
srigi
Profil
Maso
Budes potrebovat skriptovanie na strane servera, napr. PHP.
Maso
Profil
Hmm to je na mě moc... Nemuže to tady někdo napsat laidsky?
pli
Profil *
A jak provádíš ten upload, jak probíhá ukládání?
Maso
Profil
Na serveru mám povolenou složku kam můžou všichni zapisovat a pak mám na to tenhle script


<?

if(isset($_POST['upload_file']))
{
$dir = "files/";//slozka kam se ukladaji soubory
$maximum = 5000000000; //maximalni velikost souboru


if($_FILES['file']['size'] > $maximum) {
echo '<p>CHYBA ! Maximalni povolená velikost je '.$maximum.' bajtů. Váą soubor má <b>'.$_FILES['file']['size'].'</b> bajtů.</p>';
}
else{
$presun = move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'],$dir.$_FILES['file']['n ame']);
if($presun) echo 'Vas soubor byl uspesne ulozen na ['name']]http://www.bbc.clanweb.cz/files/'.$_FILES['file']['name'];
else echo '<p>CHYBA ! Soubor se nepodarilo nahrat</p>';
}

}

?>

<form enctype="multipart/form-data" method="post" action="upload.php">
<p align="center">
<input name="file" type="file" >
<input type="submit" name="upload_file" value="Odeslat"></p>
</form>
pli
Profil *
Ano, to ano, ale co je před tím...jaký je vstup, jak vypadá kolonka,, kde uživatel může vybrat soubor ze svého disku a nahrát ho na Tvůj...
Jak je ošetřený nebo standardizovaný název souboru ... přípony, apod...?
Maso
Profil
No já mám tohle ve iframe

<iframe bgcolor="white" scrolling=no src="upload.php" width="329" height="150"></iframe>
pli
Profil *
Omlouvám se Maso, nevím, jak bych to vyřešil, ale podívej se na:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=search&searchFor=fotogal erie&searchWhere=0&searchHow=0&days=365&exact=0&page=1

je toho tady hodně a hodně, různé řešení uploadu a zpětné čtení počtu obrázků...atd...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0