Autor Zpráva
senky
Profil *
Zdar! :D......zaujímala by ma jedna vec:

Mám stránku na ktorej nechcem hrozne dlhé rolovanie a preto by som chcel vedieť (myslím že je to javascript) niečo čo by bolo stále zatvorené, dajme tomu že by by tam bola šípka a až keby na ňu niekto klikol vysunula by sa (alebo aspoň by sa ukázala) nová časť stránky ktorá bola pred tým skrytá......dúfam že chápete čo myslím.

Vopred ďakujem :)
Měsíček
Profil
<style type="text/css">
	.schovat  {display:none;} 
  .zobrazit {display:block;}
</style>

<script type="text/javascript">
  var display = {
    turn : function(e) {
      with (document.getElementById(e)) {
        className == "schovat" ? className = "zobrazit" : className = "schovat";
      }
    }
  }
</script>

  <a href="#" onClick="display.turn('a');"> Skrýt či odkrýt </a>

<div id="a"> Nějáký text </div>
senky
Profil *
diky...uf tak to bolo ale rýchle........do 5 min :D...ešte raz ďakujem :D
senky
Profil *
este jedna otazka....da sa to urobit aj tak ze by to bolo ako dafault zavrete?
Měsíček
Profil
<div id="a" class="schovat"> Nějáký text </div>
senky
Profil *
dik este raz
Bubák
Profil
<div id="a" class="schovat"> Nějáký text </div>
A bez javascriptu jsi namydlený.
Měsíček
Profil
"A bez javascriptu jsi namydlený."

A bez CSS jak by smet ;-)
Bubák
Profil
Měsíček
Měl jsem to napsat konkrétněji. Nemám na mysli funkčnost, ta pochopitelně závisí na JS i CSS, ale přístupnost.
senky
Profil *
No ale mám predsalen ešte jeden problém.....keď chcem takýchto vecí pridať a stránku viac, myslím že by stačilo dať iba nové
<a href="#" onClick="display.turn('a');"> Skrýt či odkrýt </a>

<div id="a" class="schovat"> Nějáký text </div>
nie?.....ale keď si to pozriem nejde to a keď dám zdroják zistím že nevie prečítať druhé
#
tak čo je potom zlé????
panther
Profil
senky
ale keď si to pozriem nejde to a keď dám zdroják zistím že nevie prečítať druhé #
kdepak. Problém dělá druhé totožné id="a" na stránce.

tak čo je potom zlé????
příště bez zbytečných otazníků navíc, ano?
Měsíček
Profil
Ten skript má zásadní chybu, kterou jsem žel zjistil až teď :) Jinak zkus dát u druhého a každého dalšího divu (i odkazu) jiné ID .. takže u druhého divu bude id="b" a u druhého odkazu .. display.turn('b').
senky
Profil *
no neviem.......dam odkaz...:
http://senky.yw.sk/science/wdil.html, je to urobene na prve "a" a druhe "b"......a co to robi....
panther
Profil
senky
na 44. řádku kódu máš:
<img src="images/pirohy.jpeg">

chybí ti tam koncová uvozovka
surfing
Profil *
custe kdyz ale dam dvakrat pod sebe tento kod:
<style type="text/css">
	.schovat  {display:none;} 
  .zobrazit {display:block;}
</style>

<script type="text/javascript">
  var display = {
    turn : function(e) {
      with (document.getElementById(e)) {
        className == "schovat" ? className = "zobrazit" : className = "schovat";
      }
    }
  }
</script>

  <a href="#" onClick="display.turn('a');"> Skrýt či odkrýt </a>

<div id="a" class="schovat"> Nějáký text </div>
<style type="text/css">
	.schovat  {display:none;} 
  .zobrazit {display:block;}
</style>

<script type="text/javascript">
  var display = {
    turn : function(e) {
      with (document.getElementById(e)) {
        className == "schovat" ? className = "zobrazit" : className = "schovat";
      }
    }
  }
</script>

  <a href="#" onClick="display.turn('a');"> Skrýt či odkrýt </a>

<div id="a" class="schovat"> Nějáký text </div>


otevře se mi, i když kliknu na to drůhé text u toho prvního co s tím?
Měsíček
Profil
Protože ten kód nemáš dávat dvakrát za sebou.
Leo
Profil
"var display = {
turn : function(e) {
with (document.getElementById(e)) {
className == "schovat" ? className = "zobrazit" : className = "schovat";
}
}
}
"

Jaky ma smysl definovat objekt display? Prosta fce turn by nestacila? Pripadne fce anonymni?

Jinak ma to vase reseni porad tu vadu, ze se zapnutym CSS ale vypnutym JS ma uzivatel smulu.

Leo
surfing
Profil *
a jak mam udelat abych mohl i dva pod sebe?
panther
Profil
Leo
to bude pravděpodobně ta chyba, kterou Měsíček sám avizoval
surfing
Profil *
aha srry diky
Měsíček
Profil
Leo, panther

jo, jenže mě momentálně nenapadá jak to efektivně řešit :)
senky
Profil *
Jo ľudia......sorry že tu prechádzam späť na svoju tému ale fakt to bolo v tej " , lebo už mi to ide.......Dik fest za radu.
edison23
Profil *
3 věci:
1. díky moc za script!
2. formátování textu je docela obtížně řešitelné díky tem divům tam, nejde to jednoduchým <p> pres celé.. :(
3. <a> nemusí mít href, chová se to lépe..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0