| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Jack06 Profil |
#1 · Zasláno: 23. 11. 2008, 11:22:46 · Upravil/a: Jack06
Prosimvás. nevíte kam do tohoto zdrojovéhó kódu dát něco aby se to podle obsahu všeh divů roztáhlo dolů?
Teď když mám ve středním divu hodně textu tak mi za 800px viz css. délky prostě zmizí a zbytek se neukáže. Díky. css:
#hlavicka{
width: 970px;
height: 150px;
background-image: url(img/top.jpg);
background-repeat: no-repeat;
text-align: center;
margin:auto;
}
#all{
}
#tall{
border: 0 none;
}
.left-image{
width:10px;
margin-right: 5px;
padding:0px;
background-image: url(img/prava.jpg);
background-repeat: repeat-y !important;
}
.right-image{
width:10px;
margin-left: 5px;
padding:0px;
background-image: url(img/prava.jpg);
background-repeat: repeat-y !important;
}
.stred{
width:590px;
min-height:800px;
=height:800px;
}
.lmenu{
width:200px;
}
.pmenu{
width:150px;
}
kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="language" content="czech, cs" />
<meta name="author" content="XXX" />
<meta name="description" content="XXX" />
<meta name="keywords" content="XXX" />
<link media="all" href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<title>XXX</title>
</head>
<body>
<div id="hlavicka"></div>
<form method="post" action="form.php">
<table id="tall" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td class="left-image"></td>
<td>
<div class="lmenu">
<?php include "menul.php"; ?>
</div>
</td>
<td style="border: 1px solid #FFFFFF;">
<div class="stred"><br />
<?php
if(IsSet($_GET["page"])){ $adresa = $_GET["page"];
If(eregi("://", $adresa)){
Echo("Nesnaž se lamo…");
} else {
Include("$adresa.php");
}
}else{
include "novinky.php";
}
?>
</div>
</td>
<td>
<div class="pmenu">
<?php include "menup.php"; ?>
<br /><span style="color: #f69c00; font-size: small;">Online:</span><br />
<?php
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$query=mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `logoff` = '0'");
$vysledek = mysql_fetch_array($query);
if($vysledek['logtime']+300<time())
echo "<br /><span style='color: #f69c00; font-size: small;'>".$vysledek['login']."</span>";
?>
</div>
</td>
<td class="right-image"></td>
</tr>
</table>
</form>
</div>
</body>
</html>
Už nevím jak to dát.. V mozile v poho ale ie mě pořád dělá neplechu. Díky předem |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 23. 11. 2008, 13:16:12
Jack06
ten kód je neuvěřitelná prasárna, ale: - cleaner se dává za poslední obtékaný prvek, za kterým již nechceš obtékat dál - v kódu ho nikde nevidím, tedy asi ani snaha nebyla.. min-height:800px; =height:800px; - proč tam máš min-height? Z jakého důvodu nemůže být stránka vysoká třeba jen 600px? - rovníkový hack platí jak pro IE6, tak pro IE7 „V mozile v poho ale ie mě pořád dělá neplechu“ jakou verzi IE myslíš? 6 nebo 7? v šestce by to teoreticky fungovat mělo (nezkoušel jsem), v sedmičce ne (právě kvůli =height) |
||
| Jack06 Profil |
#3 · Zasláno: 23. 11. 2008, 17:24:06
1) co je na tom prasárna??
2) chtěl jsem to celé v divech, ale mám obavu že by to šlo špatně kvuli obrázkům které mají být po stranách 3)min-height je 800 kvůli menu to je zhruba tak dlouhé. 4) mám 7 tam to dělá neplechu Rád bych věděl co je na tom za prasárnu protože je to 100% validní a tabulka v něm jeden řádek s divama kvůli velikosti. Pokud vím bez divu by se tabulka nedala dobře zformovat. |
||
| Měsíček Profil |
#4 · Zasláno: 23. 11. 2008, 18:53:29
"1) co je na tom prasárna?? "
Skoro 1/5 by šla udělat lépe, .. máš tam plno zbytečností. |
||
| panther Profil |
#5 · Zasláno: 23. 11. 2008, 19:36:11
Jack06
„protože je to 100% validní a tabulka v něm jeden řádek s divama kvůli velikosti“ možná právě tohle. To, že je stránka validní, neznamená, že má dobrý kód, ale o tom psali jiní, jinde a lépe než bych ti napsal já. A řeší se to tu každou chvíli. „2) chtěl jsem to celé v divech, ale mám obavu že by to šlo špatně kvuli obrázkům které mají být po stranách “ pokud jseš šikovný jako většina kodérů, zvládneš to. A web se nedělá „v divech“, nýbrž za pomocí divů. „4) mám 7 tam to dělá neplechu“ zkus rovnítkový hack nahradit za podtřžítko. „3)min-height je 800 kvůli menu to je zhruba tak dlouhé. 4) mám 7 tam to dělá neplechu “ =height: 800px; smaž úplně. Stránka se bude natahovat podle nejdelšího obtékáného prvku, tedy i podle menu, bude-li nejvyšší. Nastavování min-height nemá cenu, není-li vázané na správné zobrazení grafiky. |
||
| Jack06 Profil |
#6 · Zasláno: 23. 11. 2008, 21:10:36
Měsíček... jaké například.
|
||
| Měsíček Profil |
#7 · Zasláno: 23. 11. 2008, 21:12:38
1.) Tohle jde dát do jednoho:
background-image: url(img/top.jpg); background-repeat: no-repeat; 2.) Zbytečný hacky a tabulko/divy. 3.) Zbytečný META tagy 4.) PHP kód by šel napsat lépe ... a mnoho dalšího. |
||
| Jack06 Profil |
#8 · Zasláno: 23. 11. 2008, 21:18:02 · Upravil/a: Jack06
1) ano vím že se dá v css spousta věcí napsat do zmenšené podoby a veškeré délky jsem smazal a funguje to už dobře
2)php kód už jsem přepsal, beztak nefungoval jak jsem chtěl měl jsem tam logickou chybu. 3)metatagy snad neuškodí 4)Něco mě napadlo abych nemusel užívat tabulky zkusím to udělat. :-D i přesto že programuju dlouho pořád se učím. A tabulky dělám poprvé nikdy jsem je nepoužíval. PS: Díky a dotaz nevíš ještě jak odečíst od sebe dvě hodnoty time() jednu kterou vytáhnu z mysql a druhou $vysledek["time"] odečíst od time() aby z toho vyšel rozdíl v minutách?? |
||
| Jack06 Profil |
#9 · Zasláno: 23. 11. 2008, 21:42:10 · Upravil/a: Jack06
Už mám asi dost:
css:
/* CSS Document */
body{
background-color: #000000;
font-family: Verdana, Tahoma, sans-serif;
font-size: small;
}
#hlavicka{
height: 150px;
background-image: url(img/top.jpg);
text-align: center;
}
.ram{
width:970px;
background-color:#000000;
}
.prava{
width:150px;
background-color:green;
float:right;
}
.stred{
width:620px;
background-color:white;
float:left;
}
.leva{
width:200px;
background-color:green;
float:left;
}
#correct {
clear: both;
height: 1px;
}
.paticka{
width:970px;
height:20px;
}
kód: <div class="ram"> <div class="leva"> <?php include "menul.php"; ?> </div> <div class="stred"> <p>Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer nibh tincidunt pellentesque ultrices ut. Justo vitae penatibus sed velit metus hendrerit congue eu aliquam ligula. Eu tellus nibh at vitae consequat et sed mattis nisl In. Rutrum mollis magnis accumsan velit ac hendrerit eros vitae justo hendrerit. Et urna molestie a eu et urna et Lorem amet Morbi. </p> <p>Phasellus pulvinar nunc pede tempus Nam diam habitant aliquet pede pretium. Ac Nam ullamcorper ac neque vitae Maecenas hac ipsum vel leo. Vitae Nunc aliquet Cras est egestas nec sapien Phasellus adipiscing Suspendisse. Volutpat Nulla eget mattis eget sociis nibh ligula Vestibulum semper metus. Quis nisl enim dui elit tempus.</p> <p>Ligula Nunc Aenean parturient libero nibh libero quis Phasellus neque a. Enim pellentesque ullamcorper et eleifend egestas non volutpat aliquet eget quam. Dui elit vitae Ut dictum mattis consectetuer enim tristique sagittis ac. Eros justo cursus lobortis justo rutrum dui auctor Suspendisse Ut orci. Consequat laoreet eros montes ipsum sapien ante Vestibulum purus lacinia nec. </p> <p>Quis eros tristique interdum adipiscing rutrum Nam orci pharetra condimentum tristique. Et turpis congue Vestibulum egestas vel Nunc et sed convallis libero. Mollis Curabitur et vel consequat Aenean non Donec fringilla non hendrerit. Urna mi elit nisl est dignissim eros lacus nec tortor pellentesque. Consectetuer amet interdum massa nec sit montes et.</p> </div> <div class="prava"> <?php include "menup.php"; ?> </div> <div id="correct"> </div> <div class="paticka"></div> </div> hlavičku a patičku includuji. zas by mě zajímalo proč to nejede.. |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0