Autor Zpráva
jets
Profil
Ahoj, poradí mi někdo prosím jak dostat vytvořenou webgalerii do již vytvořených stránek? Tím chci říct aby tak galerie byla zakomponovaná do jedné z buněk a ne přes celou stránku... popř doporučit nějaký sw který toto umí... Zkoušel jsem galerii např. ve ZME, je hezká, ale neumím ji necpat do stránek tak aby byla jejich součástí a ne úplně samostatná stránka... Díky moc
panther
Profil
jets
Tím chci říct aby tak galerie byla zakomponovaná do jedné z buněk a ne přes celou stránku...
snad tím nechceš říci, že si vytvořil stránku tabulkovým layoutem?
jets
Profil
hele, potřebuju poradit a ne aby se mi někdo posmíval nebo za mě dělal blbce. Jsem úplný laik a bez pomoci jen z toho co jsem načerpal z webu jsem udělal stránky www.charvatcanek.cz . Samozřejmě je tam spousta chyb a asi ne úplně správných postupů, ale plní to účel: tzn je to pro děcka zadarmo a jsou tam základní věci. Postupně jak budu čerpat informace tak ty stránky budu upravovat a opravovat, ale pokud jsem se dotkl ega vás mistrů světa co ty informace na rozdíl ode mě máte tak se teda omlouvám za svoji troufalost že jsem chtěl poprosit o radu. Toto fórum je celkem zbytečné protože pokud je tu nějaký dotaz tak z 90% přijde odpověď ve stylu "jak se na takovou kravinu můžeš vůbec ptát" ale taky byste se mohli vcítit do kůže těch co začínají a třeba jako já nemají čas trávit hodiny pátráním na netu třeba protože mají práci, rodinu atd... a tak doufají že se ti zkušenější s nimi o ty informace podělí...
Pokud se přece jen najde někdo kdo by mi místo trapných narážek na moji neznalost poradit chtěl tak budu moc rád.
panther
Profil
jets
no dobrá..

vím, že to není přesně to, co hledáš, ale nechtěl by ses podívat po javascriptové galerii lightbox a jiné? Má docela pěkný efekt. Přišlo by mi to lepší než vymýšlet něco do buňky tabulky..

Pokud skutečně chceš to, nač ses na začátku ptal, budeme hledat jiné řešení. :o)
jets
Profil
panther
Náhodou, to by byla úplná paráda kdyby to tak fungovalo, ale musím říct že su z toho jelen, daněk a srnec dohromady...
Trochu jsem to zkoušel a max jsem dosáhl toho že se mi zobrazil náhled a po kliknutí se otevřel v novém okně. Budu zkoušet ještě večer až uspím krakeny, ale za každou radu budu vděčný. Díky moc zatím
panther
Profil
jets
- tady si ho stáhni
- po rozbal, nahraj na server
- do hlavičky vlož jscripty:
<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

- přidej i CSS lightboxu: <link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
- ke každému obrázku zapsaného stylem:
<a href="velky-obrazek.jpg" rel="lightbox"><img src="maly-obrazek.jpg"></a>
nezapomeň na rel="lightbox", případně další atributy, jako jsou třídy, rozměry, alty, title aj.

a třeba tady máš návod na použití: česky, anglicky
jets
Profil
sakra tak moje sebevědomí celkem kleslo:
stáhl jsem to, rozbalil, zkopíroval vše na server. Do hlavičky jsem zkopíroval ty tři scripty a <link rel=.... , pak jsem tam vložil <a href="velky-obrazek.jpg" rel="lightbox"><img src="maly-obrazek.jpg"></a> s tím že jsem změnil cestu k mým obrázkům (<a href="images/foto/sipkovana2008/1.jpg" rel="lightbox"><img src="images/foto/sipkovana2008/1m.jpg"></a>), zkopíroval jsem soubor lightbox.css do složky s fotkama a stejně to nefunguje - mám tam náhled ale po kliknutí se nic nestane - na co jsem zapomněl?
Moc díky za radu
jets
Profil
jejda mane funguje mi to - díííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííky moc
jets
Profil
ještě jsem se chtěl zeptat jestli se tam dá udělat aby když ten obrázek otevřu tak aby jsem se mohl posunout na další přímo a nezavírat aktuální a pak zase otevírat další.... Prostě jedním kliknutím se dostat dál...
Kalby
Profil
ano, das tohle rel="lightbox[skupina]" ato same napises ke vsem fotkam ktere chces preskakovat primo v lightboxu
jets
Profil
no to je bomba - ani si nedokážete představit jak su vám vděčný - díky moc a pamatujte že máte na jižní moravě kámoše u kterého nikdy nebudete trpět žízní :-)
mildaL01
Profil
Kalby
když to dám takhle,tak mi to nefunguje:
<a href="images/square-banner.jpg[skupina]" rel="lightbox[skupina]"><img src="images/square-banner1.jpg[skupina]" alt="" /></a>
a když to dám takhle,tak se mi to zmenší:
<a href="images/square-banner.jpg[skupina]" rel="lightbox[skupina]"><img src="images/square-banner1.jpg" alt="" /></a>
tak se chci zeptat,kde dělám chybu? Díky za pomoc
jets
Profil
mildaL01
takto
<a href="images/square-banner.jpg" rel="lightbox[skupina]"><img src="images/square-banner1.jpg" alt="" /></a>
jets
Profil
mildaL01
piš skupina jen u rel - nikde jinde
mildaL01
Profil
už to máááám,už to valí...
mildaL01
Profil
dííííky
assramm
Profil
Dobrý den,
prošel jsem už spousty lightboxů, ale pokaždé se v náhledu obrázku zobrazuje jen část obrázku.
Prosím, poraďte mi, jak docílit toho, aby se obrázek v náhledu zobrazoval celý.
Děkuji za pomoc.
paja22
Profil
a nevíte jak udělat aby v tom pruhu pod fotkou byl popis fotky ?
panther
Profil
paja22
a nevíte jak udělat aby v tom pruhu pod fotkou byl popis fotky ?
atribut title u odkazu.
Petr T.
Profil *
Dobrý den,
pokouším se vložit lightbox na stránky, ale chctěl bych mít potřebné soubory v jednom adresáři. Kde se musí přepsat cesty, jde mi o to že mi to nenačítá obrázek "close.gif" jednu cestu jsem našel v souboru ligtbox.js, ale po přepsání mi to stále nefunguje. Děkuji za radu.
gyga
Profil
Ahoj, mám problém, chci si na stránky vložit Lightbox2 na prohlížení fotek. Problém je že používám na stránkách iFrame a LightBox se mi nezobrazí přes celou obrazovku, ale pouze v tom daném okně, což je na ho... :-(
Nevíte někdo, jak tento problém vyřešit?
bepo
Profil *
gyga

skus mrknut toto http://www.jakpsatweb.cz/html/odkazy.html#target
mozno pomoze
esprit
Profil
jets
Ahoj, mám stejný problém s Lightboxem... Při kliknutí na obrázek se nic neděje. Mohl bys mi prosím poradit, jak jsi ho vyřešil?
lafa02
Profil *
Zdravím,chtěl sem se zeptat,jak udělám,abych měl lightbox a fungovalo mě to i s mojím souborem CSS ...protožře když tam hodím všechny věci z lightboxu,tak mě potom zmizí moje pozadí atd... ,jak to mám pls udělat ?
ice3
Profil
Udělej si složku lightbox do té dej ten lightbox a v html udělej toto:

<script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>
lafa02
Profil *
do té složky mám dát ten lightbox.css nebo lightbox.js ?
lafa02
Profil *
mno když sem to tam vložil,tak zustane moje pozadí,ale když kliknu na obrázek,tak se nic neděje...?!
panther
Profil
lafa02:
máš tam něco špatně přilinkováno. Jestli chceš konkrétní radu, dej odkaz na živou ukázku.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: