Autor Zpráva
Alastor_Kopál
Profil *
Jak by šlo udělat aby sva obrázky byli definováni jako pozadí ale přitom by byli na stejné úrovni a jeden by byl zarovnaný v levo a druhý v pravo
Kalby
Profil
zkusil bych jeden hodit jako background do body, a pak udelat div nastavit mu absolutni pozicovani sirku 100% vysku 100% a do toho pak vlozit druhej obrazek.
Netestovano
igamenir
Profil
myslím že css3 má něco co to podporuje, ale vzhledem k tomu, že to zatím nikdo pořádně neumí, tak jedině dva divy.. jestliže jsou vedle sebe a nepřekrývají se, tak je ti jedno že jeden je sémanticky nad druhým, ne?
igamenir
Profil
Kalby
100% výška dělá problémy ve firefoxu (nevím jestli ještě jinde), protože se pak při větším obsahu pozadí neroztáhne i když se roztáhne div.. ale šlo by to nejspíš přes min-height + _height
Alastor_Kopál
Profil *
moc nerozumím
Alastor_Kopál
Profil *
nedá se
<p style="background-image: url('pozadi.gif'); 
background-repeat: no-repeat"> 
tohle jenom zkopírovat a jedno dát do prava ?
Kalby
Profil
Samozrejme pokud budes mit dva odstavce vedle sebe, pokud chces v jednom odstavci pozadi vpravo a vlevo tak by to bylo trebas takhle:

<div style="background-image: url('pozadi.gif');
background-repeat: no-repeat; background-position:left top; width:500px;">

<p style="background-image: url('pozadi.gif');
background-repeat: no-repeat";background-position:right top;">

</p>
</div>
Alastor_Kopál
Profil *
diky skusím
Alastor_Kopál
Profil *
Dal jsem to do stránky a nejde to !
Alastor_Kopál
Profil *
No raději ne nemám na to nervy jenom prosím jak se obrázek na pozadí dá zarovnat na střed ?
Bubák
Profil
background-position: center center;
nebo méně srozumitelně, ale kratší:
background-position: 50% 50%;
Je možné, že opět narazíš na "problém" s výškou.
Alastor_Kopál
Profil *
no tak nejde to vůbec
Bubák
Profil
Pochopitelně, že "to jde" něco děláš špatně, ale tajíš, co to je. Pro celou stránku třebas takto:
<style>
html, body {margin: 0; padding :0; height: 100%;}
body {background: url(http://www.jakpsatweb.cz/images/jakpw.gif) 50% 50% no-repeat;}
</style>
Alastor_Kopál
Profil *
Co špatného na zápisu
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<p style="background-image: url('/mag.jpg'); 
background-repeat: repeat-y ;background-position: 50% 0  background-position: center top ">
?
Alastor_Kopál
Profil *
jj děkuji moc ale ještě jednu otázku jak si nadefinuji k tomu ještě čené pozadí ?
Bubák
Profil
Co špatného na zápisu“...
Dvakrát opakujěš stejnou deklaraci, což je zbytečné, ale hlavně je nemáš oddělené středníkem.

jak si nadefinuji k tomu ještě čené pozadí ?
Musíš se ptát na každou blbost? Článek k přečtení ti už doporučil vydrus, na stránce je i pár příkladů. Zatím to vypadá, že jsi článek ani nečetl, nanejvýš sis prohlídnul nadpisy.
Alastor_Kopál
Profil *
No četl jsem si to a děkuji ! Moc jste mi pomohli (člověk to musí i vnímat ne jenom číst) šlape to jak švícarské hodinky
Bubák
Profil
šlape to jak švícarské hodinky
Švícaři budou poděšeni.
Alastor_Kopál
Profil *
:-D lol

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: