Autor Zpráva
Alpaka
Profil
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda někdo nevíte jak vytvořit podmenu pomocí Html.Vím že se to dá udělat pomocí CSS,ale jsem zatím začátečník a umím pracovat amatérsky jen s HTML.Předem děkuji těm co mi pomohou.
Afrod
Profil
Co přesně tím podmenu myslíš? Rozbalovací nebo jaký?
Dranel
Profil
<ul>
  <li>Položka menu</li>
  <li>Položka menu
    <ul>
      <li>Položka sub-menu</li>
      <li>Položka sub-menu</li>
    </ul>
  </li>
</ul>
Alpaka
Profil
reaguji na "Afrod"
Mám na mysli podmenu,které se objeví po najetí myší.ZDE po najetí na sekci "moji psi" se objeví přesně to co chci.
Alpaka
Profil
Dranel:a kam bych měla toto prosím umístit ?
panther
Profil
Alpaka
koukni se na interval, hledej hover menu
Alpaka
Profil
tam už jsem to hledala,ale nevim kam to mám umístit....
Měsíček
Profil
Kde chceš.
Alpaka
Profil
takže je to jedno..?
panther
Profil
Alpaka
v html to má být tam, kde chceš. Pokud chceš mít menu nahoře, dej ho někam nahoru, pokud pod patičkou, dej ho pod patičku. Je to celkem šumák ;-)
Alpaka
Profil
a co je prosím vás sub-menu ?co do něho napíši->položka sub-menu ?a co napíši do položky menu ?vím že jsem asi hodnš náročná,ale sama bych si s tím neporadila.předem děkuji všem co mi pomohou.;)
panther
Profil
Alpaka
co do něho napíši->položka sub-menu ?a co napíši do položky menu ?
tohle asi nemá cenu. Pokud nevíš, jaké texty chceš mít na stránkách a v menu, co tady vlastně děláš!?

Sama jsi uváděla odkaz, kde se ti menu líbilo.
V položkách menu tam jsou Aktuality, Plánované akce atd., v submenu jsou texty po najetí myši.
Alpaka
Profil
Už jsem to pochopila.Děkuji za pomoc.
Ještě bych se chtěla zeptat.
Zde je část Html kodu,který jsem napsala.
<table border=1 align=center>
<td width=800 height=50 align=center>
<p align=center><a href=index2.html>• Novinky </a>

<li> Ben</li>
<p><ul><a href=popis.html>Popis</a></p>
<p><a href=povidani.html>Povídání</a></p>
<p><a href=aktivity.html>Aktivity</a></p></ul>

<a href=plany.html>• Akce </a></p>.....atd.

Ovšem sekce menu=Novinky,Ben,Akce nemám v jednom řádku.A nevím si rady jak zarovnat podmenu=Popis,Povídání,Aktivity pod sekci Ben.A která by byla v rámečku a byla viditelně bílým písmem.Omlouvám se,že opět otravuji svými hloupými dotazy.
panther
Profil
Alpaka
nebylo by dobře si o tvorbě stránek něco přečíst? Bylo by to pro nás všechny jednodušší a pro tebe použitelné případně i do budoucna.
panther
Profil
Alpaka
máš tam křížené tagy, kód celý špatně..
<ul>
  <li><a href="#">Ben</a>
    <ul>
      <li><a href="#">Popis</a>
      <li><a href="#">Povídání</a>
      <li><a href="#">akce</a>
    </ul>
  </li>
  
  <li><a href="#">Ben 2</a>
    <ul>
      <li><a href="#">Popis</a>
      <li><a href="#">Povídání</a>
      <li><a href="#">akce</a>
    </ul>
  </li>
<ul/>

CSS:
li {display: block;}
Bubák
Profil
V tomto případě udělá stejnou službu výstižnější
li {list-style: none;}
HTML kód by měl být trochu konzistentní, buď nepovinné tagy </li> používat, nebo </li> nepoužívat vůbec.
Předpokládám, že nesmysl <ul/> je jen překlep.
Dranel
Profil
panther
Jak říká Bubák. Nauč ji, ať pěkně nepovinné ukončovací tagy používá. A oprav si <ul/> na </ul> ;-)


Alpaka
Jak již zde bylo vyřknuto, bude lepší, když si první pročteš celá Jak psát web a až pak se budeš na něco ptát.
Bubák
Profil
Jak říká Bubák. Nauč ji, ať pěkně nepovinné ukončovací tagy používá.
Zrovna u zanořeného seznamu nevidím důvod, proč psát nepovinné ukončovací značky </li>.
Zapsat kód zanořeného seznamu bez nepovinných </li> dokáže bez přemýšlení každý, kdo trochu umí HTML, ale napsat to správně i se všemi značkami </li> je trochu oříšek.
Dranel
Profil
Bubák
Pravda, nicméně pokud neumí ještě vůbec nic, jak zde vidíme, tak:

1. Bylo by dobré naučit ji používat i nepovinné ukončovací značky, aby psala "spisovně".
2. Nemá cenu ji vůbec nic vysvětlovat, stačí odkaz na JPW.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0