Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
sifik Profil |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2009, 10:55:11
Dobrý den,
na svých stránkách http://akvaristika.lwk.cz/ mám horizontální menu. Já bych ho chtěl vylepšit tak aby když kliknu třeba na odkazy, odkazy zůstaly označené. Šlo by to vůbec? případně jak ? Předem děkuji za odpověď. <ul class="mymenu"> <li> <a href="http://akvaristika.lwk.cz" title="Úvod" >Úvod</a></li> <li> <a href="index.php?vypis=clanky" title="Články">Články</a></li> <li> <a href="index.php?kat_b=nemoci" title="Nemoci" > Nemoci</a></li> <li> <a href="index.php?clanek=soubory/odkazy" title="Odkazy" > Odkazy</a></li> <li> <a href="index.php?clanek=gbook" title="Inzerce" >Inzerce</a></li> |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:00:38
sifik
„Já bych ho chtěl vylepšit tak aby když kliknu třeba na odkazy, odkazy zůstaly označené.“ podle stránky, na které se aktuálně nacházíš, přiřazuj konkrétnímu odkazu nějakou třídu a podle té třídy daný jeden odkaz ostyluj. |
||
sifik Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:10:13
nějak dobře to nechápu, ale já to menu mám vložený v jedné stránce a ta stránka to vkládá do všech stránek takže nemůžu pro každou stránku upravit menu jinak
|
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:14:51
|
||
Casero Profil |
#5 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:18:19 · Upravil/a: Casero
sifik
To ani nemusíš. Stačí ti u každého odkazu podmínka. <?php if ($_GET["clanek"]=="gbook") echo "class=\"aktivni\""; ?> Podobným způsobem... //hodně pozdě, pro pochopení využí odkazy od panthera |
||
sifik Profil |
#6 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:26:30
jak přesně to tam zabudovat ?
|
||
panther Profil |
#7 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:32:02
sifik
„jak přesně to tam zabudovat ?“ pročti si ty odkazy. |
||
sifik Profil |
#8 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:33:00
takže třeba takhle ?
if ($vypis=="clanky") { echo " class='current'"; } echo '<li> <a href="index.php?vypis=clanky" title="Články">Články</a></li>'; if ($kat_b=="nemoci") { echo " class='current'"; } echo '<li> <a href="index.php?kat_b=nemoci" title="Nemoci" > Nemoci</a></li>'; if ($clanek=="soubory/odkazy") { echo " class='current'"; } echo '<li> <a href="index.php?clanek=soubory/odkazy" title="Odkazy" > Odkazy</a></li>'; if ($clanek=="gbook") { echo " class='current'"; } echo '<li> <a href="index.php?clanek=gbook" title="Inzerce" >Inzerce</a></li>'; |
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:36:05
sifik
tu třídu musíš vypisovat k li nebo k a. Se podívej, jaký HTML ti to generuje, musíš mít <li class=".."> nebo <a class=".."> |
||
panther Profil |
#10 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:37:25
Říkal jsem ti, ať si pročteš ty odkazy.. Jestli jsi je četl všechny, tak v prvních dvou je úplně stejný případ, jako máš ty.
|
||
sifik Profil |
#11 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:45:25
dobře pročetl jsem jsi to ale když to tam dám takhle:
echo '<li> <a href="index.php?vypis=clanky" title="Články"'; if ($vypis=="clanky") { echo ' class="current"'; } echo '> Články</a></li>'; tak mi to napíše chybu: Notice: Undefined variable: vypis in /home1/lwkcz/public_html/subdomains/friends/akvaristika/styles/3lazydays/config.php on line 21 |
||
sifik Profil |
#12 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:47:46
proč ? když podle tech odkazů to mám správně
|
||
panther Profil |
#13 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:55:39
sifik
nedefinovaná proměnná $vypis? |
||
sifik Profil |
#14 · Zasláno: 3. 1. 2009, 11:57:16
a jak ho definovat ?
|
||
Casero Profil |
#15 · Zasláno: 3. 1. 2009, 12:10:03
sifik
Na začátek skriptu přidej: //předpkládám vypnuté globální proměné if (isset($_GET["vypis"])) $vypis=$_GET["vypis"]; else $vypis=""; |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0