Autor Zpráva
nightrider
Profil
Může mi někdo prosím poradit jak vytvořit toplist?
kletely
Profil
nightrider
Nauč sa xHTML, CSS, PHP, MySQL(alebo nejakú inú databázu) a poprípade JavaScript. A ak sa to naučíš tak budeš vedieť ako asi to spraviť.
grimword
Profil
vytrvorit? myslis vlozit na tvou stranku jejich pocitadlo nebo vytvorit podobny system?
nightrider
Profil
Ja mam jiz vytvoreny topovani pres mysql+php, ale mam problem s vyvolanim :-(

$dotaz = MySQL_Query("SELECT id,jmeno,text,datum,top FROM neco WHERE account = 'verejne' ORDER BY top+id DESC LIMIT $stranka,5");


Do top vkládám datum a id uživatele,ale to je špatně :-(
možná by to mohlo vyřešit, když zmenim top na auto_increment, ale tohle mi uznat hosting nechce

jde o to že jak to mam ted, tak časem by tam nastal chaos
bohyn
Profil
nightrider
Mozna bude nejlepsi kdyz vysvetlis co je to "topovani" a popises trochu presneji co to ma delat.
nightrider
Profil
Pod slovem topovani si predstavuju uverejneni na prvni misto.

Priklad: inzeruju a najednou je nekdo podemnou a ja chci byt na 1 miste a prave to topovani mi ma pomoct.

melo by to delat tohle: pri registraci se uzivatel zobrazi jako prvni hned po topovanych. Kdyz se nekdo vytopuje nove, tak jde na 1 misto on :-)

priklad:

Jmeno uzivatele l datum top: 11.01.2008 id=nezavisle
test
-----------------------------------------------------------------
Jmeno uzivatele l datum top: 10.01.2008 id=nezavisle
test
-----------------------------------------------------------------
Jmeno uzivatele l datum neni topovan id=5
test
-----------------------------------------------------------------
Jmeno uzivatele l datum neni topovan id=4
test
-----------------------------------------------------------------
bohyn
Profil
nightrider
$dotaz = MySQL_Query("SELECT id,jmeno,text,datum,top FROM neco WHERE account = 'verejne' ORDER BY top DESC, id DESC LIMIT $stranka,5");
Joker
Profil
nightrider
A s čím přesně chcete pomoci?
Tady by způsob provedení závisel na tom, jak to má konkrétně vypadat. Je víc možných variant.

Pokud by to tedy bylo jakési "přišpendlení", tj. že ty "přišpendlené" jsou vždy nahoře a i později přidané nové se zobrazují pod nimi, přidal by se do databáze nový sloupec typu datum a čas, třeba date_top a potom by se záznamy třídily nejdřív podle něj a až potom podle data odeslání.
nightrider
Profil
super tohle funguje :-) jen musim jeste poprosit o radu kvuli konfliktu top :-( zadal jsem tam datum,ale to se rovna pruser :-)

vypisuju rok, mesic, den, hodina,minuta, vterina priklad:
novy > 20090112205811
starsi > 20090112205758

a uz je tu pruser :-) chtel jsem to vyresit bunkou top jako auto_increment,ale to mi hosting neuzna :-(
bohyn
Profil
Joker
Pokud jsem to pochopil tak ten sloupec uz ma - "top"
nightrider
Profil
presne tak
bohyn
Profil
nightrider
auto_increment muze byt jen na primarnim klici, v tomto pripade id. Pro formatovani data pouzij date_format()
nightrider
Profil
a kdyz tam bude rozdil vterin, tak to muze bejt novej znevyhodnen,ne?
bohyn
Profil
nightrider
Sort se provadi na "neupravenem" case, pres date_format uprav jen vystup.
... date_format(top, 'format casu') AS top_datum ...
nightrider
Profil
ted si mne dostal :-( muzu poprosit o celej $dotaz?
nightrider
Profil
Top je nastaven:

rok-mesic-den-hodinalminutalvterina
0000-00-00-000000 jako varchar
bohyn
Profil
nightrider
$dotaz = MySQL_Query("
SELECT id, jmeno, text, datum, top, date_format(top, '%d.%m.%Y') AS top_datum
FROM neco
WHERE account = 'verejne'
ORDER BY top DESC, id DESC
LIMIT $stranka,5");
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.