« 1 2 »
Autor Zpráva
tony2
Profil
Zdravím,
potřeboval bych udělat nějaký formulář nebo tak něco kde se doplní třeba emailová adresa odesílatele,pak další okno na jméno a příjmení,
další kde se může z seznamu vybrat třeba den pondělí,úterý a tak a pak aby když kliknou na odeslat aby se to odeslalo na muj e-mail
Petr Mlýnský
Profil *
Stará ale pořád dobrá odpověď na tuto otázku. Co za to?
tony2
Profil
nj já vím že to nějke je na webu jakpsatweb ale pořád to nemužu najít a to už po 2. prohledávám
Honza_
Profil
Na to jpw stačit nebude, formuláře tu sice najdeš ale samotné odeslání ne. K tomudle je potřeba PHP. Můžeš začít třeba zde.
tony2
Profil
x) nemohli by jste mi sem hodit kod potřeboval bych to ted moje webový znalosti jsou asi v polovině CSS a z PHP umím počítat rovnice s proměnýma ale tady mi to k ničemu není a vášně to nejde nijak v HTML?
Petr Mlýnský
Profil *
Tak se aspoň trošku snaž. Není to vážně nic těžkého. Jenom HTML ti stačit nebude.
tony2
Profil
a přesný odkaz na to co mám zkoumat nemáte?
tony2
Profil
http://tvorba-webu.zdarek.com/php/email.php jsem našel akorát nevím jak upravit aby se mi tam přidalo aby se vyplnili položky a automaticky by je to vepsalo do mailu např.
Vaše jméno:*jmeno*
Vaše príjmení:*prijmeni*
a v emailu by se pak vypsatlo *jmeno**primeni*
Jak to rozdělit do položek
tony2
Profil
To vážně mi nikdo nemužete poradit?
tiso
Profil
tony2 - môžeme, ale nemusíme...
Petr Mlýnský
Profil *
Co můžeš nabídnout když ti někdo tento jednoduchý formulář udělá? :-) Máš nějaké stránky?
SwimX
Profil
tony2
vždyt to tady je, http://tvorba-webu.zdarek.com/php/email.php

<form action="posli.php" method="post">
<input name="email" size="25" value="Váš@mail"><br>
<input name="predmet" size="25" value="Předmět"><br>
<textarea name="zprava" rows="6" cols="55">Zpráva...</textarea><br>
<input type="submit" value="Odeslat">
</form>


<? if ($_POST['predmet'] !="" and $_POST['email']!="" and $_POST['zprava']!="")
{
Mail("vase@adresa.com", $_POST['predmet'], "prisel ti mejl od ".$_POST['email']."\n a pise ti: ".$_POST['zprava'], "From: " . $_POST['email']);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje</p>";
}?>
tony2
Profil
SwimX
Jo jo tohle všechno mám ale potřebuju místo
<textarea name="zprava" rows="6" cols="55">Zpráva...</textarea><br>

rozdělit to do položek, které se vyplní
tony2
Profil
[#11]A co za to furt chceš
tony2
Profil
Vážně to
je ale pomoc co vám to udělá napsat pár řádků co mám udělat
tony2
Profil
Prosím to mi nemužete poradit co tam napsat?
Joker
Profil
tony2
Vážně to je ale pomoc co vám to udělá napsat pár řádků co mám udělat
Jasně... co by pekárně udělalo mi nechat deset rohlíků... co by obchodu s elektronikou udělalo, kdyby mi věnovali televizi... co by zedníkům udělalo mi postavit barák...
Bohužel to nějak nefunguje ;)

potřebuju místo <textarea name="zprava" rows="6" cols="55">Zpráva...</textarea><br>
rozdělit to do položek které se vyplní

...tak se tam místo toho dá input type="text"... a pak místo $_POST['zprava'] se seskládají ta jednotlivá políčka.
tony2
Profil
No díky konečně dobrý člověk sory já sem se naštval dělám tatkovi stránky a potřebuju mu tam udělat takovýhle emailový formular.THX
SwimX
Profil
tony2
Kdyby si se zamyslel a nepsal tu několik "vytahovacích" příspěvků, měl bys to už dávno :X
tony2
Profil
Promin asi tam mám nějakej hloupej Error.co jsem tam dával špatně?Asi sem te spatne pochopil
INDEX.PHP
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
    <title>Odesílání emailu
    </title>
  </head>
  <body><h1>Odesílání emailu</h1>
    <form action="email.php" method="post">
      <table> 
        <tr>  <td>Jméno</td>  <td>
            <input name="Jméno : "></td> 
        </tr> 
        <tr>  <td>Příjmení</td>  <td>
            <input name="Příjmení : "></td> 
        </tr> 
        <tr>  <td>E-mail</td>  <td>
            <input name="E-mail : "></td> 
        </tr>  
        <tr>  <td>Telefon</td>  <td>
            <input name="Telefon : "></td> 
        </tr> 
        <tr><td>(antispam)1+1=</td> 
        <td><input name="kontrola" size="25"></td>
        </tr> 
        <input type="submit" value="Odeslat"> 
      </table>
    </form>
  </body>
</html>

email.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Odesílání emailu</title>
</head>
<body>
<h1>Odesílání emailu</h1>

<?
$predmet = $_POST['predmet'];
$email = $_POST['email'];
$spam = $_POST['spam'];
$zprava = $_POST['Jméno : '] and $_POST['Příjmení : '] and $_POST['E-mail : '] and $_POST['Telefon : ']

if ($predmet!="" and $email!="" and $zprava!="" and $spam=="2")
{
Mail("cenzuruju :)", $predmet, $zprava, "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>";
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte kolik je 1 + 1.</p>";
} 
?>

</body>
</html>

Parse error: syntax error, unexpected T_IF in /home/free/ic.cz/s/*Tohle taky vidět nemusíte*/root/www/test/email.php on line 16 mi to hlási
artikuno
Profil *
v 14. riadku ti chýba ; za $_POST['Telefon : '] správne to má byt
$_POST['Telefon : '] ;
tony2
Profil
Aha xD hloupá chyba
SwimX
Profil
tony2
většinou ti vyskočí error - je tam napsáno co máš špatně, a na kterym řádku. (popřípadě o řádek níž, protože až tam script spadne)
tony2
Profil
Ale stejně mi to hlási chybu.Vyplním všechny udaje a hlásí to Váš e-mail se nepodařilo odeslat pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje, nebo nevíte.....
Joker
Profil
tony2
$zprava = $_POST['Jméno : '] and $_POST['Příjmení : '] and $_POST['E-mail : '] and $_POST['Telefon : ']
Řetězce se spojují tečkou:
$zprava = $_POST['Jméno : '] . $_POST['Příjmení : '] . $_POST['E-mail : '] . $_POST['Telefon : ']

Krom toho bych nepojmenovával inputy s mezerama a diakritikou (i když neříkám, že to nutně něčemu vadí, jen bych to nedělal :-) )
tony2
Profil
aha tož já sem PHP ještě moc nestudoval
Měsíček
Profil
Reaguji na tony2:

"aha tož já sem PHP ještě moc nestudoval"

To nás nezajímá. Nastudovat si základy tak jednoduchého jazyka jako je PHP je otázkou dvou hodin.
tony2
Profil
Stejně mi to hází chybu šak se mrkněte na [url=www.ssuupeerr.hostuju.cz/test]www.ssuupeerr.hostuju.cz/test[/url]
SwimX
Profil
tony2
Nevím jestli ti to někdo řek, ale php se provádí na straně serveru, takže jediné co vidím je form a nefunkční odesílání
tony2
Profil
vím tak a co s tím nefunkčním odesíláním nevíte?Kod je výš ale místo and jsou tam už tečky a je to uzavřené ;
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.