Autor Zpráva
Cirdan
Profil *
Chcel by som sa opytat, ze ci je mozne, ak mam: a teraz priklad:
Dva div-y... jeden, ten lavy je ako menu a potom druhy niekde uprostred stranky.
V tom div-e menu mam odkazy a by som cel vediet, ci sa da urobit nieco take, aby ked na neho kliknem sa mi zobrazil v tom druhom div-e.
Dakujem...
Hugo
Profil
Ja to resim tak, ze do kazde stranky vkladam ten levy div pomoci include (php).
AnubiSeth
Profil
Tady se koukni a je tam návod na include ;)
Tomik
Profil
Nebo tam ten levý div vkládat pomocí externího javascriptu, pokud se ti nechce chodit do PHPka.
Petra
Profil
No jestli má být levý div menu, tak javascript moc šikovné řešení není. Jestli má být levé menu obsah, tak jakbysmet :-)
Tomik
Profil
Souhlasím, ale je to daleko jednoduší než se učit PHP a pokud ještě na serveru nemá podporu PHP, tak je to jedno z mála zbývajících řešení. Já bych takový případ řešil samozřejmě pomocí include v PHP, ale ne každej se chce učit PHP.
Hugo
Profil
Abys mohl pouzivat include, tak se toho moc naucit nemusis. Urcite to nebude narocnejsi, nez ten javascript.
AnubiSeth
Profil
Souhlasim... z PHP pro moje potřeby umim include... je to jednoduchý a i rychlý
petris
Profil
něco o INCLUDE je tady
Tomik
Profil
No jo, ale třeba naistalovat si doma server + PHP je opravdu celkem složitá věc, uznejte že nelze se učit PHP tak, abych všechny přiklady posílal třeba na webzdarma a po každém vyzkoušení si je tam nahrál znova, pokud má někdo třeba internet přes modem, tak by se nodoplatil. A předpokládám, že pokud by se někdo pustil do PHP include, tak by se chtěl asi z PHP naučit více. Ovšem pokud to berete, tak že se Cirdan naučí include na menu a pak na PHP zapomene, tak musím přiznat, že je to daleko jednoduší řešení. Jinak PHP je daleko využitelnějíší, takže Cirdanovi doporučuji se o něj zajímat více.
Hugo
Profil
Tomik

Pokud ma doma na compu Windows, tak mas urcite pravdu. Ale na druhou stranu ti na include staci nainstalovat jen PHP Triad a to je zalezitost chvilky a zvladne snad kazdy.

Jinak je bez diskuze, ze znalost PHP nemuze nikomu ublizit.
Webspy
Profil
to Tomik: pokud si stáhneš PHPTriad, tak se s tím moc párat nemusíš :-)
Tomik
Profil
Ano je pravda, že instalace PHPTriad je snadná. Já ale dávám přednost normální istalaci (tzn. Apache + PHP + MySQL). Je pravda, že jsem PHPTriad zkoušel, ale dědalo mi to problémy, takže PHPTriad nedoporučuji, ale je to pouze můj názor.
Webspy
Profil
to Tomik: můžeš prosím upřesnit ty problémy ???
Cirdan
Profil *
Sakra... som necakal taky prilev informacii....
Takze da sa to len tak jak som predpokladal php....
Co uz aj tak uz s tym pomalicky zacinam, takze sa donho pustim asi naplno....
Inac Hugo... "Pokud ma doma na compu Windows" v Linuxe sa to da?
Dakujem nieco vyskusam....
Cirdan
Profil *
Cel by som sa este opytat,ten odkaz na include php som nasiel celkom fasa... ale neje nieco podobne ako tato stranka o php?
Dakujem zaodpoved.
petris
Profil
Jenom kvůli INCLUDE si žádný PHP instalovat nemusíš. Odladíš si to přímo na webu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.