Autor Zpráva
Maso
Profil
Ahoj lidi sehnal sem si takový script na vypisování fotek ze složky ale nevím jak udělat aby mi to vypisovalo jak .jpg tak .JPG


<?

if ($handle = opendir('./fotky'))

{

  while ($file = readdir($handle))
  {

    $ext = (substr($file,-4,4));
    if(($ext == '.jpg') or ($ext == '.gif') or ($ext == '.png')) 
    {

      echo '<a href="./fotky/' . $file . '" alt="' . $file . '" rel="lytebox"/><img src="./fotky/' . $file . '" alt="' . $file . '" rel="lytebox" width="150" height="150" /></a> ';
    }
  }
  closedir($handle);
}
?>
bohyn
Profil
Pro porovnavani pouzivej funkci strcasecmp() nebo jeste lepe to vsechno preved na mala pismena.
Maso
Profil
přepsat 200 fotkám koncovkuu joo?? :D
bohyn
Profil
Maso
Na to jsou programy na hromadne prejmenovani. Treba Total Commander to umi.
Maso
Profil
neni lepší editovat ten script? :D
Tomasds
Profil
oprav si
$ext = strtolower(substr($file,-4,4));

ale přejmenování na lowcase bych doporučoval taky, je to čistší, umí to třeba altap salamander.
bohyn
Profil
Maso
Jak chces, ale volani funkce je o neco pomalejsi nez samotne porovnani retezce :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: