Autor Zpráva
Carl J
Profil
Vím, že jsem zde založil již jednou tohle téma, ale nic se na nim nevyřešilo takže once again :)
Programuji v HTML web a potřebuji, aby měl variabilní šířku např. pro uživatele s menším rozlišením či pro uživatele, co používají zmenšené okno prohlížeče, než mam já 1280 x 1024. Př. webů , které to mají - www.dreamlife.cz nebo www.speedy-world.blog.cz (zkuste postupně tahem zmenšovat okno a dívejte se, co se bude dít s okraji) Už mám téměř hotový kod a tohle je jedna z posledních věci, co potřebuji k dokončení
Carl J
Profil
Zde dávam kod:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/hmtl4/loose.dtd">
<html>
<head>
<style>
#zahlavi {position: absolute; left: 250px; top: 10px}
#hlavni {position: absolute; left: 250px; top: 300px}
#zalozka_hs_aktivni {position: absolute; left: 265px; top: 246px}
#zalozka_of_neaktivni {position: absolute; left: 413px; top: 246px}
#zalozka_sortiment_neaktivni {position: absolute; left: 561px; top: 246px}
#zalozka_cenik_neaktivni {position: absolute; left: 710px; top: 246px}
#zalozka_kontakt_neaktivni {position: absolute; left: 858px; top: 246px}
#all {width: 760px; text-align: left; margin: 0 auto}
</style>
</head>
<body style="background-image: url(pozadi.gif); background-attachment:fixed; text-align: center">
<div id="all">
<div id="zahlavi">
<a href="index.html">
<img src="zahlavi.jpg" style="border: none" />
</a>
</div>
<div id="zalozka_hs_aktivni">
<a href="index.html">
<img src="zalozka_hlavni_strana_aktivni.gif" style="border: none" />
</a>
</div>
<div id="zalozka_of_neaktivni">
<a href="ofirme.html">
<img src="zalozka_o_firme_neaktivni.gif" style="border: none" />
</a>
</div>
<div id="zalozka_sortiment_neaktivni">
<a href="sortiment.html">
<img src="zalozka_sortiment_neaktivni.gif" style="border: none" />
</a>
</div>
<div id="zalozka_cenik_neaktivni">
<a href="cenik.html">
<img src="zalozka_cenik_neaktivni.gif" style="border: none" />
</a>
</div>
<div id="zalozka_kontakt_neaktivni">
<a href="kontakt.html">
<img src="zalozka_kontakt_neaktivni.gif" style="border: none" />
</a>
</div>

<div id="hlavni">
<img src="telo.gif" style="border: none" />
</div>
</div>
</body>
</html>
SwimX
Profil
Programuji v HTML web
neprogramuješ

Už mám téměř hotový kod
absolutně napozicovaný. To nepůjde :)
koukni sem - http://css.interval.cz/layouty/

tohle je jedna z posledních věci, co potřebuji k dokončení
ta ti to celé překope
tiso
Profil
Carl J
Programuji v HTML
- v HTML sa neprogramuje, nie je to programovací ale značkovací jazyk
potřebuji, aby měl variabilní šířku ... Př. webů , které to mají - www.dreamlife.cz nebo www.speedy-world.blog.cz[/i]“;
- mýliš sa, tie stránky majú pevnú šírku, iba sú vycentrované na stred stránky.
Návod ako sa to robí: http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
KGW
Profil
takže chceš variabilní šířku nebo chceš aby to bylo jak to má dreamlife?
SwimX
Profil
/> NET zápis, XHTML syntaxe v HTML nemá co dělat
v headu ti chybí title - je povinný
celé to sou divy a v nich obrázky. Co když si je vypnu? Co vyhledávače?
přečti si i http://semantika.name/
Carl J
Profil
KGW
Myslím si, že jako to má dreamlife postačí
Carl J
Profil
SwimX
když z těch css intervalů nic nechápu, jsou tam nějaký kody a nevim řešení, ani jejich výsledek,

tiso
už jsem to Tvé řešení zkoušel ale výsledek žádný
KGW
Profil
a co takto?
body{ text-align: center;}
#all { width: 780px; margin: 0 auto; text-align: left;}
KGW
Profil
A absolutní pozicování u těch vnitřních elementů musíš dát pryč.
Carl J
Profil
Pořád stejný :(
Jen pro ujištění: ten parametr body se týká šablony stylů ?
Carl J
Profil
ale to se mi to celý rozhází
SwimX
Profil
Carl J
Dej někam na net du stránku.

když z těch css intervalů nic nechápu, jsou tam nějaký kody a nevim řešení, ani jejich výsledek,
Tak např Dvousloupový
- asi 2 řádka - Zde si můžete prohlédnout výsledek.
Carl J
Profil
http://testwebsite.borec.cz/ tak reklama tam být nemá (vloženo od majitele webhostingu)
Trejpa
Profil
Carl J
Když už neumíš používat float, tak se douč position. Ve tvém případě nějak takto:
<body style=text-align:center>
<div style="width:770px; text-align: left; position: relative;">
  <div style=position:absolute> Pozicováno absolutně </div>
  <div style=position:absolute> od okraje nadřazeného elementu </div>
</div>
SwimX
Profil
Carl J
Jak sem psal: je to celé jenom z obrázků.
Trošku sem ti to upravil, koukni na to:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/hmtl4/loose.dtd"> 
<html> 
<head>
<title>Povinně v headu</title>
<style>
body{background-image: url(http://testwebsite.borec.cz/pozadi.gif); background-attachment:fixed; text-align: center} 
#all {
  width: 770px;  
  margin: 0 auto
  text-align: center;
}
#zahlavi a{
  background: url('http://testwebsite.borec.cz/zahlavi.jpg') no-repeat;
  display: block;
  width: 720px;
  height: 125px;
  padding: 75px 0px 0px 50px;
  font-size: 45px;
  font-family: Arial;
  Text-decoration: none;
  color: #000;
  text-align: left;
}
#menu{
  background: red;
  width: 735px;
  margin: 0px auto; 
}
#menu li{
  float: left;
}
#menu li a{
  display: block; 
  width: 147px; 
  height: 34px; 
  background: url('http://testwebsite.borec.cz/zalozka_o_firme_neaktivni.gif') no-repeat;
  padding: 20px 0px 0px 0px; 
  text-align: center;
  font-size: 15px;
  font-family: Arial;
  Text-decoration: none;
  color: #000;
} 
#menu li a#active{
  background: url('http://testwebsite.borec.cz/zalozka_hlavni_strana_aktivni.gif') no-repeat;
  color: #fff;
}
#hlavni{
  clear:both;
  background: url('http://testwebsite.borec.cz/telo.gif');
  min-height: 600px;
  text-align: left;
  padding: 50px;
}
</style> 
</head> 

<body> 
<div id="all"> 

<h1 id="zahlavi"><a href="index.html"> Nadpis </a></h1> 

<ul id="menu">
<li><a href="index.html" id="active">Hl strana</a>
<li><a href="index.html">Hl strana</a>
<li><a href="index.html">Hl strana</a>
<li><a href="index.html">Hl strana</a>
<li><a href="index.html">Hl strana</a>
</ul>
 
<div id="hlavni">
  <h1>Hlavni</h1> 
  <p>Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer velit Vestibulum lacinia tortor ornare. Curabitur Ut Praesent condimentum odio gravida rhoncus dolor neque tincidunt semper. Tellus sit enim risus diam justo amet Proin et turpis Sed. Penatibus Fusce at tellus eu condimentum lorem Quisque Nam ac mauris. Elit volutpat accumsan leo quis turpis justo Morbi turpis id interdum. Quisque consectetuer odio eget auctor.</p>
  <p>Justo Vestibulum at ligula Curabitur nibh pretium cursus quis metus Proin. Quis id eros neque risus libero fringilla libero lobortis sem Vestibulum. Sit tellus Ut lorem ut id pellentesque est Nunc ultrices fringilla. At pretium Nunc nulla tellus eleifend habitasse Nulla leo wisi sollicitudin. Sit laoreet convallis elit interdum hendrerit lorem rutrum fames arcu lorem. Natoque nulla aliquam.</p> 
</div> 

</div> 
</body> 
</html>
Carl J
Profil
Swim X
Díky, v Internet Explorer to je tak jak jsem si představoval, ale v Mozille to je vlevo
panther
Profil
Carl J
může za to asi chybějící středník:
#all {
  width: 770px;  
  margin: 0 auto;
  text-align: left;
}

místo center má být left u #all.
Carl J
Profil
Díky všem, budu se snažit to vše dohnat a pochopit, abych se nemusel příště ptát. Můžete mi prosím poslat nějaký odkaz(y) například rovnou na tom www.jakpsatweb.cz , kde to vše v poho. pochopím? :-)
panther
Profil
Carl J
a co kdybys troch hledal sám? jakpsatweb si proklikej, google, interval..
Carl J
Profil
Ted si uvědomuji, co jsem napsal. Sorry všem. Stačí jen jméno kapitoly, probírané látky popř. část nějaké kapitoly.
Díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: