Autor Zpráva
fimmos
Profil
Zdravím,
potřebuji udělat na stránce reklamní banner, který by při rolování stránky zůstával na stále stejné pozici. Představuji si řešení jako mají sky scrapery na novinky.cz

1. Pokud jsem na stránce nahoře, tak banner je napravo zhruba 200px od horního okraje stránky. (Řešení pomocí position: fixed) Viz. obrázek
2. Pokud by se rolovalo stránkou, banner by se posouval zároveň se stránkou, ovšem nebyl by pořád 200px od horního okraje, ale nahoře, čili 0px. Viz. obrázek

Umí toto někdo prosím vyřešit? Jde mi jen o to, aby při rolování byl pak úplně nahoře, ne 200px.

Děkuji
DJ Miky
Profil
Tohle bude vyřešené pomocí JavaScriptu, kde se bude v <body onscroll="..."> odchytávat document.body.scrollTop a v nějaké funkci se bude porovnávat <=200, třeba takto:

<body onscroll="if(document.body.scrollTop<200) var pozice=210; else var pozice=document.body.scrollTop+10; document.getElementById('reklama').style.top=pozice+'px'">
<img src="reklama.jpg" id="reklama" style="position:absolute;top:200px;">
</body>
mojmirus
Profil
Měl bych pls jednu velmi podobnou věc. Pokud mám v divu , který je dejme tomu 600px, nějaký text - tabulky např.
Obrázek "reklama.jpg" je po celé šířce divu. A dá se nějak zařídit, aby při rolování ten text nebyl skrytý pod obrázkem , ale aby poskočil nad něj nebo pod něj. Záleží na směru rolování. Díky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0