Autor Zpráva
tony2
Profil
Zdravím já bych chtěl udělat menu aby dole byly zahnutý rohy (obrázek na to mám) ale jak ho tam dokombit je to udělaný pomocí divu a externího CSS ale ještě na spod tohoto menu bych to chtěl hodit nevite jak?Kdyžtak na to mrkněte www.megabyte.kx.cz jo ten desing dělal spolužák xD
Medvídek
Profil
design ? nevidím...
SwimX
Profil
tony2
promiň. Design? který?

ten kód je na mě moc. Trochu ti ho přerejpu:
<html>
  <head>
    <title>Megabyte</title>
     <link rel="stylesheet" type="text/css" href="design.css">
  </head> konec headu

<body background="pozadi.jpg" link="skyblue" alink="deepskyblue" vlink="skyblue">
<script type="text/javascript" src="http://img.ic.cz/3/lista.blue.asc.js"></script>
<div class="menu1" >
<html> zase začíná html? a není už jednou nahoře?
<head> další začátek headu

</head> a hned zas konec? už 2.
<body>totéž - body v body asi nevyjde
  (.. menu)
</body></div> nejdřív konec body a pak až konec divu? a pak další tagy?
<div class="logo"></div>
<div class="text">
<h1>Vítejte na našich staránkách</h1>
</div>
<div class="nadpis"></div>
<div class="nadpismenu"></div>

</body>
</html>


vrať se, až to bude mít nějakou úrověň. Pak ti rád dám obrázek na spodek divu.

Nyní začni na www.jpw.cz
XYQ
Profil
když máš obrázek tak ti na to stačí CSS...
tony2
Profil
OMG xD Z tohoto mě neviňte já na tomhle kodu nic nedělal.Jako já to potom opravím ale ted ne poraďte jak udělat ty rohy a to menu ktere se muže pořád prodlužovat.Jo a design momentálně neexistuje musím ho tam nahrát on to smazal
tony2
Profil
Taaak už by to mělo být opravené tak radte.A ono to tak v tom kodu nebylo tak totiz bylo <?php include menu.php ?> a v tom souboru menu byly ty <Heady> a <body> a <HTML>
panther
Profil
tony2
Taaak už by to mělo být opravené tak radte
nezadávej height - je to prázdné a když bude náhodou více textu, bude to přetékat.

TOmu boxu dej position: relative; a přidej třeba
<div style="position: absolute; bottom: 0; background: url('obrazek.gif'); height: vyska-obrazku-px;">&nbsp;</div>

Třeba.

Případně se podívej na jiné stránky, jak je to řešené ve zdrojovém kódu jinak.
tony2
Profil
počkat a co jsme ted vyřešili?V tom kode jsou nekde ty rohy?
panther
Profil
tony2
počkat a co jsme ted vyřešili?V tom kode jsou nekde ty rohy?
v obrázku „obrazek.gif“, kde jsou oba dva, v tomto případě dolní, rohy.
tony2
Profil
A to <dis style mám hodit do toho kodu(index.php)?Nejde to nějak externě.A tohle mám připsat k tomu div menu nedo to mám hodit jako upe nový DIV
panther
Profil
tony2
A to <dis style mám hodit do toho kodu(index.php)?Nejde to nějak externě
je to kus HTML kódu, tak tam.

A místo ptaní se na každou blbost se trochu snaž a zkoušej. Chybami se člověk učí.

Říkal jsem, že se můžeš podívat i jinde, jak je to řešení, případně na googlu najdeš plno jiných metod , jestli se ti obrázek nelíbí.
tony2
Profil
Jo dik funguje až na to že se mi ten obrazek zobrazuje po celem menu a ne jen na konci
Bubák
Profil
Tak to jsi malinký krůček od cíle:
www.jakpsatweb.cz/css/background.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: