Autor Zpráva
Jonas Serych
Profil *
Dobrý den, mám následující problém.
Pomocí kontejnerového divu s overflow: hidden; mám udělaný dvousloupcový layout. Vlevo je obsah webu a vpravo výpis aktualitek. Potřeboval bych aby se to celé nějak rozumně natahovalo na různých monitorech s různým rozlišením -> pravý sloupec aby měl pořád stejnou šířku a aby byl pokudmožno uplně vpravo na kraji okna v případě zmenšení okna pod nějakou hranici se mi stává, že pravý sloupec zajíždí pod levý.
Já bych ale potřeboval, aby zůstával neustále vedle levého nezávisle na šířce levého, nebo šířce okna.
Jestli tomu dobře rozumím, tak by stačilo aby overflow: hidden byl nastavený jenom pro směr dolů a doprava to mohlo přetýkat.
Popřípadě jestli znáte nějaký lepší způsob aby byli oba sloupce stejně vysoké(jen CSS)
Děkuji za rady
panther
Profil
Jonas Serych
Moc jsem nepochpil, co chceš. Alw možná float
Jonas Serych
Profil
No, ten tam mam, ale nefunguje tak jak ma se mi zda.
V levém sloupci mám float:left; a v pravém nemám žádný.
panther
Profil
Jonas Serych
a co kdybys takhle ukázal kód, resp. dal odkaz na web?
Jonas Serych
Profil
http://zmlv.chytrak.cz/NeWrS/index.php
panther
Profil
Jonas Serych
já to mám v IE i FF stejné. Jinak sloupce se dají dobře dohledat, třeba tady jsou taky.
Jonas Serych
Profil
nejde o prohlizece, jde o to, ze kdyz okno prohlizece zacnu zmensovat doleva, tak ty aktualitky preskoci dolu, misto toho bych chtel aby se proste objevilo sirkove scrolovaní
panther
Profil
Jonas Serych
float: left a width oběma sloupcům
Jonas Serych
Profil
Jenomze ja potrebuju aby to fungovalo i kdyz je moc siroky obsah leveho sloupce. prespisu tu hlavni stranku aby tam bylo neco sirokeho a bude to jasné
Jonas Serych
Profil
A nechci nastavovat pevnou sirku, protoze nekdy potrebuju sirsi. Napriklad ten adresar co do nej ma pristup jenom prihlaseny. Nebo jine tabulky u kterych treba ani predem nevim jak budou siroke a sosam je z DB
SwimX
Profil
Jonas Serych
proč má div conteiner float left? a positon relative? chybí ti tam čistič. a bez pevných šířek ti to moc nepůjde. přečti si: http://www.pixy.cz/pixylophone/2003_12_archiv.html#1071056082
Jonas Serych
Profil
Dobře, dík za rady.
Přesto, kdyby někdo věděl, tak dost stojim o reseni s relativnima sirkama
Bubák
Profil
google.cz site:interval.cz dvousloupcový fluidní
Jonas Serych
Profil
Jo, moc dík, to je myslím přesně to co jsem potřeboval, jenom jsem nevěděl jak se tomu v hantýrce říká.
Dík za všechny rady!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: