Autor Zpráva
Petrklíč
Profil *
Dobrý den,

poteboval bych radu s pro někoho určitě triviálním problémem. Mám v jednom souboru pod sebou třeba 5 klasických tabulek.



<table>

<tr>
<td>blabla</td>
</tr>
</table>


a potřeboval bych, aby se mi do jiného souboru číslem psal počet tabulek...tedy číslo 5.


Pomůžete mi prosím jak to co nejjednodušeji udělat???


Děkuji
DJ Miky
Profil
Nejjednodušeji třeba takhle:
<?php
echo substr_count(file_get_contents('soubor.html'),'<table');
?>

(kde soubor.html je soubor s těmi tabulkami)
Petrklíč
Profil *
Moc díky vyzkouším, ale já v tom souboru mám i jiné tabulky, které bych zahrnou do počítání nechtěl. Šly by nějak odlišit (definovat)?
Nox
Profil
Hledej "regulární výrazy"
ninja
Profil
Petrklíč: hlavne si musis urcit klic, podle ktere chces nektere tabulky zaradit/vyradit.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: