Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mr.Puschkin Profil * |
#1 · Zasláno: 4. 2. 2009, 18:48:57
Zdravím Vás!
Nevíte někdo jak takto vytvořený soubor PHP kódem ukládat zrovna do UTF-8 místo ANSI? $soubor = fopen("cesta\test.php", "w"); fwrite($soubor, " xxxx "); fclose($soubor); Nalezl jsem příkaz iconv() ale pokud to tím jde tak se mi to nedaří správně zapsat. Všem děkuji za rady! |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 4. 2. 2009, 19:38:06
„Nalezl jsem příkaz iconv() ale pokud to tím jde tak se mi to nedaří správně zapsat. “
ano, iconv() je správně ukaž kód, ve kterém jsi jej použil a nefunguje ti |
||
Mr.Puschkin Profil * |
#3 · Zasláno: 5. 2. 2009, 06:42:00
nightfish
ukaž kód, ve kterém jsi jej použil a nefunguje ti <? $soubor = fopen("bbb.txt", "w"); iconv("ISO-8859-1", "UTF-8", "$soubor."); fwrite($soubor, " xxxx "); fclose($soubor); Určitě to bude nějaká blbost v zápisu ale předem děkuji za radu! |
||
Časová prodleva: 6 let
|
|||
CoalZombik Profil |
#4 · Zasláno: 13. 3. 2015, 17:00:16
Alespoň jedna blbost tam je:
První je syntaxe: Iconv máš "$soubor." a ta tečka tam nesmí být + raději bych tam nedal ani ty uvozovky. Druhá je, že mi PHP soubor udělá v Windows CP1250 a ne v ISO-8859-1, takže iconv nemůže převést z ISO-8859-1 na UTF-8, protože to prostě není v ISO-8859-1. (toto se dějě u mě, nevím jestli se to děje u jiných, asi záleží na konfiguraci) Poslední je, že iconv chce všechny parametry string a tím, že mu tam dáš $soubor tak nemusí ho překonvertovat. (toto je doměnka). |
||
Kubo2 Profil |
#5 · Zasláno: 13. 3. 2015, 19:18:37
Mr.Puschkin:
Po správnosti sa konvertuje do UTF-8 reťazec, nie pointer na súbor, či súbor samotný. Funkcia iconv() príjma všetky tri parametre typu string , pričom táto funkcia nijako nesúvisí so súbormi. Fungovať by malo nasledovné:
<? $soubor = fopen("bbb.txt", "w"); fwrite($soubor, iconv("ISO-8859-1", "UTF-8", " xxxx ")); fclose($soubor); |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0