Autor Zpráva
Gembler
Profil *
Jak vypsat jen daný řádeky s textu?
Jinamými slovy aby mi vysledek vyvrátil jen say?


7:28 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
7:32 say;0;1;xxxxxxxxxxxxxxxxxx
7:36 say;0;0;xxxxxxxxxxxxxxxxxx
7:39 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Potřebuju vypsat všechny řádky SAY jak na to jsem zoufalý
SwimX
Profil
Gembler
řádky jsou někde v DB? Nařčítáš je PHPkem? pokud ano pak - regulární výrazy
Gembler
Profil *
Boužel řádky jsou v souboru .txt a načítám je PHPkem..
radecek
Profil
Vloz do prniho radku v cyklu

if(!eregi("say", $prom)) continue;
SwimX
Profil
Gembler
Boužel řádky jsou v souboru .txt
to je dobře
načítám je PHPkem..
pak stačí použít regulár. Například ten, co napsal radecek, ale pokud bude řádka vypadat:
7:35 xxxxxxsayxxxxxxx projde taky.
Pokud máš nějakou logiku v těch řádcích (třeba že první jsou hodiny, mezera, pak buď say+mezera nebo nic a pak příspěvek)
!eregi("^(([0-1]?[0-9])|(2[0-3])):([0-5]?[0-9]) say .*$", $prom)
Gembler
Profil *
A co tady tohle?

$e = explode("\n",$text);
foreach($e as $line)
if(strpos($line,' say;') or strpos($line,' sayteam;') !== false) {echo($line . "\n"); echo "<br>"; }
SwimX
Profil
Gembler
bude to fungovat přesně stejně jako radeckuv regulár
jenom drobné úpravy:
if((strpos($line,' say;') or strpos($line,' sayteam;')) !== false) {echo $line . "\n<br>";}
Gembler
Profil *
Tak mě ještě napadá jak by se v takovém textu vyhledavalo :O v mysql je to jasné ale v tomhle? :X
SwimX
Profil
Gembler
jak by se v takovém textu vyhledavalo
stejně jako hledáš say.
Proč to máš vubec v plain textu a ne někde v db? Byl by problém to tam hodit?
Gembler
Profil *
Teoreticky nebyl, jenom že do $text nahrávám s externího souboru logu hry. :-S
Děkuji za radu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0