Autor Zpráva
XYQ
Profil
asi viem ako zabanovať uživateľa na 99%...bude to cez (XML a JScript) užívateľ + PHP script na serveru...
XML:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8559-2"?>
<my>
<UID>8cc3sw5x5d58x</UID>
</my>

to by bolo u usera a JS:
//...nwm co tu bude este...

server: php:
ešte kunštujem jak...
pokiaľ by mal user DHCP
tak PHP vytvorí nové XML a stiahne ho do zložky TIF (Temporary Internet Files)
...čo vy na to?...
Joker
Profil
XYQ
Co my na co? Není tu popis, jak by to vlastně fungovalo...

pokiaľ by mal user DHCP
tak PHP vytvorí nové XML a stiahne ho do zložky TIF (Temporary Internet Files)

Eh?
Co s tím má DHCP? Jak může PHP něco někam stáhnout? Proč zrovna do složky Temporary Internet Files? Co když nemám složku Temporary Internet Files?
Mike8748
Profil
XYQ
vim jak zabanovat uzivatele na 100%, pujdes k nemu domu a usmiknes mu kabel k internetu

tvuj zpusob ma mnoho nevyresenych problemu
- jak uzivatele donutis aby si stahnul soubor xml?
- k cemu ti bude soubor na strane uzivatele, kdyz s nim stejne pracovat nemuzes? JS otvirat lokalni soubory neumi a nemuze. automatickej upload na server taky neudelas
- co uzivatele na linuxu a jinych operacnich systemech?
- jak poznas ze clovek ma ip od dhcp serveru a ne napevno nastavenou?
XYQ
Profil
a VB ? =D...umím i to o i to...
Mike8748
Profil
XYQ
a VB ? =D...umím i to o i to...

ale firefox ho neumi
Joker
Profil
XYQ
VBScript bude fungovat jen v Internet Exploreru, tj. zdaleka ne "99%", ale podle zaměření webu tak 49-72% potenciálních návštěvníků.

Stále trvají mé dotazy, respektive problémy k tomu:
1. Jak může "PHP někam (rozumím tedy k návštěvníkovi) stáhnout XML soubor"? Stažení souboru musí uživatel nejdřív odsouhlasit. A v životě bych si nenainstaloval prohlížeč, který by serveru dovolil si bez mého vědomí stahovat soubory ke mně do počítače.
2. Proč zrovna složka Temporary Internet Files?
3. I kdyby se povedlo tam ten soubor k uživateli dostat, co dál?

Vpodstatě ale tenhle mechanismus simuluje něco, co už v prohlížečích dávno je, a sice cookies. Cookies přesně takhle fungují- server pošle cookie, prohlížeč si ji uloží někam do dočasných souborů a při dalším načtení stránky ji serveru zase pošle.
Úspěšnost blokování přístupu přes cookie ale zdaleka není 99%.
bohyn
Profil
XYQ
ad JScript) JScript je jakasi napodobenina JavaScriptu od Microsoftu. Dnes jiz v podstate mrtvy jazyk.
ad DHCP) Co to s tim ma spolecneho? S DHCP muzes mit statickou i dynamickou a verejnou i privatni IP. DHCP je v tomto pripade off topic.
ad PHP) Pres PHP nikam nic nestahnes pokud to uzivatel nepovoli. Pokud to povoli tak se k tomu zase uz nedostanes ty.

a VB ? =D
Umi jenom IE a k lokalnim souboru se taky nedostane. Pokud to udelas pres Active X tak to zase umi jen IE a ja bych si jako uzivatel urcite neinstaloval AX z "kdovi jakeho serveru".

...umím i to o i to...
A umis i cesky prosim?

Mike8748
vim jak zabanovat uzivatele na 100%, pujdes k nemu domu a usmiknes mu kabel k internetu
Pokud ma bezdrat tak to bude problem :)
_es
Profil
bohyn
ad JScript) JScript je jakasi napodobenina JavaScriptu od Microsoftu. Dnes jiz v podstate mrtvy jazyk.
Nie je to žiadna napodobenina, ale implementácia JavaScriptu Microsoftom, kompatibilná s ECMA-262 a je vo všetkých IE.
Mike8748
Profil
Mike8748
„vim jak zabanovat uzivatele na 100%, pujdes k nemu domu a usmiknes mu kabel k internetu“
Pokud ma bezdrat tak to bude problem :)


neni problem. ulomis antenu :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0