Autor Zpráva
tomkat
Profil *
Zajímalo by mě jestli by šlo nějakým způsobem si zobrazit obsah textového souboru v textarea, a dále ho editovat.? Po té ho zase uložit.
bohyn
Profil
Zajímalo by mě jestli by šlo nějakým způsobem si zobrazit obsah textového souboru v textarea, a dále ho editovat.? Po té ho zase uložit.
Ano. Nastrane serveru by to slo traba pomoci PHP.
kletely
Profil
tomkat
Pozri si niečo o práci so súbormi v PHP.
tomkat
Profil *
kletely:
Myslím že práci se soubory bych zvládnul, ale nevím, jak dostat obsah souboru do textarea.
Janick
Profil *
<?php

 //do proměnné $text si ulož obsah souboru, předpokládám, že to umíš, když píšeš, že práci se soubory by jsi zvládl.
echo '<form name="jmeno" action="akce.php" method="post">';
echo '<textarea cols="80" rows="7>';
echo $text;
echo '</textarea>';
?>
//Dále pokračuj vložením Submit buttonu atd...
tomkat
Profil *
Nakonec sem to vyřešil takhle:
<?php
$soubor = "soubor.txt";
$text = fopen("soubor.txt", "r");
$obsah = fread($text, filesize($soubor));
FClose($text);
?>

<form name="jmeno" action="akce.php" method="post">
<textarea name="body" rows="10" cols="40"><?php echo $obsah ?></textarea>
<input type="submit" value="Odeslat">
</form>

<?php
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$soubor = "soubor.txt";
$text = fopen("soubor.txt", "a+");
fwrite($soubor, $edit);
FClose($text);
?>

Nicméně to nejede. Vypadá to jako kdyby proměnná $jmeno vůbec nefungovala
panther
Profil
tomkat
nemělo by být v $_POST name té textarei namísto name formu?
tomkat
Profil *
Díky za všechny rady, už se to vyřešil

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: