Autor Zpráva
stepi15
Profil
Dobry den nevedel by nekdo jak nacist soubody ve slozce do tabulky kde by bylo
1. Nazev souboru
2. Velikost souboru
3. odkaz na smazani
smazani bude unlink ale jeste by mozna nebylo spatne to skombinovat zeby vyskocila hlaska jestli to chci opravdu smazat nebo tak neco
Joker
Profil
stepi15
Otevře se adresář pomocí opendir(), potom v cyklu readdir(), zjištění velikosti souboru (filesize()) a vypsání údajů. Přeskočí se soubory "." a ".." a případně ty, které se nemají zobrazit.
stepi15
Profil
akorat nevim jak udelat to mazani script mam zatim takto:
<table border="1" vspace="2" cellpadding="2" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#222222" width="350">
  <tr class="button">
    <td align="left" width="100%"><font color="darkorange"><b>Název Obrázku</b></font></td>
    <td align="center"><font color="darkorange"><b>Velikost</b></font></td>
    <td align="center"><font color="darkorange"><b>Smazat</b></font></td>
  </tr>
<?php
//  Výpis obrázku z uživatelské složky + velikost a smazaní
$handle=opendir($cesta);
while(false!==($file = readdir($handle))){
  if($file!='.' && $file!='..'){
?>
  <tr>
    <td align="left">» <a href="<?=$cesta.$file?>" target="_blank"><?=$file?></a></td>
    <td align="center"><?=sizeFormat((filesize($cesta.$file)))?></td>
    <td align="center"><a href="#"><img src="./img/ico/delete.gif"></a></td>
  </tr>
<?php
  }
}
closedir($handle);
if($dir_size<1){
?>
  <tr>
    <td colspan="3" align="center"><?=$error_styl_1.$errors[5].$error_styl_2?></td>
  </tr>
<?php
}
echo '</table>';
}
?>
Joker
Profil
stepi15
No co, smazání bude prostě odkaz na skript, který soubor (po ověření oprávnění) smaže. Skriptu se jako parametr předá cesta k souboru.

Btw.:
<td align="center"><font color="darkorange"><b>Smazat</b></font></td> (a spol.)
Fuj. Jablečný štrůdl je fajn, HTML štrůdl ne ;-)
Pěkně- <td>Smazat</td>. Tohle je navíc hlavička, takže: <th>Smazat</th>
stepi15
Profil
<th>Smazat</th>
tak fomratovani musim udelat pres css ne?
Joker
Profil
stepi15
Přesně tak, od toho taky CSS máme, že.
joe
Profil
Souhlas s Jokerem, jen bych ale zůstal u zápisu
<td align="right">text</td>


Každá buňka / řádek by musel(a) mít třídu a poté to mít definované v CSS. Je to celkem zbytečné, když to jde zapsat v HTML, navíc bez stylů se tabulka zobrazí se stejným zarovnáním, což je výhoda.
stepi15
Profil
to jsou detaily radsi bych byl rad kdyby me nedko prosim dodelal to mazani s hlaskou protoze javascriptvubec neovaldam
Joker
Profil
joe
Mně šlo hlavně o to hromadění HTML značek- vždycky mi přijde divné, když někdo dá "štrůdl" značek, pak jednu větu nebo slovo a zase celý ten štrůdl uzavírá.

Ale není pravda, že by každá buňka musela mít vlastní třídu. Například v tomhle případě by šlo dát všude zarovnání doprostřed a dát třídu buňkám, které mají být vlevo.
Anebo v tomhle konkrétním případě i "hardcore" řešení úplně bez tříd- jelikož je vždy první buňka vlevo a ostatní na střed, tak tr:first-child {text-align: left} :-)

stepi15
protoze javascriptvubec neovaldam
Však mazat bude PHP.
stepi15
Profil
tak mazat budu unlikem ale tu hlasku ktomu nejak dat kluknu na smazat obrazek (ikonka krizku) a vyskoci hlaska chcete opravdu smazat obraz 'nazev obrazku' a moznosti ano nebo ne
bohyn
Profil
stepi15
tak mazat budu unlikem
Dobra volba, ono by to jinak neslo

vyskoci hlaska chcete opravdu smazat obraz 'nazev obrazku' a moznosti ano nebo ne
<?php
  $soubor = rawurlencode($cesta)."/".rawurlencode($file);
  $alert = htmlspecialchars($cesta."/".$file, ENT_QUOTES);
  $file = htmlspecialchars($file);
  echo "<a href='smazat.php?soubor={$soubor}' onclick='return confirm(\"Opravdu smazat soubor {$alert}?\");' target='_blank'>{$file}</a>";?>
Je treba ale davat pozor na zapnuty JavaScript protoze jinak to maze bez zeptani se. Dale je treba mazaci script osetrit tak aby neslo mazat z jinych slozek.
stepi15
Profil
nejak meto nejde a zajmalobyme jak to maze kdyz tam nikde neni unlink
AdamCZ
Profil *
Jak smažu Složku z FTP ? pomocí PHP ?
zkoušel jsem to přes : unlink ("../fotos/$id/"); ale nic to nedělá..
AdamCZ
Profil *
vyřešeno přes RmDir();
Ston3
Profil *
AdamCZ:
Muzu se zeptat na to tvoje reseni toho RmDir(); uz mam udelanej select a v tom option-y z readdir s podminkou vypsani jenom adresaru, a ted bych je chtel smazat, kdyz jsem dal RmDir("/slozka1") tak mi to napsalo neco o pravech a chtel bych to dat na submit tlacitko v tom formulari

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0