Autor Zpráva
evyl
Profil
cus all :) php delam asi pul roku a ucim se to podle toho jak potrebuju .. ale ted poprve sem narazil na prihlaseni .. udelal sem si web s administraci .. to je vse funkcni .. ale potreboval bych to udelat tak aby se do administrace dalo dostat jen pres prihlaseni ... a skoro nic o tom nevim .. jen ze se to dela pres session ale to moc neumim .. a pres db .. v tom neni problem ..
takze bych potreboval dve veci

.. ta prvni by byl samotnej formular kterej overi uzivatele z db a bud vypise chybu a nebo prihlasi a zapise do session .. a druha vec je kus kodu .. kterej naincluduju do vrsku souboru kde vyzaduju prihlaseni a pokud bude session vyplnena tak vpusti a pokud ne tak se vypise text a nebo se objevi formular .. a pokud nekdo pomuze nezalezi jestli bude heslo kodovane v sha1 a nebo md5 .. thx :)
SwimX
Profil
evyl
celý kód ti asi nikdo nenapíše, ale v podstatě:
do $jmeno si vytáhni z db jméno
do $heslo si vytáhni z db heslo
<?php session_start(); ?> - před jakýkoli výpis

<form action="" method="post">
<input type="text" name="jmeno">
<input type="password" name="heslo">
</form>

<?php
if(!empty($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] == $jmeno) && !empty($_POST['heslo']) && $_POST['heslo'] == $heslo)
 $_SESSION['log'] = true;
else 
echo "Sorry";
?>


smolil sem to tady - omlouvám se za překlepy a chyby :))
evyl
Profil
SwimX
j dik .. zkusim :) tak i kdyby nekdo napsal me by stacilo odnekud zkopcit .. ja kdyz neco najdu tak uz to ted nefacha .. takze spis kdyby sem nekdo zkopcil kdo by poznal ze to muzu pouzit :) thx
evyl
Profil
myslite ze by v php 5 fungoval tento kod?


autorizace
<?
include('../include/db.php');


Header("Pragma: No-cache");
Header("Cache-Control: No-cache, Must-revalidate");
Header("Expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")." GMT");



If ((IsSet($login)) AND (IsSet($password))):
$p = MD5($password);
$MSQ = MySQL_Query("SELECT * FROM users WHERE (login LIKE '$login') AND (password LIKE '$p')");

If (MySQL_Num_Rows($MSQ) <> 1):
echo "Neautorizovaný přístup";
Exit;

Else:
$SN = "autorizace"; 
Session_name("$SN");
Session_start();
$sid = Session_id();
$time = Date("U");
$at = Date("U") - 1800;

$MSQ = MySQL_Query("INSERT INTO autorizace VALUES ('$sid', $time)");
$MSQ = MySQL_Query("DELETE FROM autorizace WHERE time < $at");
Endif;
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Autorizace</title>
</head>

<body>
Samotný obsah stránky, který se zobrazí při úspěšném přihlášení

<a href="autorizace.php?lo=true">Odhlásit se</a>
<a href="at.php">at</a>

<?
Elseif (IsSet($lo)):

$SN = "autorizace"; 
Session_name("$SN");
Session_start();
$sid = Session_id();

$MSQ = MySQL_Query("DELETE FROM autorizace WHERE id = '$sid'");
echo "Byl(a) jste odhlášen(a)!";
Else:
?>
<form action="autorizace.php" method="post">
<input type="Text" name="login">
<br>
<input type="Password" name="password">
<br>
<input type="Submit" value="Přihlaš">
</form> 
<?Endif;?>
</body>
</html>
<?MySQL_Close($MC);?>



soubor pro overeni prihlaseni do jednotlivych zdrojacu
<?php
$SN = "autorizace"; 
Session_name("$SN");
Session_start();
$sid = Session_id();
$date = Date("U");
$ad = Date("U") - 300;

$MSQ = MySQL_Query("SELECT * FROM autorizace WHERE (id = '$sid') AND (date >= $ad)");

If (MySQL_Num_Rows($MSQ) <> 1):
echo "Neautorizovaný přístup";
Exit;
Else:
$MSQ = MySQL_Query("UPDATE autorizace SET date = $date WHERE id = '$sid'");
Endif;
MySQL_Close($MC);
?>

srigi
Profil
evyl
Kompletne riesenie tu uz je, len sa tazko hlada. Inspiruj sa.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: