Autor Zpráva
Daniel01
Profil
Čus diskuse!

Rozdělávám trošku větší projekt... a první co dělám, je přihlášení. Ale přemýšlím jakým způsobem to udělat... :-)

- Nechci to dělat přes Header autorizaci, ale přes formuláře
- Chci mít jeden hlavní soubor (index) ve kterém se budu přihlašovat i pracovat jako přihlášený

Napadá mě něco jako:
Pokud se přihlásím, ověřím data z db, includuje se soubor s obsahem webu do indexu (neumím si dost jasně představit, kam dám potom tu přihlašovací tabulku v indexu)

Nebo jak se to přesněji obecně dělá?

Nechci po vás žádné zdrojáky... jenom mi trošku přiblížit logiku :-)
blaaablaaa
Profil
session_start();
if ( !isset($_SESSION["logged"]) ) $_SESSION["logged"] = false;
if ( isset($_POST["pwd"] && $_POST["pwd"] == "heslo" ) $_SESSION["logged"] = true; //popr. overis, zda se heslo shoduje s db, ...

...

if ( $_SESSION["logged"] ) {
  echo "uzivatel prihlasen";
} else {
   echo "<form method="post" action="#"><input type="password" name="pwd" /> <input type="submit" value="login" name="login" />
}
srigi
Profil
Daniel01
Nechci po vás žádné zdrojáky... jenom mi trošku přiblížit logiku :-)

Hehe, budem drzy a odkazem na riesenie so zdrojakom - http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=81301#2

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: