Autor Zpráva
gogy27
Profil
Robim si jednoduchsiu hru a ligu na nu len tak pre seba a pre web pre zabavu.

Je to futbalova hra, kde mate svojho brankara a hraca a hrate proti ostatnym penalty. Nastavite si kde chcete chytat a kde chcete strielat a porovnava sa to s inymi protihracmi.

1. problem: Neviem ako spravit prijatie a odosielanie priatelskeho zapasu. Viete, ze napr.: date cas o 18:00 a vyberiete si nejakeho supera. A teraz odoslete mu spravu ze chcete s nim hrat zapas. A on ju musi prijat aby sa dany zapas zrealizoval. Ako to spravit? ani nejde mi o ten cas a podobne ale skor o to prijmanie atd...

2. problem: Ak zapas napr.: skonci 2:1 a mam dole pod tym napisane ze 1. hrac dal 2.hrac nedal a chcem aby tolko kolko bolo golov tak iba tolkokrat vypise to dal, ale nie za sebou napr.: 1. dal 2. nedal3. nedal 4. dal 5. nedal a to iste aj druhy tym

Budem velmi rad ak mi niekto pomoze :)
Cargas
Profil
1. V MYSQL vytvorit novy sloupec a pojmenovat ho napriklad potrvzeni

pokud toto nebude vyplnene zobrazi se to hraci ve vyzvach napr if (empty($radek[1])) {}

potom si udelas odkazy schvalit a odmitnout
a schvalit odkazy bude ze sloupec potrvzeni editnes na 1
a odmitnout bude ze sloupec editnes na 0
( pomoci UPDATE )
a pak uz jenom hodis par podminek z kterych pouzijes jen potrvzeni s cislem 1


2. u tohoto bych prosil vice info o tom jak to funguje , tezko rict jaky system hry je
gogy27
Profil
1. skusim dakujem

2. Mno je 5 pokusov a teraz chcem aby vypisovalo ze 1. pokus dal 2. pokus nedal atd...az po 5.pokus nezalezi kedy dal a kedy ne, ale zalezi na tom aby dal bolo vypisane iba tolko krat kolko dal golov(ak nepochopili ste to rozpisem viac)
Cargas
Profil
a kazda strela je zapsana do sloupce v databazi ?
Cargas
Profil
asi to uz chapu . opet bych po vystreleni vyhodnotil a zapisoval do sloupcu v tabulce :
sloupec1 dal
sloupec2 nedal
a pak uz to jen vypsat
gogy27
Profil
nie nie nechcem to takto chcem to formou textu a randomu

uvediem na priklade GOGY team : CARGAS team = 3:1

GOGY team CARGAS team
1. hrac - dal 1.hrac - nedal
2.hrac - nedal 2.hrac - nedal
3.hrac - nedal 3.hrac - dal
4.hrac -dal 4.hrac - nedal
5.hrac - dal 5.hrac - nedal

To je len nazorny priklad len chcem aby toto "dal" sa vypisalo pri danom teame tolko krat kolko dali golov
Uz si pochopil?
Cargas
Profil
jasny , chapu . ale napad porad plati ;)
proste ty udelas nejakou funkci jestli hrac tymu dal nebo nedal

tak to zapises do statistik do MYSQL
kazdy zapas bude mit urcite svoje id
pak uz tedy vypises statistiky podle id k zapasu


klidne si vytvori novou tabulku v databazi : statistiky
gogy27
Profil
ale ako ma ta funkcia zistit z toho poctu golov chcem nieco take ze

$tym_A = 3
$tym_B = 1

GOGY team : CARGAS team = $tym_A:$tym_B

a teraz tu treba dat toto ze if($tym_A = 3) {pocet dal = 3}
atd a nwm ako to ma suvisiet s databazou ci toto dal ulozit dajak do premennej ci cez for alebo nwm vobec ako :D
a mozno sme sa obaja nepochopili :D
Cargas
Profil
musis to udelat obracene

napred musis pocitat se strelama a z toho pocitat vysledek
gogy27
Profil
mno jj wem uz jak myslis :)

a teraz v buducnosti by som si chcel spravit aj cely zapas. a tam by to bolo podla schopnosti atd atd a vysledok by bolo cez rand
Jak by si to tam riesil ak by som chcel napr. ze v 41.min - padolo gol alebo podobne takysto aby sa goly vypisali tolko kolko je vo vysledku.
Cargas
Profil
ono s tim casem to bude spis zase hrani s rand(1,60); // 1minuta , 60minuta

ale jelikoz to budou penalty tak mi to moc smysl nedava :-)
gogy27
Profil
jj ale dobuducna by som si chcel spravit normal dajaku hru mozno aj online a nejde mi o ten cas ale stale o to aby z vysledku vedelo ze treba vypisat taky pocet golov kolko je vo vysledku
Cargas
Profil
ale pokud to budes chtit davat tak bych to resil takhle :

prvni penalta rand(1,20);
druha penatla rand(21,40)
treti penalta rand(41,60);
ctvrta penalta rand(60,90);


treba
gogy27
Profil
nn teraz uz penalty daj nabok mne ide o normal zapas a vysledok sa spravi podla vypoctov a dole bude napisane kedy padli goly a ja chcem aby ten pocet golov co je vypisanych dole pod vysledkom sa rovnal poctu golov vo vysledku

btw: dik ze mas so mnou trpezlivost :D
Cargas
Profil
ok holt ti to tu cely rozepisu :-)


$prvni_penalta=rand(0,1);
$druha_penalta=rand(0,1);

// zapis dat to databaze statistika_zapasu a sloupce prvni_penatla priradi nahodne napr hodnotu 1 do druhe hodnotu 0

tim padem budeme mit treba tabulku statistik
kde budou ulozeny hodnoty u tymu Gogy team

a pak podminku if($radek[1]==0) {echo "nedal";}
gogy27
Profil
oka diky uz sa s tym potrapim keby nahodou daco tak tu to napisem :)
Cargas
Profil
kdyztak tady je moje icq bude to rychlejsi ;)

---------

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0