Autor Zpráva
Bohuš
Profil *
zdravicko, mam problem s administraci zkousim vytvorit taove jednoduche cms, a potrebuju vyresit problem s obrazky v administraci mam textareeu kde pisu text ktery se po odeslani formu ulozi do tabulky v db, pak tam mam tlacitko upload kterym se spusti upload skript a ten ulozi do tabulky k textu tag img s cestou k obrazku a uploadne img na server, problem je v tom ze mne nenapada jak ten obrazek efektivne smazat, kdyz v textarea smazu ten tag img, tak mi obrazek zustane ve slozce a naopak. Jak smazat obrazek ze slozky je jasna prkotina staci odkaz jenze jak na to aby se tim odkazem smazal i ten tag img ktery je v db? je nejak mozne mysql dotazem vybrat cats textu z db, myslim tim treba vybrat ten img tag ktery obsahuje nazev urciteho obrazku,a tu cast smazat?
SwimX
Profil
Bohuš
můžeš ten text načíst, regulárem smazat a UPDATE vrátit do db. Jsou to ale dva DB dotazy, možná existuje něco snažšího
Bohuš
Profil *
jo no jasne kurnik ze mne to nenapadlo, jdu zkusit diky
Kajman_
Profil *
Normální je dát informace o obrázku do jiné tabulky a po vypsání článku vypsat i všechny nesmazané obrázky.
Bohuš
Profil *
no ono jde o to ze nesmazane obrazky nebudou, protoze obrazek se smaze kliknutim na odkaz ale v textu v db zustane na nej odkaz-takze ve vysledku bude na strance takovej ten prazdnej ramecek jako by tam obrazek porad byl vsak vite...no a prave z toho textu v db potrebuju odstarnit nejak ten odkaz zaroven se smazanim obrazku.
Bohuš
Profil *
SwimX
muzes pls nejak priblizit ten regular, nejak to nemuzu rozlousknout
SwimX
Profil
Bohuš
$zprava = "text <img src='' width=''> text";
$zprava = preg_replace("#<img (.+)>#Uis", "", $zprava);

Odtraní všechny tagy img
Bohuš
Profil *
mocdiky, jinak jeste jsem se v tom trochu vrtal, neslo by smazat proste jen retezec, kdyz treba chci smazat <img src"picts/1234.jpg">
tak neco jako :

mysql_query ("DELETE substr('<img src"picts/1234.jpg">') FROM administrace.text")or print mysql_error();

akorat ze mne tohle nefunguje, urcite chyba v dotazu :-), ale vis co tim myslim? Kdybys to dokazal napsat lip...
SwimX
Profil
Bohuš
když už tak DELETE FROM administrace.text where sloupec = %<img
ale to ti smaže celý řádek, ne jenom ten text <img ...
Kajman_
Profil *
upate administrace set `text`=replace(`text`,'<img src="picts/1234.jpg">','') where id_clanku=4321


Ale takhle se s db opravdu nepracuje. Obrázky se dávají do jiné tabulky a k článku se pak přidává html kód na základě ní.
Kajman_
Profil *
Pardon, překlep.

update administrace set `text`=replace(`text`,'<img src="picts/1234.jpg">','') where id_clanku=4321
Bohuš
Profil *
Kajman_
Tak tohle jsem presne myslel mockrat diky, ja su tak statstne :-) , jinak obrazky neuploaduju do db ale do slozky a dozvl.tabulky cestu k nim - teda jestli to bylo mysleno mne...
pito
Profil
bohus posli email nebo icq na tebe.Potrebuji s tebou mluvit.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: