Autor Zpráva
Maikl2727
Profil *
na svojich strankach mam shutboard z blueboard-u ale velmi pomaly to nacitava preto som sa rozhodol si spravit vlastny....Chcem na nom spravit aby nebolo mozne odoslat prazdne meno a text...nieco som uz skusal a uz som tu aj hladal ale nenasiel som...tu je kod aj s tym co som skusal
Kod:
<script>
function kontrolaDat(vstup){
    zadanaHodnota = vstup.meno.value;
    if( zadanaHodnota.indexOf("a-z;A-Z") == -1)
        {alert("Musíš zadať meno!"); return false;}
    else return true;
}
</script>
<form method="post" action="odoslanie.php" onsubmit="return kontrolaDat(this)">
Meno:<br>
<input name="meno" type="text" maxlength="20" size="17" value=""><br>
Odkaz:<br>
<textarea name="text" maxlength="200"  rows="4" cols="14" wrap="soft"></textarea><br>
<input type="submit" value="Odoslať">
</form>


Dakujem za odpoved
Maikl2727
Profil *
a este by som chcel aby sa kazdy druhy prispevok (jeho pozadie) zafarbil inou farbou.To som uz nasiel ale tam to bolo spravene pre tabulku a ja som v PHP a JS zaciatocnik tak to prerobit neviem...Diky
Maikl2727
Profil *
tak uz sa mi podarilo spravit meno.Ale ako si pomocou JS zistim hodnotu textarea??
<script>
function kontrola(vstup){
    meno = vstup.meno.value;
    if( meno == 0)
        {alert("Musíš zadať meno!"); return false;}
    else return true;
    text = vstup.text;
    if( text == 0)
        {alert("Musíš zadať text!"); return false;}
    else return true;
}
</script>
<form method="post" action="odoslanie.php" onsubmit="return kontrola(this)">
Meno:<br>
<input name="meno" type="text" maxlength="20" size="15" value=""><br>
Odkaz:<br>
<textarea name="text" maxlength="800"  rows="4" cols="12" wrap="soft"></textarea><br>
<input type="submit" value="Odoslať">
</form>
Joker
Profil
Maikl2727
if( meno == 0)
Raději:
if( meno == "")
Předpokládám, že do pole Jméno se nezadává číslo. To samé text.

a este by som chcel aby sa kazdy druhy prispevok (jeho pozadie) zafarbil inou farbou.
Když vypisujete příspěvky, každému druhému nastavte nějakou CSS třídu... typicky "suda" nebo "licha". A v CSS si pak pro tu třídu udělejte obarvení.

tak uz sa mi podarilo spravit meno.Ale ako si pomocou JS zistim hodnotu textarea??
Přes value, stejně jako u toho prvního políčka.
Sqlitator
Profil *
Hm a teď si vem, že si vypnu JS, co potom?
Maikl2727
Profil *
Joker
Nevykajte mi..mam 13 :D:D...s tym CSS by nebol problem ale neviem ako spravit aby sa kazdemu druhemu prispevku davala ina trieda...

Hm a teď si vem, že si vypnu JS, co potom?
Tak nad tým som tiež rozmýšlal a asi by bolo lepšie keby som to spravil cez PHP.Potom by nebol problem s obsahom textarey

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: